10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Barca i Real idu po prvi trofej sezone

Barca i Real idu po prvi trofej sezone

Postoji li bolji uvod u novu nogometnu sezonu od najvećeg derbija na svijetu? Barcelona i Real Madrid odmjerit će večeras snage na legendarnom Nou Campu u prvoj utakmici španjolskog Superkupa te tako i praktično započeti borbu za ‘srebrninu' u novoj sezoni.

Barca u ovu sezonu ulazi pod vodstvom novog trenera Tita Villanove koji je dobio čast i privilegij da vodi ovu momčad putevima koje je Guardiola dobro ugazio u svom mandatu. Villanova će teško ponoviti nisku trofeja koju je osvojio Guardiola, ali bude li i upola uspješan kao on katalonski navijači ne moraju strahovati za trofeje.  Prilika za prvi pruža mu se već večeras i to protiv najljućeg rivala Real Madrida. Villanova ima poseban motiv dobiti ovu utakmicu jer bi pobjedom nad velikim neprijateljima i osvajanjem prvog trofeja kupio srca navijača i učinio odlazak Guardiole bezbolnim. Osim toga Villanova ima i extra-motiv za pobjedu, a taj je osobne naravi. Još od prošlogodišnjeg superkupa čekao je trenutak da se osveti Mourinhu zbog sada već legendarnog prsta kojeg mu je Jose zabio u oko. Pobjeda bi mu sigurno ublažila bol.

Bacelona je u prijelaznom roku kupila dva nova igrača na pozicijama koje su im u prošloj sezoni bile deficitarne. Doveli su lijevog beka Jordija Albu iz Valencije i Alexa Songa, veznjaka iz Arsenala. Oba igrača trebala bi biti pojačanja za ovu momčad, a čak i ako ne budu igrali u prvih 11 dobro će doći i kao igrač s klupe jer ova sezona bi trebala biti duga i naporna pa će i širina klupe igrati veliku ulogu. Kostur momčadi ostao je isti. ValdesPuyolXaviIniestaMessi i dalje su garancija da će igra Barce biti prepoznatljiva, a povratkom Ville u momčad i napad će biti još ubojitiji. Villanova nije mijenjao način na koji Barcelona igra, a to se dobro vidjelo u utakmici prvog kola Primere u kojoj je katalonski stroj pregazio Real Sociedad s 5:1. Ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo biti još jedna rekordna sezona za katalonski ponos.

Što očekivati večeras od Barce kad istrči na travnjak? Isto što i uvijek- beskonačna dodavanja, igru u širinu i traženje pukotina u Realovoj obrani u koje onda Iniesta ili Xavi šalju upotrebljive lopte za Messija. Već toliko puta viđeno, ali još uvijek učinkovito i rezultatski isplativo. Zato i nema razloga da se odustaje od takvog načina igre. Doduše u posljednjem susretu na Nou Campu Real je pronašao lijek za takvu igru te je slavio s 2:1 no to večeras neće igrati nikakvu ulogu jer protiv Barcelone na Nou Campu nitko nije favorit.

U Madridu je slika malo drukčija ovog ljeta. Svi su nekako navikli da je Realova svlačionica prometna kao kolodvor kroz kojeg svake godine prođe po nekoliko igrača, ali ove godine nije bilo značajnijih dolazaka ni odlazaka. Mourinho je očito procijenio da ne treba kupovati samo radi kupovine pa je odlučio da će dovesti samo igrača za kojeg smatra da mu je neophodan. Odlučio se za Modrića te pokrenuo ljetnu trakavicu koja se rasteže i dalje. Modrić jedan dan jest, a drugi nije u Madridu i tako već skoro tri mjeseca. Sigurno je jedino da ga večeras neće biti protiv Barcelone na Nou Campu tako da i Mourinho zapravo nema što puno ‘kemijati' pred današnju utakmicu. Momčad je uigrana i posložena pa je samo treba pustiti na teren u svom standardnom izdanju kako bi obavila posao. Problem za momčad mogao bi biti izostanak Portugalca Pepea koji je nakon subotnje utakmice s Valencijom zaradio potres mozga pa će utakmicu gledati na televiziji. To znači da je Mourinho na stoperu izgubio pouzdanog pitbulla koji je uvijek bio posebno inspiriran protiv Barcelone. Njegovu poziciju vjerojatno će popuniti Raul Albiol koji ne igra često, ali je korektan igrač koji može odgovoriti zahtjevnima ove utakmice.

Ostatak momčadi bit će isti kao i prošle sezone. Casillas, Ramos, Xabi Alonso, Ozil, Di Maria i naravno C. Ronaldo. Svi su zdravi i spremni za novu napornu utrku za trofejima protiv Barcelone. Večeras na Nou Campu Los Balncosi nisu favoriti, ali ako postoji momčad na svijetu koja se smije nadati pozitivnom rezultatu protiv Barce na njenom stadionu onda je to veliki Real Madrid. Uostalom Madriđani dolaze s titulom aktualnog prvaka španjolske i primatom u državi tako da su oni zapravo močad koju se mora pobijediti.