10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Barcelona će večeras protiv Seville zaliječiti rane koje je ostavila utakmica s Milanom

Barcelona će večeras protiv Seville zaliječiti rane koje je ostavila utakmica s Milanom

Nema odmora za Španjolce. Kup kralja, Liga prvaka , pa sada domaće prvenstvo. Natjecanja se redaju jedno za drugim, a vremena za predah nema. U takvom ritmu pate čak i naveće momčadi poput Barcelone koja večeras igra sa Sevillom i traži način da se uvjerljivom igrom oporavi od neočekivanog i teškog poraza kojeg im je nanijeo Milan u Ligi prvaka.

Barcelona teško diše u posljednjih mjesec dana. To je sada očito jer rezultati izostaju, a nema ni one poznate igre s kojom je ova momčad gazila sve protivnike. Katalonci su u posljednjih pet utakmica zabilježili samo dvije pobjede, a to je za njih skor koji polako pali alarme za uzbunu. Lošija forma se sigurno neće odraziti na njihovu dominaciju u La Ligi  jer je njihova prednost pred Atleticom, a pogotovo pred Realom jednostavno prevelika da bi se istopila, ali loša igra koštala ih je poraza u Milanu i neriješenog rezultata protiv Reala u Kupu kralja. Sada im prijeti eliminacija iz ta dva natjecanja, a što posebno brine navijače igra momčadi nikako se ne popravlja. Da nema Messija koji je u prvenstvu zabio u 14 uzastopnih utakmica Barcelona bi i na domaćim travnjacima imala osjetno manje bodova nego što je sada slučaj. Koliko je on važan za igru Rourine momčadi najbolje se vidjelo u Milanu kada je Argentinac ostao bez ikakvog učinka. Barcelona je u toj situaciji djelovala kao orkestar bez dirigenta- usporeno, bezidejno i bezopasno.

Kada Barcelona izgubi u Ligi prvaka onda obično njen sljedeći protivnik ne prođe dobro pogotovo na Nou Campu. Igrači će se dobrom igrom htjeti vratiti na pobjednički kolosijek, pokazati navijačima da nisu u krizi, a Sevilla bi trebala biti žrtveni janjac. Da pomoćni trener misli ozbiljno vidi se i po momčadi koju će poslati na travnjak. Standardni igrači poput Pedra, Busquetsa, Xavija i Ineste bi se mogli naći na klupi, a priliku bi trebali dobiti Song, Sanchez, Thiago i Villa. Je li to način da trener odmori ključne igrače prije važnih uzvratnih dvoboja s Realom i Milanom ili je to određena kazna za blijedu igru koju su pokazali sredinom tjedna u Milanu, zna samo on, ali je činjenica da je shvatio da mora nekako prodrmati ekipu u ovom ključnom razdoblju sezone.

S druge strane koliko god Barcelona bila blijeda u zadnjih nekoliko utakmica, sa Sevillom nikada nisu imali problema. Posljednji put su od njih na svom terenu izgubili još 2002. godine, a i sada se nalaze u impresivnom nizu od 21 utakmice bez poraza na Nou Campu. Osim toga ni Sevilla ne dolazi s nekim impesivnim gostujućim učinkom- posljednjih devet utakmica na gostujućim terenima nisu zabilježili pobjedu tako da je teško očekivati da bi taj niz mogli prekinuti protiv motivirane Barcelone na Nou Campu. Čini se da je Sevilla upravo idealan suparnik za liječenja rana koje su na Barceloninoj psihi ostavili Muntari i Boateng.

S druge strane trener Seville Unai Emery ovu utakmicu vidi kao dobru priliku da njegova momčad iskoristi aktualni trenutak kada je Barcelona ranjiva i da tako produbi njihovu krizu, a svoju momčad odvede iz sredine poretka prema vrhu. Kvalitete za to u svojoj momčadi ima. Puno je tu dobrih,  čak i odličnih igrača koji mogu parirati Barceloni, ali samo u slučaju da odigraju požrtvovno i disciplinrano. Jasno je da Barcu neće nadigrati, ali budu li taktički dobro stajali na terenu možda im se osmijehne i sreća. Negredo, Rakitić, Reyes, Perotti, Medel i ostatak ekipe znaju igrati nogomet i neće se samo braniti nego će pokušati zabiti barem jedan gol i nadati se da će obrana odraditi posao. I statistika nam govori da je obrana najveći problem Barcelone. U zadnjih deset utakmica svaki put su primili barem jedan gol pa se i Andalužani mogu nadati da će zatresti mrežu Victora Valdesa. Za one koji se vole kladiti na broj golova oba daju 3+ mogao bi biti idealan tip jer ćemo večeras na Nou Campu gledati dvije iznimno motivirane momčadi. Ranjenu i opasnu Barcelonu i Sevillu koja nema što izgubiti.