10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Barcelona protiv Malage traži svoju ulaznicu za El Clasico

Barcelona protiv Malage traži svoju ulaznicu za El Clasico

Nakon što je jučer Real Madrid očekivano izborio prolaz u polufinale Kupa kralja ukupnim rezultatom 3:1 protiv Valencije, večeras isti zadatak treba ispuniti Barcelona protiv neugodne Malage. Prva utakmica završila je neriješenim rezultatom 2:2 tako da Blaugranu večeras na Rosaledi ne očekuje nimalo lak posao.

Malaga je prošlog tjedna u Kataloniji odradila veliki posao u prvoj utakmici s favoriziranom Barcelonom. Rezultat od 2:2 veliki je kapital pred uzvrat jer bilo kakva prednost koju donesete s Camp Noua može se pokazati ključnom. Teško je očekivati da bi Pellegrinijev sastav večerašnju utakmicu započeo s igrom na neriješeno i na čuvanje rezultata. Barcelona je napadački toliko moćna da je gotovo nemoguće sačuvati čistu mrežu pred valovima njezinih napada. Osim toga Malaga je večeras domaćin i neće igrati kukavički pred svojom publikom. Hrabra igra donijela joj je rezultat u prvoj utakmici i tog će se recepta i dalje držati.

Domaćin bi trebao započeti utakmicu u formaciji 4-2-3-1. To je najsigurniji izbor jer ova taktika pruža mogućnosti za čvrstu obranu, ali ima i dovoljno opcija kada se krene u napad. S obzirom da će Barcelona nadmoćno držati loptu u svojim nogama jedan od glavnih oslonaca Pellegrinijeve momčadi trebale bi biti kontre i to posebno preko Buonanottea, Isca i Joaquina. Kada protivnik krene u iznenadnu kontru Barcelonina spora obrana obično se nađe u problemima. Puyol je već malo ostario, a u posljednje vrijeme je ‘izrauban' svakojakim ozljedama dok Pique taktički nije savršeno potkovan pa zna pogriješiti u postavljanju u takvim situacijama. Dodajmo tome i naviku Danija Alvesa i Albe da odu daleko u protivničku polovicu i imate idealnu situaciju za igru na kontranapade. No da bi se uopće došlo do prilike za kontru moraju biti ispunjeni neki uvjeti. Zadnji vezni Malage Toulalan i Camacho neće smjeti ‘ležati' u krilu svoje obrane. Njihov zadatak je da vezni red Barce pritisnu barem 30-ak metara od svog gola i da na tom prostoru pokušaju uzeti loptu i poslati je svojim brzancima na krila. Poznato je da kada oduzmete Barci loptu tamo negdje u svom šesnaestercu nemate vremena uopće uposliti svoje napadače dobrim loptama jer dok vi izvedete tri točna dodavanja Barcini igrači već vas opsjedaju kao ‘vrag grešnu dušu'. Zato je ključ dobre kontre upravo u igri dvojice zadnjih veznih. Najzaposleniji igrači večeras će biti Kameni,Sanchez, Demichelis, Weligton i Gamez. Golman i posljednja četvorka Malage moraju odigrati savršenu utakmicu, zatvoriti Messija, Iniestu i Pedra i počistiti sve ubačaje Alvesa i Albe. Trenutno u svijetu nogometa ne postoji teži zadatak, ali da bi se izborilo polufinale kupa to će morati biti obavljeno.

Koliko god Malagini navijači imali osjećaj da je ovo prava prilika za rušenje Barcelone, ne vjerujemo da ima iti jedan navijač Barcelone koji sumnja u prolaz svoje momčadi. Iako je Barca u zadnjem prvenstvenom kolu izgubila od Betisa i doživjela svoj prvi poraz u prvenstvu to nije upalilo alarm za uzbunu u klubu niti oko njega. Još uvijek nema nikoga tko vjeruje da bi Malaga, koliko god dobra bila, mogla izbaciti Messija i društvo u igri na dvije utakmice. Prednost golova u gostima je na strani Malage, ali kada se samo sjetite kakvih igrača ima u Barcinoj momčadi ta prednost vam se čini sve manja i manje važna. Stječe se dojam da će ovaj rezultatski minus samo još više ‘napaliti' izvanzemaljce iz Katalonije i da će to značiti rezultatski potop malene Malage.

Da u Barceloni misle ozbiljno vidi se i po sastavu koji će istrčati na teren. Pinto, Alves-Pique-Puyol-Alba, Xavi-Fabregas-Busquets, Iniesta-Pedro-Messi najjače je što na ima na raspolaganju pomoćni trener Barcelone koji mijenja Tita Villanovu zbog bolesti.  Za idealnu postavu nedostaje samo Victor Valdes, ali on tradicionalno nikada ne brani u kupu bez obzira na važnost utakmice i snagu protivnika. Mnogi će reći da to i nije tako loše s obzirom na sklonost Valdesa nepredviđenim reakcijama i kiksevima.

O igri ove postave ne treba ništa govoriti jer o njoj su dosad napisani udžbenici koji će služiti budućim generacijama trenera da se upoznaju s nogometnim savršenstvom u izvedbi ovog ‘dream teama'. No i takva Barca je ranjiva. Neriješeno s Malagom, poraz od Betisa i sada uzvrat na neugodnom Malaginom terenu. Hoće li to biti previše za Barcu i je li izostanak njihovog kormilara Villanove ipak nepremostiva prepreka? Ili će baš njemu u čast odigrati najbolje što mogu? Sve su to pitanja na koja ćemo odgovor dobiti večeras. Barca je uvijek favorit no Malaga je dobra, vrlo dobra. Tko god prođe za nagradu ga čeka utakmica s razbuđenim Realom.