10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Bayern i Borussija bore se za polufinale kupa

Bayern i Borussija bore se za polufinale kupa

Povijesno gledano utakmica Borussije Dortmund i Bayerna nije najveći njemački derbi, ali realno posljednjih nekoliko godina te dvije ekipe su daleko iznad ostatka Bundesligaškog društva. Intenzitet njihovih utakmica toliko je jak da se lako može mjeriti s najvećim derbijima svijeta poput el Clasica ili Old Firma. Večeras će se ove dvije ekipe sučeliti u njemačkom kupu, a iako je Bayern ove sezone mnogo bolji Borussija će igrati iznad svojih mogućnosti kako bi ostala u utrci barem za ovaj trofej jer je prvenstvo praktično već sada u rukama Bavaraca.

Moćni Bayern još uvijek ne posustaje niti na jednom frontu. U Bundesligi su uvjerljivo prvi, a sa 17 bodova prednosti ostatak društva ih samo može pogledom pratiti kako bez problema plove prema novom naslovu prvaka. U Ligi prvaka se Arsenal pokazao nedorastao protivnik i već sada se može govoriti o prolasku Bayerna u četvrtfinale tog natjecanja jer će uzvrat protiv Topnika biti čisto odrađivanje posla. U domaćem kupu Bayen dosad nije imao problema i mirno je došao do četvrtfinala, ali sada ih čeka najveći izazov protiv najtežeg mogućeg protivnika. Borussija je branitelj naslova i siguro neće bez borbe predati kup ako je već prvenstvo izgubila. Njihov jedini problem je što su Bayernove ovosezonske ambicije narasle do neba pa Bavarci sad žele osvojiti sve. Njihov trener Jup Heynckes odrađuje posljednju sezonu na klupi prije nego klub preuzme Pep Guardiola i sve što sada želi je da ode sa stilom, a to u ovom slučaju znači s trostrukom krunom.

Bayernove ambicije, iako velike, nisu neutemeljene. Momčad kojom raspolaže Heynckes zaista predstavlja sam vrh svjetskog nogometa, a koliko mu znači ovaj trofej najbolje pokazuje činjenica da će večeras na teren poslati najjači sastav kojim trenutno raspolaže. Mali hendikep za Bayern će biti neigranje Francka Riberyja, no na klupi će se naći dovljno kvalitetnih rješenja da se njegov izostanak ne primijeti. S druge strane u momčad se vraća oporavljeni Javi Martinez tako da će sredina terena biti još čvršća i neprobojnija za suparnika. Taj momak polako počinje opravdavati novac kojeg je Bayern uložio u njegov transfer i pokazuje se kao odlično pojačanje za ovu ekipu. Ono što nas posebno veseli Mario Mandžukić ponovo je najavljen u prvom sastavu i nakon jedne utakmice pauze ponovo bi trebao preuzeti svoje mjesto u špici napada odakle može nastaviti svoju impresivnu golgetersku seriju. Mario Gomez opet bi trebao biti na klupi kao prva napadačka alternacija u slučaju da utakmica krene po zlu za domaće. Kroos, Schweinsteiger, Muller i Robben trebali bi našeg Super Marija hraniti centaršutevima i dubinskim loptama. Budu li to radili kao u subotu protiv Werdera Borussiji se loše piše.

Jurgen Klopp ove sezone će ipak morati priznati da je Bayern ukupno gledano bio bolji. To naravno ne znači da ih neće probati izbaciti iz ovog natjecanja. Prvenstvo je izgubljeno, ali kao i mnogo puta do sad osvajanje kupa uvijek barem donekle zaliječi rane. Kloppova momčad ima kapaciteta da pobijedi Bayern, dokazala je to prošle godine i nema razloga da to ne pokaže i sada. Doduše Borussija nije ni blizu forme kakvu pokazuje Bayern, u posljednjih šest utakmica zabilježila je samo dvije pobjede. Bez obzira na to danas je derbi i razlike u kvaliteti i formi uvelike se brišu. To ne znači da Borussija nije kvalitetna, dapače ima tu mnogo materijala za velike stvari. Više od pojedinačne kvalitete igrača Kloppov sastav se ističe kolektivnom igrom i to je ono čime će se danas suprotstaviti Bayernu na Allianz Areni.

Najavljeni sastav Borussije trebao bi izgledati ovako: Weidenfeller-Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer-Gundogan, Bender-Blaszczykowski, Gotze, Reus-Lewandowski. Borussija nema problema s ozljedama, a povratak Lewandowskog u momčad dodatno će podići samopouzdanje ostatku ekipe koja sada može računati na vrhunsku realizaciju ukoliko se otvori neka prilika. Glavni pokretači igre trebali bi biti Gotze i Reus. To su dva njemačka nogometna bisera koja se razvijaju pod okriljem Borussije i pod nadzorom Jurgena Kloppa. Kako napreduju vidjet će se večeras kada se suprotstave velikom Bayernu, ali njihov talent veliko je upozorenje Heynckesu i Bayernovoj obrani.

Večeras nas očekuje veliki spektakl u režiji dviju naboljih njemačkih momčadi. Dodatna draž je u tome što se igra na ispadanje tako da se niti jedna momčad neće štedjeti nego će svim silama pokušati postići pogodak, a to uvijek jamči odličan nogomet.