10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Bodovi ostaju u Splitu

Bodovi ostaju u Splitu

Nakon europskih razočaranja Splićani se okrenuli domaćem prvenstvu i pobjedom u Jadranskom derbiju nagovijestili izlazak iz krize.

Kiks na zadarskim Stanovima, kolo prije, nije ostavljao puno prostora Hajdukovcima za bilo što drugo nego- pobjediti u Jadranskom derbiju i ne dozvoliti da prvenstvo Hrvatske bude razriješeno, u smislu konačnog ishoda i borbe oko naslova prvaka. Riječani su stigli na Poljud puni samopouzdanja, zaneseni dobrim ulaskom u sezonu.

Domaći strateg Krasimir Balakov, na klupi je ostavio Tomasova i Vukovića a od prve minute startali su Kukoč i Ahmad Sharbini. Gosti, nimalo impresionirani, bolje su otvorili utamicu i prvi zaprijetili. Sandi Križman u 5. minuti, nagovjestio je zanimljivu utakmicu.  Splićani se nisu nametnuli od samog početka pa smo tako čekali do  24. minute za prvo uzbuđenje pred gostujućim vratima- Anas Sharbini je okušao udarac a Lisjak relativno jednostavno otklanja opasnost.
Dvije minute nakon toga, odlični Lima, zaobišao je gostujućeg vratara,  na drugoj vratnici čekao Ante Vukušić i lako pospremio glavom  loptu u mrežu za vodstvo domaćina.
Momčad Krasimira Balakova zaigrala je bolje pa je sedam minuta kasnije, u režiji braće Sharbini stigla nova velika prigoda. Anas je izbio sam pred Lisjaka, atraktivno ga pokušao prebaciti, no ovaj se nije dao nadmudriti. Nisu ni gosti bili samo u ulazi promatrača, 42. minuta, Inoha blokira udarac Gutierreza.

Nakon odmora, u svlačionici ostaje Vukušić a Vuković dobiva priliku te već u 48. minuti ima lijepu mogućnost nakon ubačaja Lime, ali ne reagira na željeni način. Od tada, gosti postaju konkretnija momčad, Riječani preuzimaju inicijativu pa u 66. minuti umalo dolaze do izjednačujućeg pogotka. Maloča je bio neodlučan u vraćanju lopte Subašiću, to koristi Pilčić, prebacuje vratara bijelih ali je nedostajalo malo sreće. Pogodio je gredu pa se rezultat na semaforu nije promijenio. Nizali su gosti prilike u jeku svoje dominacije na terenu, pa je Subašić ponovno imao pune ruke posla. U 70. minuti, Čulina se okušao i Zadranin na golu Hajduka krajnjim naporom vadi loptu ispod grede.

Riječki nogometaši su bili nadomak izjednačujućem pogotku, djelovali kud i kamo  opasnije no iz jednog kornera, na ubačaj Tomasova u 78. minuti susreta, natrčava kapetan Srđan Andrić i povećava prednost svoje momčadi na nedostižnih 2:0. Momčad s Kantride nije se predavala, četiri minute nakon Andrićeve egzekucije, Gutierrez je odlično izigrao Oremuša, centrirao, Subašić odbio, a na loptu pristigao Andro Švrljuga i smanjio vodstvo Splićana. Vratio je Andro rezultatsku neizvjesnost i ponudio svojoj momčadi mogućnost da u zadnjih, malo manje od deset minuta, pokuša stići barem do boda. Međutim, ništa od uzbuđenja nismo vidjeli.

Vrata Subašića do kraja utakmice nisu bila ugrožena, Hajdukovci su odnijeli puni plijen, pobjedili i mirnije mogu u nastavak sezone. Riječanima ostaje žaljenje za propuštenim prilikama ali i utjeha da igraju vrlo dobro te da će sigurno konkurirati za samo vrh prvenstvene ljestvice.

Pred 10 000 posjetitelja na poljudskom stadionu, utakmicu je sudio Andrej Burilo (Osijek), sa pomoćnicima Petrović (Valpovo) i Berger (Osijek). Samo je tri puta javno opomenuo, žute kartone su zaradili Andrić i Ahmad Sharbini kod domaćina, Sandi Križman kod gostujuće momčadi.

FOTO: hajduk.hr