10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Chelsea i Atletico za europski Super kup

Chelsea i Atletico za europski Super kup

Nogomet je ovih dana sport broj jedan na starom kontinentu. Počela su nacionalna prvenstva, Liga prvaka, kvalifikacije za Europsku ligu, a večeras se igra i europski Super kup u kojem se sastaju prošlosezonski pobjednik Lige prvaka Chelsea i Europske lige Atletico Madrid. Bit će to utakmica dva atraktivna protivnika, a tradicionalno će se odigrati na stadionu Louis II. u Monaku. Utakmica za prvi europski trofej sezone počinje u 20:45 sati.

Chelsea je nakon osvajanja svoje prve Lige prvaka ponovo ‘procvjetao' pod vodstvom Roberta Di Mattea. Trener je malo provjetrio svalačionicu i riješio se nekih starijih igrača koji su s klubom postigli sve što su mogli. Takav je igrač Didier Drogba, najzaslužniji što je Chelsea uopće osvojio Ligu prvaka. Bjelokošćanin je mogao ostati, ali je u dogovoru s klubom zaključio kako je zbog manjka motivacije ipak bolje da ode. U Chelseau nisu dugo tugovali nego su se krenuli ciljano pojačavati za predstojeću sezonu. Dovedeni su Oscar, Hazard, Azpilicueta i Marin, igrači brzanci i nogometni znalci koji su trebali unijeti živost u do tada ‘teretnu' Chelseajevu ekipu. Kako sada stvari stoje u tome su i uspjeli jer nakon uvodna tri kola Premier lige Chelsea je s tri pobjede i gol zazlikom +6 uvjerljivo vodeća momčad lige. Ekipa igra nadahnuto, brzo i efikasno, a tek je početak sezone tako da ćemo njihova prava izdanja tek vidjeti kako se budu uigravali.

Večeras u Monacu imaju idealnu pozornicu da pokažu kako su s pravom osvojili Ligu prvaka, ali protiv Atletico Madrida im neće biti nimalo jednostavno. Da bi Bluesi uzeli ovaj trofej morat će odigrati najbolju utakmicu sezone i ne dopustiti Atleticu da se razigra. Chelsea će krenuti u formaciji 4-5-1 koja će se tijekom utakmice po potrebi transformirati u 4-3-3. Obranu će držati Cole, Luiz, Ivanović i Cahill. To je četvorka izvrsnih defanzivaca protiv kojih je teško igrati. Radi se o brzoj obrambenoj liniji koja dobro čita igru suparnika, a jaka je i u skok igri.  Ispred njih u srcu veznog reda trebali bi startati Meireles, Lampard i Ramires. Njih trojica dovoljno su čvrsti i kreativni da bi podjednako dobro obavljali defanzivne, ali i ofanzivne zadatke. Važno će biti koliko će brzo ta trojica igrača svojim loptama otvarati krilne pozicije na kojima će dirigirati Mata i Hazard. Budu li to činili kvalitetno Chelseajevom jedinom napadaču Torresu ne bi trebalo manjkati upotrebljivih lopti. Fernandu Torresu će ovo biti i jedinstvena prilika da zaigra protiv svog matičnog kluba u čijem se dresu vinuo do planetarne popularnosti pa će biti zanimljivo vidjeti kao će se snaći na terenu protiv svog bivšeg kluba. Chelsea bi trebao tijekom utakmice biti taj koji će diktirati tempo igre i kontrolirati loptu, ali to ne znači da će samim time biti u prednosti jer Atletico jako dobro igra na kontre i ima brzu tranziciju iz obrane u napad pa će svaka izgubljena lopta značiti moguću opasnost za Petra Čecha.

S druge strane, momčad Atletico Madrida pod vodstvom Diega Simeonea igra vrlo dobro, a prošlogodišnje osvajanje Europske lige samo je dokaz tome. Osim toga u prva dva kola španjolske Primere zabilježili su jedan neodlučen rezultat protiv Levantea, da bi se samo kolo kasnije iskupili svojim navijačima uvjerljivom 4:0 pobjedom nad Athletic Bilbaom. U toj utakmici kolumbijski goleador Radamel Falcao zabio je tri gola i pokazao da mu ljetna stanka nije odnijela ništa na preciznosti i ubojitosti. El Tigre će i večeras biti udarna igla madridskog sastava jer bez njegovih golova Atletico bi bio upola manje opasan. On je napadač svjetske klase koji bi mogao igrati u bilo kojem klubu svijeta, ali na sreću Atleticovih fanova igra baš u njihovm klubu. Plan igre je zapravo vrlo jednostavan. Pokušati brzim protokom lopte preko Turana, Rodrigueza ili Kokea doći do Falcaa koji onda može svojom individualnom kvalitetom zabiti ili gurnuti nekog suigrača u priliku dobrom asistencijom. Falcao je najveća snaga, ali samim time i najveća slabost Atletica jer Chelseajeva obrana dobro zna da joj od Kolumbijca prijeti najveća opasnost pa će većinu vremena motriti baš na njega. Oko njega će uvijek biti barem dvojica Chelseajevih defanzivaca, no Falcao je na to navikao tako da sigurno ima nekog asa u rukavu.

Ova utakmica donijet će nekom od ova dva kluba prvi trofej sezone, ali iako se ovdje igra za pehar pobjednika, Super kup je dijelom revijalna utakmica iako to nitko neće priznati. Bilo bi pretjerano reći da ovaj naslov nije važan, ali obično poražena momčad ne tuguje dugo nego se okreće svojim tekućim obvezama u prvenstvu i Europi. Ovo bi zato trebala biti zanimljva utakmica u kojoj bismo trebali vidjeti dosta nadigavanja i lijepih poteza, a ako već treba procjenjivati šanse za pobjedu recimo da bi izgledi mogli biti 60-40 za londonski Chelsea.

 FOTO: By rayand (RA1_6425  Uploaded by Yoda1893) [CC-BY-2.0]