10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Chelsea i United u borbi za vrh Premier lige

Chelsea i United u borbi za vrh Premier lige

Izravna borba za vrh Premier lige odvijat će se danas na Stamford Bridgeu gdje Chelsea dočekuje Manchester United. Bluesi su trenutno prva momčad lige, a to će i ostati bez obzira na ishod večerašnje utakmice. Ipak, uspiju li Di Matteovi igrači pobijediti United napravit će si velikih 7 bodova prednosti pred mrskim rivalima i olakšati si nastavak prvenstva.

Ova utakmica je jedan od najvećih derbija lige  u ovom trenutku i zbog toga ovdje nema mjesta kalkulacijama, pogotovo ako igrate na svom terenu kao što je to slučaj s Chelseajem danas. Momčad Roberta Di Mattea mora biti optimalno pripremljena ako želi uzdignutih ruku napustiti travnjak. Budu li igrali kao u posljednje vrijeme nemaju se čega bojati. Chelsea je definitivno pokazao najbolju formu od svih klubova ove sezone i zasluženo drži prvo mjesto na tablici. Ove sezone još nemaju niti jedan poraz u prvenstvu, a od osam utakmica čak su sedam dobili. Jedini sretnici koji su izišli neporaženi iz okršaja s njima su QPR i zato će United danas biti na teškim mukama da izbjegne poraz.

Chelsea bi trebao nastupiti u svojoj klasičnoj 4-5-1 formaciji koja se po potrebi transformira u 4-3-3. To je sustav igre koji Di Matteo preferira i koji sudeći po rezultatima vrlo dobro odgovara njegovim igračima koji su tehnički odlično potkovani i vrlo brzi. To se posebno odnosi na napadačku postavu Bluesa u kojoj Hazard, Mata, Torres i Sturridge svojom brzinom ne ostavljaju mnogo vremena protivniku da se prilagođava njihovoj okomitoj igri. Chelsea bi trebao nastupiti u postavi: Čech na golu, Ivanović, Luiz, Terry, Cole u obrani, Obi Mikel, Ramires, Oscar, Mata, Hazard u veznoj liniji i Fernando Torres kao isturena špica. Ta momčad je najbolje što Chelsea ima u ovom trenutku, a ovi igrači i najviše su i doprinijeli Chelseajevim ovosezonskim rezultatima pa je i logično da Di Matteo na njih najviše računa.

Ne treba ni napominjati da je tercet ofanzivnih veznjaka Oscar-Mata-Hazard glavna pokretačka snaga momčadi i o njima će ovisiti izvedba cjele momčadi. Oni su kreativna snaga Chelseaja i ako su dobro raspoloženi nema protivnika koji ih može zaustaviti. Naravno, važna će biti i igra u obrani, ali rutinirana defanzivna linija s kapetanom Terryjem uvijek nekako odradi posao tako da tu nema mjesta zabrinutosti. Mnogo će se očekivati i od nekad velikog napadača Fernanda Torresa od kojeg ostalo samo ime. Hoće li taj nesumnjivo odličan igrač napokon proigrati u plavom dresu ili će još jednom lošom izvedbom doliti ulje na vatru pričama da je na izlaznim vratima kluba.

Manchester United ne briljira ove sezone. U osam utakmica imaju šest pobjeda i dva poraza, ali nije to ono što treba zabrinjavati iskusnog Fergusona. United ne djeluje moćno i dominantno kao prijašnjih sezona unatoč kvalitetnim pojačanjima koja su dovedena ovog ljeta. Najviše im ‘curi' u obrani koja nikako da se uigra, zbog čestih rotacija igrača. To naravno dovodi do toga da United lako prima golove i često upada u probleme. To se lijepo moglo vidjeti u prošlom kolu LP u kojem je United protiv Brage gubio 2:0 da bi u nastavku režirao totalni preokret i dobio utakmicu s 3:2. To je možda lijepo za gledati i pokazuje snažan karakter tima, ali sigurno bi za njih bilo bolje da su utakmicu pobijedili bez stresa uz kontrolirani nogomet.

Teško je predvidjeti koju će momčad na teren poslati Ferguson, pogotovo tko će zaigrati u napadu Crvenih vragova. U redu, Rooney je siguran, vjerojatno i Van Perise, ali što će biti s Hernandezom, Welbeckom i Nanijem teško je predvidjeti. Možda zaigraju sva trojica, a možda niti jedan. Sve ovisi o planu kojeg je Ferguson za Chelsea. Hoće li Škot igrati oprezno ili će navaliti svim snagama na svog mladog kolegu zna samo on, ali u svakom slučaju Ferguson je odigrao ‘milijun' ovakvih utakmica i s te strane je u velikoj prednosti pred Di Matteom. Uostalom ovo je vrlo važna utakmica za United jer u slučaju pobjede idu ravno na drugo mjesto sa samo bodom zaostatka za Chelseajem dok bi ih poraz udaljio velikih sedam bodova od vodeće pozicije što bi bio vrlo velik zaostatak za ovako ranu fazu sezone.

Ako ćemo gledati statistiku u proteklih pet dvoboja, United se nema čega plašiti. Dobili su četiri od pet utakmica, a i ova koju nisu dobili završila je neriješeno. Znači li to da Ferguson ima lijek za Chelsea? To nam ostaje za pogledati danas s početkom u 17 sati.