10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Čilić u borbi za rezultat karijere

Čilić u borbi za rezultat karijere

Posljednji grand slam turnir sezone US Open došao je do četvrtfinala. Barem što se našeg predstavnika Marina Čilića tiče. On će protiv Andyja Murraya tražiti put prema polufinalu i najboljem osobnom rezultatu na turnirima ove kategorije. Osim Murraya i Čilića danas će na teren izići još jedan četvrtfinalni par u kojem se sastaju prvi igrač svijeta Roger Federer i Tomas Berdych.

Marin Čilić dosad u karijeri nije imao previše sreće s Andyjem Murrayem jer je u njihovih sedam međusobnih dvoboja slavio samo jednom i to prije tri godine. Tada je dobio glatko u tri seta bez većih problema. Nakon toga mečevi s Murrayjem su obično za Međugorca završavali razočaranjima. Bilo je tako i na njihovom posljednjem susretu u Wimbledonu kada je Murray s lakih 3:0 u setovima pregazio Čilića i odjurio do finala u kojem ga je zaustavio Federer. Sve to nije nimalo ohrabrujuće za Čilića pred današnji susret, pogotovo kad se zna da je Murray daleko iskusniji tenisač na ovoj razini i da su četvrtfinala grand slamova za njega uobičajena pojava. Osim toga Murray je u strašnoj formi ove godine i igra možda i najbolji tenis u karijeri. Zlatna medalja s olimpijskih igara samo je to i potvrdila.

No Čilić prije ovog meča ima umjerenih razloga za optimizam. Te razloge ne može naći u međusobnim omjerima protiv Murraya, ali ih može naći u svojoj ovogodišnjoj formi koja ga drži na 13. mjestu ATP ljestvice. Ove godine Čilić je zabilježio mnogo dobrih pobjeda nad dobrim tenisačima, a njegova igra polako počinje dobivati konstantu što nije bilo nešto čime se Čilić u prošlosti mogao pohvaliti. Svjestan je toga i Marin i zato prije današnjeg meča neće unaprijed potpisati kapitulaciju. A zašto i bi? Ovaj turnir igra odlično i samouvjereno. Toliko samouvjereno da se nije raspao ni u prvom kolu kada je gubio s 2:0 u setovima protiv Marina Matosevica. Okrenuo je taj rezultat i kasnije nanizao još trojicu tenisača, Brandsa, Nishikorija i Klizana. Mora se priznati da ga je i ždrijeb pomazio, ali to ne umanjuje njegov uspjeh. Šlag na tortu njegovog nastupa na ovom US Openu bio bi skalp nekog od velikih tenisača, a Murray to svakako jest tako da se uklapa u idealnu priču. Za takav rezultat Marin bi morao odigrati jednostavno meč bez greške, ali da cijelo vrijeme igra napadački i tako probija Murrayevu odličnu defenzivnu igru po kojoj je Škot poznat. To je težak zadatak i za bolje tenisače od Marina, ali bude li Murray imao malo lošiji dan sve je moguće.

Realno, Murray je favorit ovog meča. To će potvrditi svaka statistika, kladioničarski koeficijenti također, ali ako netko želi loviti iznenađenje ovog kola onda je Čilić pravi izbor za njega.

Drugi meč dana odigrat će prvi igrač svijeta Roger Federer i sedmoplasirani Tomas Berdych. To je meč koji i za našeg Marina Čilića ima veliku važnost, jer će u slučaju pobjede nad Murrayem igrati s pobjednikom ovog dvoboja. Sve upućuje na to da bi to vrlo lako mogao biti Roger Federer. Što više reći o živućoj legendi svjetskog tenisa?  Njegova igra analizirana je milijun puta i zaključak je uvijek bio isti- nije savršena, ali je vrlo blizu tome. Osim toga FedExpress u svojoj karijeri nije navikao na manje od polufinala tako da je teško vjerovati da ga i ovaj put neće vidjeti. Tomas Berdych nije bezazlen protivnik, ali Federer je prvi igrač svijeta, pun je samopouzdanja i što je najvažnije igra strašno dobar tenis. Berdych u normalnim okolnostima nema nikakve šanse ugroziti Švicarca, pogotovo na podlozi koja Federeru idealno odgovara za razvijanje njegove raznovrsne igre.  Peterostruki osvajač ovog turnira ima pravo nadati se isvom šestom naslovu, a Berdych će mu na tom putu biti samo usputna stanica.