10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Favoriti se ‘utopili’ u plaventilu Madrida

Favoriti se ‘utopili’ u plaventilu Madrida

Madrid je ovog tjedna domaćin turnira iz serije Masters 1000, a natjecanje je stiglo do svoje pretposljednje stepenice. U prvom polufinalnom meču ovog uglednog zemljanog turnira sastaju se Roger Federer i Janko Tipsarević koji je neočekivano izbacio svog sunarodnjaka Novaka Đokovića, a drugog putnika u finale dat će nam meč Tomasa Berdycha i Juan Martina Del Potra.

Plava zemlja koju su izmislili organizatori madridskog turnira očito za njih nije bila pun pogodak jer sada vjerojatno lupaju glavom o zid nakon što su im iz turnira neočekivano ispala dva najbolja igrača svijeta koji su ujedno bili i veliki favoriti ovog natjecanja. Rafael Nadal ispao je iz turnira još u osmini finala od Fernanda Verdasca, a Novak Đoković je svoju priliku da obrani prošlogodišnji naslov propustio u meču protiv Janka Tipsarevića. Sada se tek vidi da su prigovori tenisača na ovu novu i još uvijek nepouzdanu podlogu bili sasvim opravdani jer je teško vjerovati da bi iz turnira ispala dva najbolja igrača današnjice da nije u pitanju bila neka viša sila. U ovom slučaju ona je bila plave boje.

Izostanak Rafe i Noleta ipak nije ubio draž ovog turnira jer ćemo sada imati prilike vidjeti kako to izgleda kada se prilika ukaže igračima iz drugog plana. Janko Tipsarević iznenadio je vjerojatno i samog sebe kada je pogodio meč loptu za 6:3 u drugom setu nakon što je prvi dobio u tie breaku i tako s 2:0 u setovima izbacio Đokovića. Iako je vjerojatno bio presretan zbog pobjede neće imati puno vremena za uživanje jer ga već danas očekuje susret protiv još jednog ‘diva' svjetskog tenisa, Rogera Federrera. Švicarac je do svog polufinala stigao bez puno stresa, onako kako je to radio u svojim najboljim danima kada je bio svjetski broj 1. Do ovog meča izgubio je samo jedan set, u drugom kolu protiv Raonica, a sve ostalo djelovalo je lako i samouvjereno unatoč tome što zemlja nije Švicarčeva najdraža podloga. Možda mu ova plava zemlja više odgovara od one crvene pa se ne buni previše, a možda je samo ‘nanjušio' dobru priliku za osvajanje turnira sad kada nema njegovih glavnih konkurenata. Protiv Tipsarevića mu sigurno neće biti lako. Srbin igra u sve boljoj formi kako se turnir bliži kraju. Na početku je imao problema pogotovo u meču protiv Delbonisa s kojim je odigrao naporan meč u tri seta, a zatim je u tri igrao i sa Gillesom Simonom . Protiv Đokovića mu se sve poklopilo i dobio je naizgled lako u 2 seta, ali s Federerom će morati odigrati još bolje ako želi vidjeti finale. Švicarac ima savršen skor od 4:0 protiv Tipsarevića i prema toj statistici veliki je favorit ovog susreta, ali favoriti su bili i Nadal i Đoković pa se nisu dobro proveli. Pristupi li Federer ovom meču ozbiljno i s respektom prema svom protivniku treba očekivati njegovu pobjedu, ako ne zbog međusobne statistike onda barem zbog činjenice da je Tipsarević imao teži put do polufinala. Uostalom Srbin je jednog velikog favorita već izbacio pa je teško vjerovati da bi to mogao učiniti dva puta zaredom.

Tomas Berdych imao je uvjerljivo najlakši put do polufinala od svih preostalih igrača. U 4 meča izgubio je samo 12 gemova i prilično dominantno došetao do susreta s Del Potrom s kojim se sigurno neće tako lako obračunati jer talentirani Argentinac ove sezone napokon igra konstantno i sve bolje, a sad kada nema dvojice najboljih osjeća da je ovo njegova prilika. Berdycha je dobio u posljednja tri međusobna meča pa mu je samopouzdanje na visokoj razini. Talent ovog perspektivnog argentinskog tenisača nikada nije bio ni upitan. Protiv Berdycha će mu za pobjedu trebati sav raspoloživ talent jer Čeh igra odlično, pogotovo na svoj servis, a popravio je i igru s osnovne crte. Taj segment igre mogao bi biti ključan u ovom meču jer je to najveća Del Potrova vrlina i ako uspije u izmjenama s osnovne linije slomiti otpor Čeha onda je već na pola puta do pobjede. Bitan segment njegove igre biti će i retern na Berdychov servis koji može biti vrlo razoran. Uspije li i to ukrotiti Del Potru se smiješi finale, ali prije nego što počne otvarati šampanjac o tome će se nešto pitati i Berdycha.