10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Federer donirao finale Đokoviću

Federer donirao finale Đokoviću

Vrlo je teško bilo gledati Rogera Federera nakon poraza u polufinalnom dvoboju New Yorka od Novaka Đokovića. Način na koji je Švicarcu izmakla pobjeda za još jedno finale na četiri najveća uistinu bi mnoge psihički rastrojila, ali ne i Rogera. On smatra kako su ovakvi trenuci sastavni dio posla kojim se bavi i da je polufinalni meč iza njega, pa se tako gladan uspjeha, nakon sezone u kojoj nije igrao finale na Grand Slam turnirima, posvećuje narednoj u kojoj očekuje svoj veliki povratak na vrh. Tako to rade najveći. Poraz od Đokovića sigurno je jedan od najtežih trenutaka karijere, koliko se on trudio dokazati suprotno.

I Tsonga mu je u Wimbledonu preokrenuo 2:0 u setovima ali jučer je Federer  imao 5:3 u petom setu, 40:15 i dvije meč lopte na svom servisu. Srbin je bio na izdahu, ni sam nije vjerovao da se nešto dramatično može dogoditi. No, tada poteže retern koji je ostavio bez daha nazočne na Arthur Ashe stadionu, najvećem teniskom zdanju na svijetu. I sam je nakon meča izjavio kako je potegao iz očaja, svom silinom pa kakav god epilog imalo. I ušlo je, fijuknulo tako da je Švicarac ostao nemoćan. Drugu godinu za redom ostao je nemoćan na istom mjestu, Arthur Ashe areni, i opet u polufinalnom dvoboju. Prva dva seta pripala sa peterostrukom pobjedniku US-Opena, igrao je na momente briljantno i silno je želio vratiti Đokoviću za prošlogodišnji poraz. Prvi reket svijeta uzvratio je istom mjerom u trećem i četvrtom setu pa je peta dionica morala odlučiti. Odlučila je u korist Srbina koji tako hvata treći Grand Slam naslov ove godine, nakon Australian Opena i Wimbledona.

S druge strane mreže stajat će mu stari znanac, drugi na ATP ljestvici i branitelj naslova u New Yorku, Rafael Nadal. Kako turnir odmiče i bliži se sama završnica, Španjolac igra sve bolje. U četvrtfinalnom dvoboju ponizio je Andya Roddicka, dok Andy Murray u polufinalu nije imao osobitih izgleda.

Pet puta ove godine Đoković je bio bolji od Nadala. Ne pronalazi Španjolac ove sezone oružje za prvog igrača svijeta ali u ukupnim međusobnim dvobojima i dalje je u prednosti.16-12 je za Rafu ali valja naglasiti kako je Srbin dobio osam od posljednjih deset njihovih dvoboja.

14. put u finalu Grand Slam turnira je Rafael Nadal. Deset puta odlazio do kraja, traži 11. titulu.

Kome dati prednost?

Novak Đoković igra najbolji tenis današnjice. Vrvi od samopuzdanja i djeluje nepobjedivo. Ova veličanstvena pobjeda nad Federerom u polufinalu dodatan je vjetar u leđa za Srbina i ulogu favorita mora preuzeti na sebe. Ima igru za Španjolca i može do kraja u New Yorku. Rafa Nadal pokušat će svim snagama prekinuti crnu seriju i negativan trend poraza u sudarima sa Đokovićem. Ove sezone definitivno mu ne ide protiv Srbina. Može li se što promjeniti u ponedjeljak? Može, agresivnim pristupom, dobrim servisom i učestalim napadima može se nametnuti u dominantnu figuru finala.

Četvrtu  godinu za redom treći ponedjeljak US-Opena, dva najbolja tenisača današnjice, Arthur Ashe stadion, najveća svjetska teniska pozornica. Treba li ljepša pozivnica?