10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Hoće li Ante Čačić zapjevati “I shot the sheriff”?

Hoće li Ante Čačić zapjevati “I shot the sheriff”?

Zagrebački Dinamo večeras će odigrati uzvratni susret protiv Šerifa iz Tiraspola. Prvu utakmicu Modri su dobili s 1:0 i na taj način stekli veliku prednost pred svojim protivnikom koji unatoč porazu na svom terenu očekuje da bi mogao ponoviti rezultat od prije dvije godine i na Maksimiru izbaciti hrvatskog prvaka.

Sezona nije ni počela, a u Dinamu već nema mira. Slaba forma Čačićevih igrača zabrinula je mnoge navijače, ali i upravu kluba, a sve glasnije se spominje i moguća smjena trenera. Jedino što sprečava takav razvoj događaja su dobri Dinamovi rezultati koji su uvelike plod sreće, a ne dobre igre. Utakmice s Ludogorecom već su prožvakane i polako odlaze u legendu koja će se prepričavati kao jedna od najnevjerojatnijih pobjeda modre momčadi ikada. Ono što brine je što se slična utakmica ponovila u prvom susretu protiv Šerifa, a onda i protiv Istre u domaćem prvenstvu. Obje utakmice Dinamo je dobio s 1:0, ali igra koju je pri tom pokazao bila je na  zabrinjavajuće niskoj razini. I kao da to nije bilo dovoljno još se u momčadi pojavio sindrom „Sammir“ u kojem je, naravno, sudjelovao Sammir no ovaj put mu se pridružio i Nikola Pokrivač. Dečki su prije ključne utakmice odlučili malo zaružiti po jadranskoj obali iako nisu imali slobodan dan, a Pokrivač je još imao problema i s policijom zbog divljanja s automobilom. Njima se na kažnjeničkoj klupi pridružio i Arijan Ademi koji je neprofesionalno reagirao kada je bio zamijenjen na utakmici protiv Istre. Takvi prekršaji klupske discipline nisu naišli na odobravanje maksimirske vhuške pa su Pokrivač i Sammir dobili suspenziju za današnju utakmicu i neće konkurirati za momčad. Ademi u cijeloj toj priči ipak ispričao pa je pomilovan od strane trenera Čačića te je u igri za prvu postavu.

Dinamu bi protiv Šerifa bilo teško i da je u punom sastavu, a sad kada nema Sammira i Pokrivača, te Calella i Krstanovića zbog ozljeda sve upućuje na to da nas očekuje još jedna drama na Maksimiru i još jedna tvrda utakmica zbog koje će navijači gubiti žvce do samog kraja. Ante Čačić je prije utakmice uvjeravao novinare da će njegova momčad igrati kao da nema prednost iz prve utakmice, ali teško je očekivati neko značajnije poboljšanje u igri pogotovo sad kada je Dinamo igrački oslabljen. Ipak u kakvom god se sastavu pojavio, Dinamo je jača momčad, a k tome ima i prednost pa bi bila prava tragedija da ne izbori zadnje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. O ovom nastupu ovisi cjelokupna Dinamova sezona pa ne treba sumnjati da će i Zdravko Mamić održati „motivacijski“ govor svojim nogometašima prije utakmice . Takvi govori obično su donosili pozitivne reakcije igrača na terenu pa će se veliki šef i ovaj put poslužiti prokušanom metodom jer je ulog prevelik da bi igrači svojim eventualnim lošim pristupom ugrozili financijsku stabilnost kluba.

S druge strane , Dinamovi današnji gosti ne dolaze s bijelom zastavom. Oni imaju cilj kojeg je njihov trener Milan Milanović vrlo plastično objasnio. Njegov plan je postići gol pa odigrati produžetke i proći na jedanaesterce. On računa da bi njegovom Šerifu jedan „hitac“ trebao bit dovoljan da u ovom dvoboju porazi svog protivnika. Jedanaesterci protiv Šerifa ionako su noćna mora Dinamovim nogometašima.

Šerif je nesumnjivo lošija momčad kada bismo gledali samo kvalitetu, ali na nesreću to nije jedini faktor koji odlučuje pobjednika. Organiziranost i sreća igrat će veliku ulogu u današnjem dvoboju kao što je bio slučaj i u prvoj utakmici u kojoj je Dinamo trebao izgubiti da su napadači Šerifa malo bolje reagirali u vrlo izglednim prilikama kojih je bilo nekoliko, pogotovo u drugom dijelu utakmice. Sreća je bila na Dinamovoj strani, ali to se večeras vrlo lako može okrenuti na stranu Šerifa kojem će plan igre biti vrlo jednostavan. Igra na kontre, a ako to ne da rezultata do pred kraj utakmice onda će posljednjih deset minuta ići na sve ili ništa. To je logično, i za Šerif najbolje rješenje, koje bi mu moglo dati rezultat koji priželjkuje. Uostalom isti ovaj Šerif već se osladio pobjedom na Maksimiru. Pitanje samo hoće li Dinamovi „osvetnici“ večeras oko 22.30 zapjevati onu poznatu pjesmu „I shot the Sheriff“ ili će Moldavci ponovo pobjednički „odjahati“ iz grada.