10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Hoće li Dinamo napokon pokazati svoje pravo lice?

Hoće li Dinamo napokon pokazati svoje pravo lice?

Prošlog tjedna Ante Rukavina spasio je Dinamo od sramote svojim kasnim golom za 1:1 protiv neugodnog Ludogoreca s kojim će Modra momčad već večeras odigrati uzvratni susret na Maksimiru. Utakmica je ovo u kojoj momci Ante Čačića nemaju pravo na pogrešku nego imperativno moraju proći dalje. U suprotnom ova sezona bi već u srpnju bila označena promašenom. Jedini problem za Zagrepčane je što jednako tako rezoniraju i njihovi ambiciozni protivnici.

U prve dvije utakmice ove sezone mogao se steći dojam da je Dinamo u ovu sezonu ušao prilično mlako i pomalo nezainteresirano. Protiv Ludogoreca u prvoj utakmici hrvatski prvak je bio podređen protivniku dobrih 80 minuta i počeo je ozbiljnije igrati tek nakon što je primio gol. Na sreću svih navijača Modrih Rukavina je u tih 10 minuta uspio zabiti vrlo važan gol koji Dinamu daje pravo da se nada prolasku u sljedeće pretkolo. Da takva blijeda prezentacija u Bugarskoj nije bila slučajna Dinamo je protvrdio samo nekoliko dana kasnije kad je u prvom kolu HNL-a protiv slabašnog Intera iz Zaprešića odigrao ponovo skromnih 1:1. Taj rezultat jasno je pokazao da u momčadi Ante Čačića nešto ne valja jer je Dinamo odigrao dvije ispodprosječne utakmice protiv protivnika koje bi s obzirom na svoju kvalitetu morao moći pobijediti bez većih problema. U redu, Ludogorec je prvak Bugarske i nije momčad koju se treba podcijeniti, ali uz određenu dozu angažmana (koji je u 1. utakmici izostao) Dinamo je sposoban takvog protivnika pobijediti barem u 8 od 10 utakmica.

Na Anti Čačiću je da dokaže kako njegov Dinamo ima potencijal i snagu da na svom terenu večeras razbije opasnog, ali ipak slabijeg protivnika. Momčad bi trebala izići na teren u istoj formaciji kao što je to bilo u Bugarskoj, dakle 4-2-3-1 s tim da bi desno krilo trebao biti Rukavina koji će na toj poziciji zamijeniti Tomečaka. ‘Ruki' bi na toj poziciji trebao igrati nešto između krila i povučene špice koja dolazi u kazneni prostor protivnika iz drugog plana. Izgleda da je Rukavina svojim golom u prošloj utakmici kupio povjerenje Čačića no za Rukavinu se ionako zna da je posebno inspiriran onda kad se Dinamo treba izvlačiti iz neugodnih situacija. Sjetite se samo Gyora i Villareala. Druga promjena u momčadi trebala bi se dogoditi na poziciji zadnjeg veznog koju bi trebao popuniti Adrian Calello. Argentinac će biti zadužen za ometanje napada i remećenje suparničkog veznog reda sitnim prekršajima i pritiskom na njihovog ponajboljeg igrača Marcelinha. Sve ostalo biti će isto kao i na prvoj utakmici. Vrsaljko, Vida, Tonel i Ibanez čuvat će Kelavu od neugodnih situacija kakvih je dosta imao na prvoj utakmici, a za kreaciju će biti zaduženi Badelj, Sammir i Mateo Kovačić. Budu li njih trojica raspoloženi Ludogorec se nema čemu nadati.

Ako ćemo biti iskreni Ludogoreca prije prve utakmice nitko nije doživljavao kao ozbiljnog protivnika no mišljenja su se drastično promijenila nakon viđenog u prvoj utakmici. Možda nisu baš balkanska Barcelona kako im tepaju njihovi navijači, ali su svakako kvalitetna družina koja igra nogomet s glavom i repom. Protiv takvih Dinamo obično ima najviše problema. Tko god je dobro organiziran na terenu i zna što hoće izvući iz utakmice, u pravilu učini puno problema zagrebačkim plavima.

Ludogorec je za razliku od Dinama dobro ušao u ovu sezonu, zapravo samo je nastavio niz iz prošle u kojoj je skupio niz od 15 utakmica bez poraza, a to je impresivan učinak jer Bugarska liga nije ‘mačiji kašalj'. Ambiciozni vlasnik kluba Kiril Domuschiev ne štedi novca ni energije da bi svoj klub napravio nogometnom silom europskog istoka. Na domaćim travnjacima već je uspio, a sada želi uspjeh i na europskoj pozornici. Izgleda da je to glavni cilj svih multimilijunaša koji se upetljaju u nogometni biznis, a iznimka nije ni ovaj bogati nogometni fanatik. Bilo kako bilo trener Ludogoreca Petev je najavio kako je za njih jedini cilj prolazak u sljedeće kolo i da će do tog rezultata pokušatio doći ofanzivnom igrom. U najavi za današnju utakmicu već je spomenuo da će od prve minute zaigrati s dva napadača tako da nemamo razloga ne vjerovati u njegove planove o napadu na protivnika. To bi moglo biti i dobro za Dinamo jer bi se na taj način moglo otvoriti nešto više prostora za brzu kontru. Ipak, Dinamu će večeras trebati puno više od oslanjanja na kontre i neke slučajne poluprilike. Samo dobra i kompletna predstava svih igrača koji istrče na travnjak može garantirati prolaz dalje. Sve drugo znači da ćemo ponovo čupati kosu gledajući Dinamove europske patnje na terenu.

FOTO: Davor Puklavec / PIXSELL