10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / HSV protiv Wolfsburga traži bodove spasa

HSV protiv Wolfsburga traži bodove spasa

Večeras se igra prva utakmica 27. kola Bundeslige u kojoj će se sastati Wolfsburg i Hamburger SV. Očekuje nas zanimljiva utakmica klubova koji se trenutno nalaze na pozicijama koje nisu odraz njihove stvarne kvalitete, ali u nogometu se ne boduju imena igrača u momčadi već učinak na terenu, a tu su oba kluba ove sezone prilično loša.

Wolfsburg našeg Marija Mandžukića nalazi se na 9. mjestu Bundeslige, a to je još i dobro kada se sjetimo velike većine dosadašnjeg dijela sezone u kojoj su se uglavnom borili na začelju poretka. Sada su u zlatnoj sredini daleko od borbe za opstanak, ali prilično daleko od pozicija koje vode u europska natjecanja. Izgleda da je cilj Felixa Magatha stabilizirati momčad i napraviti selekciju igrača za sljedeću sezonu u kojoj će ljestvica rezultata biti postavljena na višu razinu. Magath je nadaleko poznat trener po svom spartanskom režimu treninga koji su većini klubova koje je trenirao donosili dobre rezultate. Dapače, s Wolfsburgom je 2009. godine osvojio i naslov prvaka nakon čega je otišao iz kluba. Sada kad se opet vratio u klub nikako ne može preuzeti uzde u momčadi čije izvedbe variraju od vrlo dobrih do ispodprosječnih. Velike negativne zasluge za to ima i Magath koji je ove sezone koristio 40 igrača od kojih još uvijek nije uspio složiti dobru momčad. Nije mu pomogao ni zimski prijelazni rok tijekom kojeg je kupio čak sedam novih igrača. Ipak, u posljednja dva kola Magath je na tragu idealne momčadi u koju se opet nakon kratkotrajnog izbivanja vratio Mario Mandžukić. Ne samo da se vratio nego je u pobjedi protiv Nurnberga zabio i dva puta asistirao za pobjedu od 3:1. Time se njegov ukupni učinak popeo na 9 bundesligaških golova čime je postao prvi strijelac momčadi. Mandžukić i Helmes iskristalizirali su se kao prvi napadački dvojac momčadi koja pomalo počinje igrati sve bolje. Uhvate li sada kontinuitet dobrih nastupa mogli bi ovu sezonu ipak završiti u pozitivnom ozračju s dobrim zaletom u sljedeću godinu. Večerašnji ogled protiv HSV-a dat će odgovor na pitanje jesu li posljednje dvije pobjede protiv Bayera i Nurnberga bile samo bljesak ili je Magath ipak uspio posložiti momčad s glavom i repom. Vukovi večeras neće moći računati na čak sedam igrača od kojih su neki ozlijeđeni, a neki suspendirani, ali i bez njih Magath ima dovoljno velik (čak i prevelik) roster igrača od kojih će lako sastaviti momčad koja može pobijediti HSV.

U HSV-u jedva čekaju da ova sezona završi. Jedina želja koju imaju je da klub ne ispadne iz lige, ali da bi im se ta želja ispunila morat će dobro ‘zapeti' u nastavku prvenstva. HSV je,ukratko rečeno, u očajnoj formi. U zadnjih pet utakmica samo su jednom remizirali, a ostala četiri susreta su izgubili osvojivši tako samo 1 od mogućih 15 bodova. Takvi rezultati doveli su ih do 14. pozicije sa samo 2 boda iznad zone ispadanja. HSV-ov najveći problem je vrlo loša obrana koja je ove sezone primila čak 48 golova, a to ih svrstava među 3 najgore obrane Bundeslige. U isto vrijeme napad je zabio samo 30 golova pa je jasno zašto se Petrić, Iličević i društvo nalaze tek na 14. mjestu. Doduše, Petriću se nema što zamjeriti. On je dosad u prvenstvu zabio 6 golova koji su mu dovoljni da zajedno s Guerrerom dijeli 1. mjesto klupskih strijelaca.

Trener HSV-a Torsten Fink za ovu utakmicu ponovo može računati na Dennisa Aogoa, Heika Westermanna i Marcusa Berga. Ovi važni igrači vraćaju se u momčad nakon ozljeda koje su imali posljednjih tjedana i sigurno će biti od pomoći za večerašnju utakmicu. Fink je za ovu utakmicu najavio da će odustati od igranja lijepog nogometa i da će pokušati čvrstom igrom u sredini terena dobiti premoć na centru. Zato je najavio da će u veznu liniju staviti Jarolima i Rincona, iskusne igrače koji ne prezaju od oštrih startova, a sve u svrhu razbijanja domaćinove tečne igre. Za zabijanje pogodaka večeras će biti zaduženi Berg i Petrić koji će, unatoč najavama uprave kluba da mu neće produžiti ugovor, sigurno svojim iskustvom doprinijeti u igri. Ova utakmica bit će zanimljiva našim navijačima, ali i Slavenu Biliću jer će imati priliku na djelu vidjeti Mandžukića, Petrića i Iličevića- igrače koji se nadaju odlasku na europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.