10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Ima li Dinamo snage izbjeći novu porciju?

Ima li Dinamo snage izbjeći novu porciju?

Nova utakmica, stari protivnik. Tako bi se mogla opisati utakmica koja će se večeras odigrati na Parku prinčeva gdje Dinamo drugi put u dva tjedna mora izići na noge bezobrazno bogatom PSG-u. Prva utakmica bila je jednosmjerna ulica od početka do kraja, a rezultat od 2:0 kojim je Dinamo izgubio još je i najsvjetlija točka te večeri jer da je Ibra bio malo bolje raspoložen zagrebačka momčad pretrpjela bi mnogo teži poraz.

Večeras bismo u Parizu trebali gledati sličan scenarij kao iz prve utakmice. Pogotovo jer je PSG prošlog vikenda izgubio od St. Etiennea pa će se htjeti iskupiti svojoj publici uvjerljivom igrom i pobjedom izraženom visokim rezultatom. Nema razloga sumnjati u takav ishod jer PSG je vele-momčad sastavljena od ponajboljih nogometaša svijeta koji primaju ogromne plaće, a to znači da u svakoj utakmici moraju davati 100 posto jer bi u suprotnom vrlo brzo mogli upasti u nemilost publike koja ne trpi igrače ‘plaćenike'. Dakle ako je netko mislio da PSG neće biti motiviran kada se sastane s ‘Liliputancima' iz Zagreba, prevario se.

Carlo Ancelotti je trenerska marka, vrlo iskusan pogotovo u ovom natjecanju kojeg je osvajao kao igrač i kao trener pa će on sigurno dobro znati kako najbolje pripremiti svoju momčad za ovu utakmicu. Izbor mu zapravo i nije težak jer kojeg god igrača izabere taj je sigurno bolji od najboljeg Dinamovog tako da s te strane iskusni Carlo neće imati previše muka. No on želi da njegova momčad igra atraktivno pa će njegov sastav biti izabran s mišlju vodiljom kako sa što boljom igrom zabiti što više golova. PSG će najvjerojatnije istrčati u sastavu: Sirigu na golu Jallet, Sakho, T. Silva, Maxwell u posljednjem redu obrane, Verratti, Chantome, Sissoko Pastoreu srcu veznog reda, a za golove će biti zaduženi ubojiti dvojac Menez i Ibrahimović. To je momčad koja može parirati bilo kome na svijetu tako da bi Dinamo za njih trebao biti samo malo jači trening. Uostalom, teško je vjerovati da bi Ibra i Co. mogli povezati dvije utakmice bez pobjede. Još jedna neugodna vijest za Modru obranu je i mogući povratak Ezequiela Lavezzija u momčad nakon ozljede koju je vukao dobar dio sezone. Argentinski napadač željan je igre i dokazivanja, a klasa mu je neupitna što će sigurno zadati mnoge glavobolje nesigurnoj Dinamovoj obrani.

Perspektiva Dinama za ovu utakmicu nije baš optimistična. Modri nemaju niti jedan očigledan adut kojim bi se mogli suprotstaviti megamomčadi iz Pariza. Šokantni poraz od Zadra u kupu dodatno ih je uzdrmao jer igrači sigurno ne mogu pobjeći od pitanja kako će igrati protiv PSG-a ako su uspjeli prosuti vodstvo od 2:0 protiv posljednje momčadi HNL-a. Jedino rješenje za Dinamo je da u utakmicu uđu bez očekivanja i pritiska postizanja gola ili osvajanja bodova te da napokon djeluju kao momčad spremna poginuti na terenu. U tom slučaju nitko im neće ni zamjeriti ako i izgube, ali još jedna beskrvna partija bila bi stvarno previše za njih i za svakoga tko za njih navija.
Zna to i Ante Čačić kojem stolica na maksimirskoj klupi sve više izmiče pa će na teren morati poslati igrače ‘lavove' koji će se boriti za sebe, klub i njega. Teško da bi mu Zdravko Mamić oprostio još jedan rezultatski potop pogotovo sad kada se sve više priča o dolasku Slavena Bilića na klupu Modrih.

Zato je Čačić najavio da će na teren poslati vrlo ofenzivnu momčad spremnu za nadigravanje. Koja će to momčad biti ne zna nitko niti itko može pogoditi jer Čačić je pobornik ‘miksanja' sastava iz utakmice u utakmicu, a šokantan je podatak da od kad je sjeo na klupu Dinama nikada nije na teren dva puta zaredom izveo istu momčad. No mi se možemo baviti predviđanjem i napisati vjerojatan sastav. Kelava će sigurno zauzeti poziciju na kojoj će biti najzaposleniji pojedinac na terenu, Vida, Puljić, Šimunić i Pivarić će biti zaduženi za stvaranje bedema pred svojim golom, a Vrsaljko, Kovačić, Ademi, Sammir, Beqiraj i Rukavina bi trebali stvoriti igru koja bi barem nekoliko puta mogla stvoriti neku šansu.

Dinamo nije tako slab kako izgleda, ali najveći problem je što su igrači izgubili vjeru u sebe. Oni su izborili LP i kao da su se samim time zadovoljili pa više ne grizu koliko bi mogli i trebali. Netko bi im trebao objasniti da ako može BATE dobiti Bayern onda i oni mogu prestati gubiti. Deseti poraz zaredom u najelitnijem natjecanju bio bi previše, ali nažalost to je ono što će se vjerojatno dogoditi.