10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Ima li Milan snage za podvig protiv Barcelone?

Ima li Milan snage za podvig protiv Barcelone?

Kuglice ždrijeba poigrale su se s Barcelonom i Milanom. Nakon što su snage odmjerili u grupnoj fazi natjecanja sada se opet sastaju u četvrtfinalu iz kojeg samo jedna momčad ide dalje. Guardiola je prije ždrijeba imao jednu želju, izbjeći Milan no na sreću nogometnih sladokusaca nije mu se ispunila pa nas večeras na Giuseppe Meazzi očekuje najatraktivniji dvoboj ovog četvrtfinala.

Barcelona je do ove faze natjecanja došla bez prevelikog napora. Skupinu su prošli s pet pobjeda i jednim remijem, a u osmini finala su demolirali Bayer Leverkusen ukupnim rezultatom 10:2. Liga prvaka za njih je dosad bila uglavnom šetnja i potvrda vlastite kvalitete, ali večeras ih na Giuseppe Meazzi očekuje najteži ispit protiv sedmerostrukog prvaka europe Milana.

Katalonski ponos trenutno igra u odličnoj formi. U zadnjih 9 utakmica zabilježili su isto toliko pobjeda, a još impresivniji je podatak da je Leo Messi u tom periodu zabio 18 pogodaka. Kada je Argentinac u takvoj formi onda za Barcu nema straha. Ostatak momčadi također je na visini zadatka i pa se čini da bi Guardiolinu momčad na terenu mogao zautaviti samo Kineski zid ispred suparnikovog gola, a i tada suparnik ne bi mogao biti siguran da ga Messi neće prebaciti svojim lobom. O igri Barcelone nema se što puno pričati jer je ona uvijek ista, a što je najvažnije i ubojita za svakog suparnika. Pravi penicilin za kratke pasove Fabregasa, Xavija i Inieste još uvijek nije pronašla ni jedna momčad pa se čini da je i Milan večeras osuđen na čekanje svojih prilika iz kontre i posjed lopte koji će biti oko 30%. Sve ostalo bilo bi iznenađenje.  Ipak, bude li Milan tražio slabu točku Barcelone vrlo brzo će ju naći u njezinoj obrani u kojoj će nedostajati Abidal i Adriano. Možda izostanci ovih važnih igrača natjeraju Guardiolu da zaigra samo s tri defanzivca, kao što je bio slučaj u utamici skupine, ali to bi bio velik rizik iz kojeg bi se mogla roditi opasnost po Valdesova vrata.  Osim spomenutih Abidala i Adriana u Barceloni su svi ostali spremni za utakmicu što će Guardioli zadati slatke brige oko napadačkog dijela postave. Izvijesno je da će se u vrhu napada Messiju priključiti Pedro i Sanchez koji će svojom brzinom i okretnošću pokušati unijeti nered u Milanove obrambene redove i tako otvoriti prostor za igrače iz drugog plana. Ne budu li oni dovoljno učinkoviti na klupi čekaju jednako kvalitetna rješenja u liku Cuence i Tella koji se sve više nameću svojim odličnim izvedbama na travnjaku.

Koliko god Barca bila moćna i u Milanu imaju svoje razloge za optimizam. Svjesni su da će utakmica biti teška, ali ne sumnjaju da na krilima svojih ovosezonskih partija mogu doći do pozitivnog rezultata. Zalog za optimizam im je i velika forma njihovog njaboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića koji će i sam imati razloga za mini osvetu svojim današnjim protivnicima. Njegova kratkotrajna epizoda u Barceloni ostavila je traga na njegovom egu pa će sada pokušati pokazati izravnati račune s bivšim klubom tamo gdje mu to najbolje i ide- na travnjaku. Ibra je ove sezone u velikoj igračkoj i golgeterskoj formi, u Ligi pravaka je zabio pet puta, a u domaćem prvenstvu 23. Uz to njegova igra se ne ogleda samo u golovima već i u asistencijama i stvaranju prilika za suigrače. Na svojim leđima nosi Milan prema naslovu prvaka Italije, a sada ima priliku skinuti sa sebe etiketu igrača za male utakmice i to upravo protiv prvaka Europe. Veću utakmicu teško da može poželjeti.

Milanu će u ovoj utakmici nedostajati izvrsni stoper Thiago Silva, ali Allegrija to ne brine jer njegovu zamjenu vidi u iskusnom Nesti. U napadu neće bit Alexandrea Pata koji ima kroničnih problema s mišićima. Pato je bio strijelac pogotka na Nou Campu u pretposljednjem sudaru ovih suparnika pa bi se moglo pokazati da će Milanovom napadu nedostajati njegova eksplozivnost i brzina. U veznoj liniji neće biti Abatea i Van Bommela, ali u tom dijelu Allegri ima mnogo kvalitetnih rješenja kojima može pokriti izostanke bilo kojeg prvotimca.

Večeras možemo očekivati utakmicu u kojoj će Barcelona napadati, a Milan čekati priliku iz kontre i polukontre jer je nerealno očekivati da bi Milanezi mogli dominirati posjedom lopte protiv tehnički savršene Barcelone. Ono malo posjeda lopte što uspije ostvariti Milan mora jako dobro i naplatiti i ne smije si dopustiti luksuz promašivanja izglednih prilika kojih će sigurno biti. Barcelona je jasan favorit, ali bila je i 1994. u finalu kada ju je kao trener predvodio Johan Cruyff pa se spotaknula na odličnom Milanu kojeg je vodio Fabio Capello. Pitanje je samo ima li Allegrijev Milan 18 godina kasnije sličan pobjednički karakter da napravi isto i zaustavi savršeni Katalonski stroj.