10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Ima li Nadal recept za pobjedu nad Đokovićem?

Ima li Nadal recept za pobjedu nad Đokovićem?

Nova sezona, stari rivali. Tako bismo mogli sažeti početak ove teniske sezone barem ako je suditi po Australian Openu. Nadal i Đoković sastaju se u finalu prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira, a to nam jamči još jedan teniski spektakl u režiji dvojice najboljih tenisača današnjice.

Nadal i Đoković kao da su privatizirali finala najvećih turnira. Prošle godine od 8 mjesta u finalima četiriju najvećih turnira njih dvojica su zauzeli šest. Jedini „uljezi“ bili su Andy Murray koji je igrao prošlogodišnje finale Australije protiv Đokovića i Roger Federer koji je igrao finale Roland Garrosa protiv Nadala. Pogađate i jedan i drugi su se morali zadovoljiti samo nastupom u finalu jer je pobjeda pripala njihovim protivnicima. Finala Wimbledona i US Opena  ostala su rezervirana za 1. i 2. tenisača svijeta, a sada se ponovo, treći put zaredom sastaju u finalu nekog grand slam turnira.

Kada se gledaju međusobni ogledi Nadala i Đokovića u protekloj godini Srbin ima više razoga za zadovoljstvo. Čak 6 puta njih dvojica su se sastali u finalima turnira i svih 6 puta je Đoković izlazio kao pobjednik. Sutrašnje finale ponuditi će nam odgovor može li Nole i sedmi put zaredom pobijediti Nadala ili će Španjolac napokon prekinuti crnu seriju i najaviti moguću detronizaciju Novaka Đokovića s broja 1 ATP liste. Kada bismo morali dati prednost jednom od ove dvojice tenisača u ovom trenutku bismo je dali Nadalu koji je kroz dosadašnji dio turnira prošetao bez pravog otpora suparnika. Manjih problema imao je samo protiv Rogera Federera u polufinalu, ali ni Federer nije uspio uzeti Nadalu više od jednog seta. Nadal djeluje dobro, ozljedu koljena koju je zaradio na početku turnira je uspio sanirati i što je najvažnije u sutrašnji meč će ući odmorniji i svježiji od svog suparnika koji je u svom polufinalu protiv Andyja Murraya imao velikih problema. Sve je za Đokovića krenulo odlično, uzeo je 1. set i napravio break odmah na početku drugog, a zatim se raspao. Murray je podigao razinu svoje igre, smanjio broj neforsiranih pogrešaka kojima je u prvom setu obilato darivao Đokovića i tako stjerao prvog igrača svijeta u kut. Poveo je 2:1 u setovima i činilo se da Đoković neće vidjet finale. Đoković je ipak uspio vratiti konce igre u svoje ruke i uzeti 4. set prepustivši Murrayu samo jedan gem. U odlučujućem setu Đoković je imao 5:3, ali hrabri Škot se nije predavao i uspio je izjednačiti na 5:5. Posljednja dva gema otišla su ipak na stranu najboljeg svjetskog reketa koji će tako igrati svoje treće finale grand slam turnira zaredom.

Đoković je odigrao iscrpljujuće polufinale, a u finalu ga čeka igrač čija je glavna odlika fizička pripremljenost i to bi mogla biti Nadalova prednost. Uz to Nadal je imao dan odmora više pa će biti zanimljivo može li Đoković pratiti Nadalov tempo igre. Prednost Đokovića svakako je povijesrt međusobnih ogleda u kojima ukupno gledajući gubi od Nadala, ali u kojima je od posljednjih 6 finala dobio svih 6. Da je prije početka turnira morao birati protivnika u finalu vjerojatno bi i sam izabrao Španjolca ako ni zbog čega drugog onda zbog psihološke prednosti koja je uvelike na njegovoj strani. U svakom slučaju u nedjelju ćemo sigurno gledati vrhunski tenis dvojice najboljih. Bolje od toga nismo mogli poželjeti kao uvod u ovu tenisku sezonu.