10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Indian Wells donosi velike četvrtfinalne okršaje

Indian Wells donosi velike četvrtfinalne okršaje

Ovogodišnje izdanje Indian Wellsa je došlo do četvrtine finala. U dosadašnjem dijelu turnira većina favorita opravdala je svoju ulogu. Najveće iznenađenje sigurno je rano ispadanje Andyja Murraya, ali osim njega svi ostali tenisači zasad ispunjavaju svoje planove. Danas su na rasporedu dva zanimljiva meča između Davida Nalbandiana i Rafaela Nadala te Rogera Federera i Juan Martina Del Potra. Pobjednici ovih dvaju mečeva dat će nam prvi polufinalni par turnira iz donjeg dijela ždrijeba.

Argentinac David Nalbandian ponovo je u formi. Tenisač koji nikada nije do kraja iskoristio svoj potencijal ponovo igra odličan turnir, a kada je tako onda su i oni najbolji poput Nadala ugroženi. Nalbandian je stvorio reputaciju igrača koji može svakoga pobijediti i od svakog izgubiti, ali još uvijek se pamte neke njegove predstave na pojedinim turnirima kao što je ona iz 2007. u Madridu kada je zaredom pobijedio Nadala, Federera i Đokovića. Sada ponovo prijeti vodećoj trojici, a prva prepreka mu je 2. igrač svijeta Rafael Nadal. Nalbandian je na ovogodišnjem turniru imao možda i najteži put od svih četvrtfinalista do ove faze natjecanja. Na putu do četvrtfinala pobijedio je respektabilne protivnike među kojima je bio i naš Marin Čilić u 2. kolu, a kasnije je dodao još neka ugledna imena poput Tipsarevića i Tsonge. Sada djeluje spremno da ugrozi i Nadala koji će mu biti pravi ispit izdržljivosti i kvalitete. Da bi uspio dobiti Nadala morat će iskoristiti svoje prednosti, pogotovo retern na Nadalov servis. Iako su i Nalbandian i Nadal all-round tenisači tvrda podloga Indian Wellsa ipak bi mogla više odgovarati Argentincu, a održi li Nalbandian razinu forme kakvu je držao tijekom cijelog turnira mogao bi stvoriti puno problema Nadalu koji računa na finale turnira i mogući novi okršaj s Đokovićem.

Nadalov plasman u ovu fazu natjecanja sasvim je normalna pojava. Španjolac je bez mnogo napora ušao u četvrtfinale i moglo bi se reći da za njega turnir tek sada počinje. Finalist ovogodišnjeg Australian Opena do sad je u Indian Wellsu pobijedio Mayera, Granollerosa i Dolgopolova, a da pri tom nije izgubio ni jedan set. Mora se priznati da je njegov put do četvrtfinala bio mnogo lakši od Nalbandianovog, a i sama činjenica da je sve dosadašnje mečeve riješio u 2 seta govori da će imati više snage i svježine od svog današnjeg protivnika. U Nadalovoj igri svježina je bitna zbog njegovog ‘rudarskog' načina igranja u kojem ima jako puno trčanja i trošenja. Recept je za Španjolca jasan- što duže izmjene sa što manje neforsirani pogrešaka biti će dovoljne da vidi polufinale turnira u kojem je prošle godine zamalo došao do kraja. Nadal sada traži revanš protiv Đokovića pa bi mu Nalbandian trebao poslužiti kao jako teška provjera vlastite forme. Uspije li je proći s pravom  se može nadati odlasku do samog kraja.

U drugom četvrtfinalnom meču Roger Federer će protiv Del Potra tražiti svoju kartu za polufinale. Trostruki pobjednik ovog turnira već 5 godina zaredom nije ovdje igrao čak ni finale, ali sada opet izgleda kao izrazit kandidat za sam vrh. Do sad je na turniru izbacio Kudlu, Raonica i Belluccija i pri tom je izgubio samo jedan set. Čarobnjak iz Basela možda već polako odlazi u veteranske godine, ali po teniskom znanju još mu uvijek nema ravnog. Bude li uz to i fizički dobro pripremljen za večerašnji meč onda će Del Potro imati velikih problema.

S druge strane mreže Federera će čekati 24-godišnji Del Potro koji je nakon silnih problema s ozljedama posljednjih sezona gladan uspjeha. Sada kada je spreman, Del Potro spada u usku skupinu najboljih tenisača svijeta bez obzira što ATP lista u ovom času ne govori tako. Federer će u ovom meču biti favorit, uostalom od 12 međusobnih susreta Del Potro je dobio samo dva, pa će suhoparna statistika reći kako Del Potro nema šanse, ali to nije tako. Bude li Argentinac imao svoj dan njegov moćni servis u stanju je razoružati čak i Federera. Uspije li na servis dodati i dobru igru s osnovne linije u kojoj je pravi majstor onda će ovaj meč biti ne samo neizvjestan nego i prava tensika poslastica.