10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Juventus i Chelsea odlučuju o prolasku skupine

Juventus i Chelsea odlučuju o prolasku skupine

Grupna faza Lige prvaka polako se bliži kraju. Ostala su još dva kola do trenutka kada ćemo definitivno znati tko će vidjeti knock-out fazu natjecanja, ali ovo pretposljednje kolo u grupi E bi već danas moglo dati neke odgovore i naznake koga ćemo gledati u osmini finala.

Juventus i Chelsea nadaju se prolasku i oba kluba imaju sasvim utemeljene razloge i podlogu za takvo nadanje. Juve je dominantan već dvije godine u svom domaćem prvenstvu i igra najbolji nogomet u posljednjih 7-8 godina, a osim toga djeluje kvalitetno i moćno te spremno za prolazak dalje. Chelsea je prvak Europe, u vrhu Premier lige i obiluje igračima koji su puni iskustva igranja na visokoj razini. Osim toga ove godine Bluesi igraju lijep, atraktivan i učinkovit nogomet tako da bi prolazak skupine za njih bio logičan slijed događaja. U normalnom okolnostima dalo bi zaključiti da će oba kluba ići dalje, ali ono što remeti takav razvoj događaja je ‘nenormalno' dobri Šahtar koji se ugurao na drugo mjesto i ne djeluje kao da misli ispustiti tu poziciju. Pogotovo zato što Ukrajinici večeras imaju realtivno lak zadatak protiv Nordsjællanda i što će nakon večerašnje utakmice vjerojatno imati 9 bodova.

Zato utakmica Juventusa i Chelseaja ima još veću težinu. Onaj koji izgubi vjerojatno će na proljeće igrati u Europskoj ligi, a to nije dovoljno dobro ni za Juve, a još manje za Chelsea. Kada bi Di Matteovi igrači  ispali u grupnoj fazi natjecanja bilo bi to prvi put u povijesti da prvak Europe ne prođe skupinu.

Zato će Chelsea večeras na Juventus Arenu stići mobiliziran do krajnjih granica. Unatoč poraznoj statisitici protiv talijanskih klubova koja kaže da je Chelsea protiv Talijana u posljednjih 9 utakmica samo jednom pobijedio. Nije baš ohrabrujuće, ali dobro- ova momčad prošle godine je pokazala da igra najbolje kada je najteže i posljedično, najpotrebnije. Karakter im zaista nitko ne može osporiti. No samo to neće biti dovoljno kada se sastanu s Juventusom. Di Matteo mora imati plan, a on bi trebao biti nadigravanje s protivnikom. To je poučak kojeg je primijenio Šahtar kada je razbio Juventus svojom brzom i tečnom igrom. Ukrajinici nisu pobijedili samo zato što su bili krajnje neprecizni u čistim situacijama. Ta utakmica mora biti misao vodilja i Di Matteu jer on ima igrače za takav dinamičan i eksplozivan nogomet koji ne odgovara njihovom protivniku. Napadačka linija Oscar-Hazard-Mata-Torres/Sturridge može naštetiti Juventusovoj obrani koja se s takvim napadačkim potencijalom rijetko susreće u domaćoj ligi.

Za Chelsea bi problem moglo biti neigranje Terryja koji je ozlijedio koljeno i mora pauzirati četiri tjedna. Osim njega neće biti ni Lamparda zbog ozljede, no za njega će se već nekako pronaći zamjena u veznom redu. Dobra vijest za Di Mattea je povratak Ashleyja Colea koji bi trebao zauzeti svoje mjesto na poziciji lijevog bočnog.

Juventus će i večeras nastupati bez svog trenera Antonia Contea koji još uvijek služi disciplinski kaznu. Bez obzira na to ne treba sumnjati da je Conte dobro pripremio svoju momčad tako da će njegovo izbivanje s klupe tijekom 90 minuta utakmice zapravo biti beznačajno. Dobar trener svoj posao ionako odrađuje na treningu, a Conte je i više nego dobar trener.

Od zadnjeg susreta ove dvije momačdi prošlo je 2 mjeseca, a Juventus je i dalje prvi u domaćoj ligi iako s bitnom razlikom- izgubili su utakmicu od Intera te je njihov niz nepobjedivosti napokon došao do svog kraja. Nakon toga u posljednjem kolu Torinezi su remizirali s Laziom i pokazali ranjivost. Zbog takve, uvjetno rečeno, loše forme Talijani moraju sabrati glave i odigrati najbolju partiju ove sezone ako žele pobijediti prvaka Europe. Kvalitetu imaju, ali je pitanje mogu li oni u Ligi prvaka pobijediti ovako uglednog protivnika. Dosad su pobijedili samo Nordsjælland, a sa Šahtarom i Chelseajem su zabilježili remije. Sada je vrijeme da pokažu mogu li na svom terenu pred svojom publikom napokon pokazati da se mogu nositi s najboljim momčadima svijeta.

U momčadi večeras vjerojatno neće biti Mirka Vučinića koji je još u susretu s Interom zaradio neugodan udarac u koljeno, a upitan je i De Ceglie. Osim njih svi će biti na raspolaganju, a što je najvažnije za ovu momčad u igru će i Pirlo nakon što je posljednju prvenstvenu utakmicu odgledao s klupe zbog kazne. Možda to i nije toliko loše za Pirla jer se sigurno malo odmorio, a svježina će mu dobro doći na današnjoj utakmici. Pogotovo to vrijedi ako Juve krene s najavljenom taktikom visokog presinga na Chelseajevu obranu. To je odlična taktička varijacija koja pritivnika tjera na pogrešku, ali može biti i dvosjekli mač ako se igrači jako umore pa onda u zadnjih dvadesetak minuta utakmice ne mogu pratiti ritam protivnika.

U svakom slučaju ovo je utakmica dana i očekuje nas zanimljivih 90 minuta u kojima ćemo vidjeti može li jedan od ova dva kluba sebi širom otvoriti vrata osmine finala ili će odigrati neriješeno te odluku o prolazu prolongirati za posljednje kolo. Dramtika bi tada bila još veća.