10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Juventus protiv Celtica traži pozitivan rezultat, a Škoti vrebaju iznenađenje

Juventus protiv Celtica traži pozitivan rezultat, a Škoti vrebaju iznenađenje

Unatoč snijegu, nogometno proljeće počinje danas u 20:45 sati kada se nastavlja najveličanstvenije nogometno natjecanje na svijetu, fantastična Liga prvaka. Svi klubovi koji se natječu u osmini finala više nemaju pravo na pogrešku jer svaki krivi korak znači i oproštaj od natjecanja. S obzirom da su svi ovogodišnji parovi osmine finala vrlo izjednačeni bit će napeto na svim terenima, a rulet osmine finala počinje dvobojima Celtica i Juventusa te Valencije i PSG-a.

Na Celtic Parku danas će se kao i mnogo puta dosad popuniti svako mjesto, navijači će stvoriti legendarnu atmosferu koja ledi krvu u žilama svakog protivnika i koja je toliko puta u povijesti igrače Celtica odvela do pobjede. Tko god je svjedočio utakmici Celtica na njegovom domaćem terenu kaže da se ništa u svijetu nogometa ne može mjeriti s ‘vibrom' koju odašilju keltski navijači. A njihovim nogometašima će trebati velika potpora kako bi osigurali pozitivan rezultat protiv opasnog Juventusa, momčadi koja dolazi odmah napraviti rezultat kako bi mirno i bez stresa čekala uzvrat u Torinu.

Celtic je slavan klub, ali u posljednje vrijeme teško parira velikanima iz ostatka Europe. To je još izraženije sad kada u njihovoj ligi nema Rangersa što praktički znači da nema ni konkurencije. Evo u ovom trenutku Celtic ima 18 bodova prednosti pred drugoplasiranom momčadi Škotskog prvenstva. Ogromna bodovna prednost i nedorasli suparnici onemogućuju momčad da igra na 100 posto svojih mogućnosti,a to znači da kada dođu teški ispiti poput današnjeg igrači gube dah i pucaju pod pritiskom. To bi večeras mogao biti najveći hendikep za njihovog trenera Neila Lennona jer kako objasniti igračima da večeras moraju igrati daleko iznad svojih mogućnosti i da im pobjeda neće sletjeti u ruke i prije početka utakmice kao što je slučaj u domaćem prvenstvu. Istina je da su oni profesionalci, nisu čak ni loši kao momčad, motivirat će ih tribine, ali kada dođu kritični trenuci utakmice nedostajat će im ona ‘oštrina' koja bi u ovom slučaju trebala biti na Juventusovoj strani. To ne znači da Juve sigurno prolazi dalje. O, ne- Celtic je već ove sezone pokazao da se zna nositi s velikm momčadima, a najbolji dokaz za to je njihova pobjeda protiv Barcelone. Bili su pod ogromnim pritiskom Katalonaca svih 90 minuta, ali su iz dvije kontre dva puta pogodili i zaslužili pobjedu koja im je omogućila da se sada nalaze ovdje gdje jesu.

Kada bi opet odigrali takvu utakmicu imali bi se čemu nadati u uzvratu. Čvrsta obrana s Matthewsosm, Lustigom, Wilsonom i Izaguirreom biti će ključ Celticove igre i rezultata. Vezni red i napad ionako će igrati klasičan otočki nogomet s dugim loptama na Samarasa i Hoppera. Alternativa će biti probijanje bokova i centaršutevi i to je uglavnom to što od Škota možemo očekivati. Ipak, takav stil igre nikada se ne smije podcijenjivati jer je mnogo puta dosad donio pozitivan rezultat. Osim toga Lennon je imao privilegij da u prošlom prvenstvenom kolu odmori sve igrače jer je prvenstvo već praktički osvojio što znači da će imati svježiju momčad na terenu. Uz to ne treba zaboraviti da je Celtic na svom terenu od posljednje 23 utakmice čak 21 dobio. Juve je možda jači, ali ove činjenice mogle bi napuniti igrače Celtica optimizmom i vjerom u svoje mogućnosti.

S druge strane Juventus je dobio protivnika kojeg je želio. Nominalno je Celtic najslabija momčad u ovom društvu i Juve je naoko izvukao ‘jack-pot'. Priznao je to i Antonio Conte, ali i on je svjestan da ovo nije samo turistički izlet. Juve će morati biti na najvišoj razini želi li večeras osigurati pozitivan rezultat prije uzvrata. „Celtic je pokazao u Ligi prvaka da su dobri kada igraju kod kuće. Njihovih 60 tisuća navijača su im poput igrača više. U Europi su tu pobijedili Barcelonu, a u Španjolskoj su izgubili u posljednjoj minuti. Njihov trener misli da je Celtic podcijenjen, no ne od naše strane. Budite sigurni da mi ne podcjenjujemo nikoga. Oni su fizički snažna momčad koja ima visinu i koja postiže mnogo pogodaka iz prekida“ – rekao je Conte. I po ovoj izjavi vidi se da je Juve dobro izanalizirao igru suparnika i da zna što mu se sprema kada istrči na travnjak. Osim toga Torinezi više nisu u formi kakvu su pokazivali prošle godine kada su bili doslovno nepobjedivi. Njihova prednost u Serie A nije velika, a u zadnje vrijeme ne oduševljavaju ni efikasnošću. U posljednjih šest utakmica četiri puta su pobijedili, dva put remizirali i jednom izgubili. Daleko od toga da je to loš skor, ali nije ni onako uvjerljiv kao prošle godine kada je sve osim pobjede bila iznimka.

Kada je momčad u pitanju Conte će imati određenih hendikepa pri slaganju prve jedanaestorke. Juventusov je trener u Škotsku poveo 22 igrača među kojima nema ozlijeđenih ofenzivaca Bendtnera i Pepea, stopera Chiellinija i veznjaka De Cegliea. U momčad se vraća stoper Bonucci koji je propustio prvenstveni ogled s Fiorentinom zbog suspenzije. Veznjak Asamoah vratio se s reprezentativnog okupljanja i otputovao je u Glasgow, no sam Conte je u najavi utakmice rekao da bi bilo suludo da ga se nakon mjesec i pol dana izbivanja odmah gura u vatru. Manjih problema s ozljedom ima napadač Vučinić, no on bi trebao biti spreman za nastup od prve minute.

Sve u svemu teško da ćemo večeras umirati u ljepoti utakmice jer bi ovo prema svemu sudeći trebala biti tvrda utakmica s naglaskom na rezultat.