10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Kauboji s punim plijenom odjahali u Novi Sad

Kauboji s punim plijenom odjahali u Novi Sad

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je prvu fazu Europskog prvenstva kao prva momčad svoje skupine i u sljedeći krug prenosi maksimalna 4 boda. U jučerašnjoj utakmici pobijedili su Norvešku rezultatom 26:20 i tako bez previše stresa priveli kraju svoju avanturu u Vršcu.

Napokon smo gledali utakmicu zbog koje nismo morali gristi nokte u zadnjim minutama. Izabranici Slavka Goluže od prve minute su imali rezultatsku prednost i nisu je ispuštali ni u jednom trenutku utakmice. To je dobar znak za nastavak prvenstva na kojem nas od sada čekaju puno teži dvoboji protiv jakih protivnika i nikakve crne rupe u igri, kojima su naši oduvijek bili skloni, se neće opraštati. Početak utakmice protiv Norvešeke bio je pomalo zabrinjavajući jer smo u napadu propustili realizirati brojne šanse koje smo stvorili. Čupić je imao šut 0/3, Lacković je zapucao dvije lopte, Štrlek jednu zabije, a drugu drugu promaši. Uz sve to još je i protivnički golman Erevik počeo braniti i u tom trenutku je zaista bilo čudno da Norvežani nisu uspjeli doći barem u egal. Srećom po naše živce i oni su u napadu bili statični, izgubljeni i općenito loši. Takvoj sterilnosti njihovog napada uvelike je pridonijela i naša obrana koja je izgledala mnogo bolje nego u susretima sa Islandom i Slovenijom. Goluža se odlučio za 5-1 obranu koja je bila sigurna i pravovremena što nam je omogućavalo da se brzo transformiramo u fazu napada i postignemo neke lagane golove. Do poluvremena Hrvatska je imala prednost od 5 pogodaka i trebalo je samo odraditi drugi dio utakmice uz minimalnu potrošnju energije što su naši i uspjeli. Goluža je tijekom cijele utakmice rotirao sastav odmarajući neke važne igrače, a to bi u nastavku prvenstva moglo donijeti prevagu protiv težih protivnika. Protiv Norvežana se česta rotacija igrača nije odrazila na igru pa su naši u jednom trenutku drugog poluvremena imali i vodstvo od 7 golova. Na kraju je završilo plus 6, ali dojam je ostao isti- Hrvatska je potpuno nadigrala Norvešku u svakom segmentu igre i dokazala da je najjača u svojoj skupini. Najbolji pojedinci u našoj momčadi bili su Čupić sa 6 golova (svi iz sedmerca) i Buntić sa 4 pogotka i dva izborena sedmerca. Mirko Alilović opet je obranio sve što je trebao, pogotovo na početku utakmice i tako zadržao dobru formu iz prve dvije utakmice. Važno je da tako i nastavi jer se dobro zna što znači pravi golman u tvrdim i teškim utakmicama koje nas očekuju u nastavku natjecanja.

Kauboji sada sele u Novi Sad gdje će igrati u skupini sa Španjolskom, Mađarskom, Slovenijom, Islandom i Francuskom. U tu skupinu prenosimo 4 boda i startamo s prve pozicije i to je velika prednost koju će naši rukometaši morati znati iskoristiti. Već u nedjelju igramo sa Španjolcima koji na ovom Euru djeluju vrlo uvjerljivo i moćno. Bit će to prvi pravi test kvalitete za našu reprezentaciju koja će morati odigrati utamicu na vrlo visokoj razini ukoliko želi pobijediti. Sada više nema lakih protivnika i protiv svakog se mora dati sve od sebe za pozitivan rezultat. Koliko je jako ovo natjecanje pokazao nam je i primjer reprezentacije Francuske koja je u skupini izgubila dvije utakmice i sada se u našoj skupini nalazi na začelju bez ijednog prenesenog boda. Prevelika samouvjerenost koštala ih je jako puno i sada se polufinale za njih čini kako nemoguća misija. Hrvatska od Francuza može naučiti mnogo, npr. kako ne treba pristupati utakmicama i kako ne treba podcijeniti protivnika. Mađari su ogolili slabosti Francuza, a mi moramo paziti da nam se ne dogodi nešto slično. Kvalitetu za borbu s najboljima imamo, a bit će još bolje kad se do kraja oporavi i naš dirigent Ivano Baić. Do sad je ulazio u igru samo kada je bilo „gusto“ i svaki put je pokazao kolika je klasa. Bude li bio spreman odigrati barem 30 minuta u komadu bit će to veliki dobitak za našu reprezentaciju. S njim na terenu se ni borba za najsjajnije odličje ne čini nemoguća. Uostalom, ako itko želi zlato na ovom prvenstvu onda je to Balić koji ima zlata sa svih velikih natjecanja osim s europskog prvenstva.