10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Konačni obračun u zadnjih 90 minuta! Plavo ili Crveno, Citiy ili United?

Konačni obračun u zadnjih 90 minuta! Plavo ili Crveno, Citiy ili United?

Sva nogometna prvenstva polako se bliže kraju, ali u Premiershipu još uvijek ništa nije riješeno. Posljednje 38. kolo najjače lige na svijetu donijet će nam odgovore na mnoga ključna pitanja na koja još uvijek ne znamo odgovor. Tko će ispasti, tko ide u Ligu prvaka, a tko u Europsku ligu te ono najvažnije tko će biti novi prvak? Zna se da pehar prvaka sigurno ostaje u Manchesteru, a posljednjih 90 minuta odlučit će hoće li ostati u vitrinama Uniteda ili će prvi put nakon 1968. otići put Etihad stadiona u vlasništvo Cityja.

Građani sutra igraju najvažniju utakmicu u svojoj novijoj povijesti. Zvjezdana momčad u vlasništvu arapskih šeika ove sezone je preboljela dječije bolesti koje su je mučile prošlih godina i sada očekuje konačnu nagradu. Naslov prvaka u tijesnoj utrci s najvećim rivalima bila bi velika satisfakcija bogatim šeicima koji su u posljednje 4 godine na svoju najdražu igračku potrošili skoro milijardu dolara, ali bi razveselio i vojsku Cityjevih navijača koji su posljednjih 20 godina morali gledati United kako vlada otočkim nogometom dok su oni bili samo osrednja momčad bez prevelikih ambicija. Sada su se karte promiješale i City je došao u situaciju da ga samo 90 minuta dijeli od konačne pobjede. Bez obzira što imaju isti broj bodova kao i United, u boljoj su poziciji zbog bolje gol razlike pa bi im bilo kakva pobjeda u sutrašnjoj utakmici gotovo sigurno u ruke gurnula veliki pehar pobjednika.

Protivnik kojeg dočekuju na svom Etihadu svojim imenom ne ulijeva strah u kosti, ali u situaciji kada se ništa ne smije prepustiti slučaju Roberto Mancini puše i na hladno pa će za utakmicu s QPR-om od svojih igrača tražiti 100-postotni angažman. Koliko ozbiljno trener Citiyja pristupa ovom dvoboju vidi se i po izjavi koju je prije utakmice dao novinarima: „U ovoj situaciji teško je igrati protiv momčadi koja se bori za opstanak. Biti će teško i komplicirano- više nego je to bio slučaj u utakmicama protiv Newcastlea i Manchester Uniteda“. Naravno da Mancini nije prolupao i da ne smatra da je QPR bolja momčad od Svraka ili Crvenih vragova, ali malo ‘pilanja naopako' nikada ne škodi pred važnu utakmicu. Talijanski stručnjak ovakvim izjavama skida pritisak s leđa svojih igrača no svakome je jasno da će pritisak na leđima igrača biti golem i da ga nikave izjave ne mogu ublažiti. Momčad mora pokazati svoj šampionski gen i napokon opravdati silna ulaganja svojih vlasnika. Kada bi izgubili ovu već dobivenu utrku vjerojatno se dugo ne bi oporavili od takvog šoka. Razlika u kvaliteti između Cityja i QPR-a  je ogromna, ali upravo to je i najveći teret ove skupine igrača koja tek ove sezone polako postaje prava momčad. Zvijezde poput Silve, Tourea, Aguera i Džeke trebale bi biti jamac uspjeha, ali cijela sezona im se sada svodi samo na ovih 90 minuta u kojima moraju opravdati svoje astronomske plaće i izbrisati sjećanja na sva iskrivljena ponašanja kojih je proteklih godina u Citiyju bilo bezbroj. Kada bi dobili ovu utakmicu zaboravilo bi se na Tevezov neposluh, Balotellijeve nepodopštine i velike količine egocentrizma koji još uvijek prevladava u plavoj svlačionici. Trofej bi donio radost navijačima, a od ovih igrača bi napravio homogenu momčad koja bi dogodine bila spremna upustiti se u utrku za trofejima ne samo s engleskim nego i europskim velikanima.

Manchester United neće svoj posljednji ovosezonski dvoboj igrati na svom travnjaku nego ide u goste kod Sunderlanda. Cinik bi rekao da je i bolje da ih nema jer barem neće morati gledati kako im se najljući rivali vesele pred očima i preuzimaju nogometni primat u gradu. Naravno, veliki sir Alex Ferguson odbija pomisao da je sve gotovo. Legendarni Škot zna da se nogomet igra do posljednjeg sudačkog zvižduka i sigrno će od svojih igrača tražiti da se fokusiraju samo na utakmicu i ne osluškuju rezultat s utakmice svojih rivala. Da bi se Crveni vragovi mogli nadati bilo kakvom poklonu Cityja prvo moraju riješiti prepreku zvanu Sunderland jer Vragovima osim pobjede ne igra niti jedan drugi rezultat osim u slučaju poraza Cityja (koji je malo vjerojatan). Sunderland ne bi trebao biti velik problem za Roonyja i društvo jer je osigurao ostanak u ligi, a mjesto gore ili dolje na tablici neće im puno značiti pa se ne mora očekivati utakmica velikog intenziteta od strane Sunderlanda. Naravno da vam na Otoku nitko neće pustiti utakmicu, ali momčad Martina O'Neilla vjerjatno neće ostaviti kosti na terenu u utakmici koja im praktički ništa ne znači. Fergusonu zato znači sve i zbog toga prije susreta šalje poruke kojima je cilj podizanje morala njegovim igračima. ‘Znate li što sam radio na današnji dan prije 29 godina? Preuzeo sam Aberdeen s kojim sam pobijedio Real Madrid u finalu europskog natjecanja, a momčad mi se sastojala od 11 domaćih igrača, od kojih je najstariji imao 27 godina.', rekao je Ferguson. Uspije li stari lisac učiniti nešto slični i danas, njegovo ionako zlatno ime još će sjajnije sjati u povijesnim knjigama ovog kluba.

Od ostalih utakmica najzanimljivije će biti one između Tottenhama koji igra protiv neugodnog Fulhama u borbi za Ligu prvaka, dok će drugi kandidat za to isto mjesto Newcastle morati preći još težu prepreku protiv Jelavićevog Evertona koji igra sve bolje kako se sezona bliži kraju. Borba za ostanak svela se na borbu Boltona i QPR-a. Ukoliko QPR izgubi od Cityja, a Bolton pobijedi Stoke u gostima moglo bi se dogoditi da bolton preskoči QPR koji trenutno ima 2 boda prednosti.