10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Lučić, Martić i Ljubičić uspješni, Dodig jedini od naših napušta New York

Lučić, Martić i Ljubičić uspješni, Dodig jedini od naših napušta New York

Roger Federer nakon meča prvog kola i lagane šetnje pored Santiaga Giralda, svoje 224. pobjede na Grand Slamu, nije bio zadovoljan. Požalio se najveći svih vremena kako je podloga US Opena  vidno sporija, dojma je da se sve može stići na terenu, te je razočaran tim stanjem stvari. Igrao je na Arthur Ashe stadionu večernji meč. Naglasio je kako osjeća da za svaki udarac ima vremena i smatra da to nije potrebno tenisu općenito. Nije potrebno da sva četiri Grand Slama budu jako slični, New York je postao gotovo isti kao Australian Open što prijašnjih godina nije bio slučaj. Wimbledon je također izgubio posebnu draž usporavanjem terena. Ako tko ima pravo natuknuti koju rečenicu i kritizirati onda je to svakako veliki Švicarac. Izjednačio se sa Andreom Agassiem u broju pobjeda na četiri najveća, 224. trijumfa. Jedino Jimmy Connors ima više, 233 puta je slavio na Grand Slam turnirima. Roger Federer pet je naslova uzeo ovdje, trideset mu je godina i još može igrati na visokom nivou. Uvijek u krugu favorita. Uvijek najveća prijetnja najboljima danas, Đokoviću, Nadalu i Murrayu.

Drugi dan New Yorka je za nama. Ivan Dodig nije imao sreće protiv iskusnog Rusa Nikolaya Davydenka. Nakon malo manje od četiri sata igre slavio je polufinalist ovog turnira iz 2006. i 2007. godine. Ljetna sjevernoamerička turneja ostat će u lijepom sjećanju Dodigu bez obzira na ovaj poraz. U kanadskom Montrealu nadjačao je Rafu Nadala, pružio nekoliko briljantnih trenutaka. Stopostotni učinak bi „hrvatska ekspedicija“ u New Yorku imala nakon prvog kola, da Međugorac nije pokleknuo. Ivan Ljubičić svladao je Slovenca Blaža Kavčića, četiri seta bila su mu potrebna. Prvi je trinaesta igra odlučivala, u drugom nešto slabije Ivanovo izdanje gdje mu Slovenac uzima i servis. U preostala dva Ljubo se nije dao iznenaditi, dominirao je terenom, posebice u trećoj dionici i na kraju zasluženo slavio.

Naše djevojke također su preskočile prvu stepenicu posljednjeg Grand Slama sezone. Najprije je Mirjana Lučić u neizvjesnom meču bila bolja od Novozelanđanke rođene u gradu podno Marjana, Marine Eraković, da bi nešto kasnije i Petra Martić potvrdila svoju izvanrednu formu prolaskom pored Zahlavove -Strycove.

Mirjana Lučić dugo nije pobjeđivala. Niz od sedam uzastopnih poraza prekinut je u New Yorku, nakon iscrpljujućeg meča u kojem je samo odlučujući, treći set, trajao 50 minuta. Petra Martić naišla je na žilavu Čehinju i također kao i sunarodnjakinja joj Mirjana, morala u tri seta tražiti put ka drugom kolu. Srećom ga je našla i pobrinula se da Hrvatska ima čak pet predstavnika, što u muškoj, što u ženskoj konkurenciji, u drugom kolu US Opena.

Prvi nositelj i najbolji tenisač današnjice, Srbin Novak Đoković, odradio je lakši trening na Arthur Ashe stadionu. S druge strane mreže stao mu je Irac Connor Niland i uspio osvojiti svega jedan gem do svoje predaje meča pri rezultatu 6:0 5:1. Kao razlog odustajanja, irski kvalifikant naveo je želučane tegobe koje su ga sputavale. Možda i bolje odložiti reket u pola meča, nego doživjeti rezultatski fijasko i psihički potonuti. Naravno, ukoliko se zbilja radilo o zdrastvenim nedaćama.

Od ostalih, do sada završenih susreta, možemo izdvojiti prolaze Gulbisa, Ferrera, Tsonge, Verdasca.