10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Mali vatreni ugrijali Spaladium arenu

Mali vatreni ugrijali Spaladium arenu

Futsal groznica trese Hrvatsku. Naša reprezentacija izborila je četvrtfinale europskog prvenstva pobjedom nad Češkom 5:4. U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici naši reprezentativci su imali imperativ pobjede kako bi u daljnju fazu natjecanja otišli s prvog mjesta A skupine. Sada kad su tu pobjedu ostvarili mogu se okrenuti svom sljedećem protivniku u četvrtfinalu, Ukrajini koja je nastavak natjecanja izborila osvajanjem 2. mjesta u skupini B.

Hladnoća i snijeg koji su ovih dana okovali Split nisu ohladili naše futsal reprezentativce, a ni publiku koja ih je došla bodriti unatoč vremenskim neprilikama. Publika je mogla uživati u vatrometu pogodaka i lijepim potezima koji su mamili pljesak i tako barem zagrijali dlanove brojnih posjetitelja. Hrvatska je svoj ključni dvoboj protiv Češke započela vrlo dobro. Već u 9. Hrvatska je povela. Grcić je uneredio obranu češke i oštro zapucao po golu. Malo mu je pomogao suparnički igrač Kopecky dotaknuvši loptu koja je završila iza leđa vratara Gerčaka. Na 2:0 je povisio Marinović svojim drugim pogotkom na prvenstvu pa se tada činilo da je naše vodstvo dovoljno za miran nastavak utakmice. Planovi Češke ipak su bili malo drugčiji. Uveli su igrača-vratara da bi imali brojčanu premoć u fazi napada i taj im se potez vrlo brzo isplatio. Smanjili su rezultat na 2:1, ali vrlo brzo Hrvatska opet odlazi na 2 pogotka prednosti Despotovoćevim pogotkom. Česi se ni tada nisu dali obeshrabriti, zabili su dva brza pogotka preko Kopeckog i Mareša i ponovo poravnali rezultat na 3:3. Činilo se tada da bi nam Česi mogli u potpunosti pokvariti planove i napraviti totalni preokret, ali do takvog raspleta nije došlo. Za to su se pobrinuli Novak i Marinović koji su na češku mini-seriju od 2:0 uzvratili istom mjerom pa je na semaforu svjetlio rezultat 5:3 dvije minute prije kraja utakmice. U tom trenutku izgledalo je kao da je susret konačno prelomljen u našu korist i da Česi neće pronaći svježine za ponovno izjednačenje. I bilo bi tako da Novak odmah nakon što je postigao naš peti pogodak nije zabio još jedan, ali u svoju mrežu. Vratio je Česima nadu u moguće izjednačenje, ali rezultat se do kraja susreta nije mijenjao ponajviše zahvaljujući odličnoj obrani koju je naša reprezentacija odigrala u posljednje dvije minute susreta. Završilo je 5:4 za domaćine, sasvim dovoljno za 1. poziciju u skupini i za veliku dozu optimizma pred susret s Ukrajinom u četvrtfinalu turnira. Hrvatski izbornik Mato Stanković ipak je bio realan unatoč velikoj pobjedi : „Bilo je grešaka, ali odigrali smo dobru utakmicu. Zaslužili smo pobijediti, a ovo je kruna svega što smo radili. Pobjedu posvećujemo svima koji rade oko ove reprezentacije“, izjavio je. Češka pak ide kući što je i svojevrsno iznenađenje jer je ta reprezentacija prije dvije godine na EP zauzela odlično 3. mjesto.

Hrvatski futsal prolazom u četvrtfinale napravio je povijesno ostvarenje i barem je na nekoliko dana postao popularniji od velikog nogometa. Ovo Europsko prvenstvo koje se održava u Splitu i Zagrebu je zainteresiralo hrvatsku sportsku javnost za sport koji se dosad obično smatrao samo dobrim načinom rekreacije i sigurno će poslužiti kao odlična promocija našim futsal reprezentativcima. Njihovo ostvarenje na ovom prvenstvu samo je dodatni pozitivni pomak i određeni bonus za sve navijače koji će i u drugom dijelu natjecanja moći navijati za „male Vatrene“. Priliku za to imat će već protiv Ukrajine koja nam je na određeni način ostala dužnik s nekih prijašnjih natjecanja pa će naši igrači sigurno imati motiv više u toj utakmici koja bi nam u slučaju pobjede mogla donijeti i polufinale. Kvalitetu za to sigurno posjedujemo, a uz pomoć publike, kojoj zaista treba odati počast što je napunila Spaladium arenu unatoč vremenskim neprilikama, sve je moguće pa čak i borba za medalje.