10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Medvjedi „pojeli“ Znojmo u prvoj utakmici digravanja

Medvjedi „pojeli“ Znojmo u prvoj utakmici digravanja

Hokejaši Medveščaka pobjedom su otvorili ovogodišnje doigravanje EBEL lige. U prvoj utakmici play off-a pobijedili su češki Znojmo rezultatom 3:1 i tako stvorili prednost pred sljedeću utakmicu koja se igra u češkoj već u utorak. Iako je to već postalo sasvim normalno, opet treba istaknuti fanstastičnu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila zagrebački Dom sportova i neprekidnim navijanjem nosila Medvjede do važne pobjede.

Utakmica u Ledenoj počela je nervozno s obje strane. Nakon samo nekoliko sekundi igre zaiskrilo je na ledu i došlo je do naguravanja igrača, ali sudac je sukobljene igrače pokušao umiriti pedagoškim razgovorom i upozorenjem da se takvo ponašanje neće tolerirati. Igrači Znojma to nisu ozbiljno shvatili pa je u jednoj akciji ispred gostujućeg gola opet zaiskrilo, ali suci ovoga puta nisu imali namjeru „prodavati“ pedagogiju ratobornim igračima nego su im dosudili isključenje. Medvjedi su na agresivnu i provokatorsku igru Znojma odgovorili na najbolji mogući način- golom. Već u 76 sekundi utakmice kapetan Alan Letang je opalio pak s plave linije i pogodio u gornji lijevi kut nemoćnog Mareka Ciliaka za prvi gol Medvjeda u ovom doigravanju. Taj gol bio je važan i s psihološkog aspekta jer je pružio Medvjedima mogućnost da zaigraju opuštenije u nastavku utakmice. U 15. minuti prvi put su poletjele šake. Tom Zanoški i Jakub Stehlik pošteno su se dohvatili u šakačkom obračunu kakvog se ne bi posramila ni braća Klitschko. Zanoški je izišao kao pobjednik u tom dvoboju, ali je skupa sa svojim protivnikom zaradio isključenje koje je odslužio slušajući publiku kako skandira njegovo ime. Do kraja trećine Medveščak je dva puta imao priliku s igračem više povećati prednost, ali golman gostujuće momčadi je sve obranio pa se na odmor otišlo s nepromijenjenim rezultatom. U nastavku smo na novi pogodak čekali 5 minuta. Greg Day je lijepim solo prodorom, u kojem je iza sebe ostavio dva igrača Znojma, izbio pred Ciliaka opalio po golu i počeo slaviti novi pogodak. Nažalost, sreća je bila kratkog vijeka jer su suci nakon pregledavanja snimke opravdano poništili pogodak i tako produžili nadanja gostiju da bi mogli preokrenuti utakmicu. Ipak, to se nije dogodilo. Samo 3 minute nakon poništenog pogotka vidjeli smo gotovo identičnu situaciju, ovoga puta u režiji Joela Prpica. Izbio je samo pred golmana, povukao pak na backhand i plasiranim udarcem povećao vodstvo na 2:0. Do kraja trećine vidjeli smo još neke prilike s obje strane i ukupno gledano bolji hokej nego u prvoj trećini, ali se rezultat nije mijenjao.

U treću dionicu igrači Znojma krenuli su agilnije i odlučnije da se kako-tako vrate u utakmicu. Prva prilika za to im se ukazala kada su ostali s igračem više na ledu, ali ne samo da ju nisu iskoristili nego su si dodatno zakomplicirali situaciju. Za vrijeme njihovog powerplaya Zanoški krade pak i kreće sam prema golu, na tom putu ga ruši jedan igrač Znojma i sudac pokazuje na kazneni udarac. Lijepu priliku za 3:0 Zanoški ipak nije iskoristio. Opet je Ciliak izišao kao pobjednik održavši svoju momčad na životu. Sedam i pol minuta prije kraja susreta Znojmo se vraća u igru. Medveščakova obrana, koja je tijekom cijelog susreta bila odlična, loše se postavila na jednu akciju gostujuće momčadi dopustivši Janu Sedi da ostane sam na drugoj vratnici odakle mu nije bilo teško zabiti za 2:1. Unatoč primljnom golu Medveščak ni u jednom trenutku nije izgledao kako da će se raspasti i eventualno dopustiti Česima da u potpunosti zakompliciraju stvari na ledu. Naprotiv, nakon isključenja Lubomira Stacha Medveščak preko Joela Prpica ponovo zabija za dva pogotka razlike i mirnu završnicu susreta. U posljednje 4 i pol minute Medveščak je bez problema odolijevao napadima Znojma čak i kada je imao igrača manje i nije dopustio da gosti eventualnim novim pogotkom ugroze njihovo slavlje.

Medvjedi sada imaju prednost pred drugu utakmicu koju igraju u gostima i mogu neopterećeno odigrati sutrašnji susret. Uspiju li pobijediti i povesti 2:0 u seriji bit će to ne samo velika rezultatska  nego i psihološka prednost. Da bi se to dogodilo Medveščak će morati igrati vrlo dobro jer Znojmo nije nimalo bezopasna momčad. Brzi su klizači i imaju mladu i poletnu momčad pa si Medvjedi ne smiju dopustiti luksuz opuštanja niti u jednoj utakmici. Kvaliteta i forma na su na strani Medvjeda, ali to sada trebaju potvrditi i na ledu jer sve ono što su pokazivali tijekom sezone više ne vrijedi i svaka utakmica je novo dokazivanje. Doigravanje je jedno sasvim drugo natjecanje u kojem svaka momčad ima šansu, a to se najbolje vidjelo u utakmici Linza i Vinne u kojoj su Capitalsi iznenadili favorizirani Linz i upisali prvu pobjedu nad najboljom momčadi prvog dijela sezone. Medvjedi već sutra u odlaze na gostovanje u Češku, a vrate li se s pobjedom njihova prednost bi trebala biti dovoljna da bez stresa preskoče Znojmo i odu u polufinale.