10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Može li APOEL iznenaditi Galaktikose?

Može li APOEL iznenaditi Galaktikose?

Liga prvaka polako se bliži velikom finalu u Munchenu. U natjecanju je ostalo još osam momčadi, a večeras su na rasporedu prve dvije utakmice četvrtine finala. Real Madrid će na Cipru protiv autsajdera APOEL-a već u prvoj utakmici pokušati osigurati svoju kartu za polufinale dok će u Portugalu Benfica tražiti svoju šansu protiv neuvjerljivog Chelseaja.

Slobodno se može reći da Jose Mourinho na ždrijebu za četvrtfinale dobio jack pot. APOEL je bez sumnje najveće pozitivno iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka, ali svejedno je bio najpoželjniji izbor za sve klubove jer je ovo faza natjecanja u kojoj, uz sav respekt, APOEL nema velike šanse. Sada nas čeka susret najtrofejnije momčadi u ovom natjecanju koja u svojim vitrinama ima 9 naslova prvaka Europe i debitanta koji u ovom društvu izgleda kao prosjak koji je zalutao na kraljevski bal. Unatoč nikakvim šansama za prolaz, iz APOEL-a se također šire pozitivne vibracije – oni su izvukli Real Madrid i ako već moraju pasti onda žele pasti sa stilom, protv najvećeg.

Madrid se u posljednjih desetak dana probudio iz nogometne letargije. Dugo su ‘gazili' svoje protivnike u svim natjecanjima bez ikakvog otpora, a onda su dva kiksa u domaćem prvenstvu protiv Malage i Villareala istopila Realovu prednost pred Barcelonom na samo 6 bodova. Bio je to dovoljan razlog za paniku u bijelim redovima pa je Mourinho naredio opću mobilizaciju. Rezultati su se vidjeli već u subotu kada je na Berbabeuu pregažen Real Sociedad rezultatom 5:1. Sada im baš u pravom trenutku na noge dolazi maleni APOEL. Nema ništa bolje od nedoraslog protivnika za liječenje svih frustracija koje se nakupe tijekom sezone, a kada vam takav dođe u četvrtfinalu LP onda se s pravom možete smatrati sretnicima. Real se već vidi u polufinalu, a ovu utakmicu će doživjeti samo kao malo jači trening. Naravno da pred utakmicu iz Madrida šalju poruke kako respektiraju APOEL i kako neće biti lako, ali ono što zapravo očekuju je da poprave vlastitu statistiku i bez previše muke odu dalje, prema finalu kojeg svi očekuju, ali nitko ne spominje. Mourinho će na Cipru na travnjak poslati vrlo napadački orjentiranu momčad. Uz sigurnog startera C. Ronalda bit će tu i dva klasična napadača Higuain i Benzema. Jedina Mourinhova dvojba bit će između Kake i Ozila, ali koji god od njih da zaigra Realova igra neće izgubiti na napadačkoj moći. U sredini veznog reda dogodit će se promjene jer nema Xabi Alonsa koji je izgubio pravo nastupa zbog kartona pa se očekuje nastup polivalentnog Estebana Granera kojem će društvo praviti Sami Khedira. Sve upućuje na to da Mourinho ne želi ponavljanje utakmice s CSKA protiv kojeg je u Moskvi odigrao ‘samo' 1:1 i protiv kojeg je prolaz morao rješavati u drugoj utakmici. Večeras će raspaliti po nesretnim Cipranima iz svih oružja i za očekivati je da će ih i pobijediti, vrlo vjerojatno s dva ili više golova razlike koji bi mu osigurali miran uzvrat u Madridu. Kvalitata je daleko na Realovoj strani, a bude li i pristup igrača na istoj razini, APOEL nema šanse.

Nisu na Cipru bili tužni kada su saznali ime svog uglednog protivnika u četvrtfinalu. Naprotiv, i oni su vjerojatno svjesni da je četvrtfinale njihov krajnji domet i da protiv bilo koga iz ovog društva ne bi imali velike šanse pa su htjeli najatraktivnijeg mogućeg protivnika. Vjerojatno je vladala atmosfera slična onoj koju smo i mi osjetili kada je zagrebački Dinamo u skupini izvukao Real. No nemojte odmah pomisliti da su se ovi borbeni nogometaši, koji su oduševili nogometni svijet, unaprijed predali. Oni su svjesni da će jako teško proći dalje, ali svom uglednom suparniku žele na svom travnjaku prirediti teške trenutke bez imalo popusta. Koliko su neugodni osjetio je dosad već dugačak niz nogometnih velikana, a posljednji od njih je bio Lyon koji je ispao nakon jedanaesteraca. Ta napeta utakmica pokazala je da APOEL ima nesalomljiv karakter i ogromnu fanatičnost, ali da u isto vrijeme zna igrati i nogomet. Protiv Lyona su Ciprani pokazali odličan nogomet i maksimum kojeg posjeduju u ovom trenutku. Nije u pitanju momčad ‘drvosječa' i kostolomaca koja se samo brani, ovi dečki zaista znaju igrati, pogotovo na svom terenu koji je za njih ‘katedrala' u kojoj nošeni paklenom atmosferom pokazuju najviše. Ispostavi li se da je ovo kraj puta za Jovanovića i njegove igrače moći će reći da su pali protiv velikog Reala i svakako će si, bez obzira na krajnji rezultat, moći pogledati u oči. Oni su, unatoč vjerojatnom kraju svog puta , ionako najveći pobjednici ovogodišnje Lige prvaka.