10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Može li Borussia Monchengladbach kreirati iznenađenje na Allianz Areni?

Može li Borussia Monchengladbach kreirati iznenađenje na Allianz Areni?

Prema ustaljenom rasporedu u Bundesligi se prva utakmica kola igra petkom pa, a tako će biti i danas. U 20.30 sati će se na velebnoj Allianz Areni sastati lider prvenstva, minhenski Bayern i Borussia M'gladbach. Za Bayern bi to trebala biti još jedna u nizu utakmica koje mora odraditi, ali gosti igraju u sve boljoj formi i polako napreduju na tablici pa ćemo vidjeti hoće li se njihov pozitivan trend nastaviti i nakon najvećeg iskušenja koje postoji u Bundesligi.

Bayern ove sezone djeluje zaista odlično, čak bolje nego prošle godine kada je došao do finala Lige prvaka. U prvenstvu imaju 11 bodova viška u odnosu na svog prvog pratitelja Bayer Leverkusen, a obveze u Europi su odradili bez imalo stresa. Takvoj situaciji u klubu mnogo su pridonijela i ovoljetna pojačanja u liku Marija Mandžukića, Claudia Pizzara i Javi Martineza. Sva trojica odlično su se uklopila u momčad i ispunjavaju svoje zadatke baš na način kako to zahtjeva njihov trener Jupp Heynckes. Uz to baza momčadi je ostala ista. Schweinsteiger, Robben i Ribery još uvijek žare i pale travnjakom i siju strah u kosti svakom protivniku koji im mora izići na noge. Upravo ta izbalansiranost ekipe je razlog zbog kojeg je minhenska momčad ove sezone pretrpjela samo jedan poraz i zbog koje ju konkurencija jednostavno ne može pratiti.

Teško da će im i današnji protivnik uspjeti naštetiti. Pogotovo na njihovom terenu, pred njihovom publikom. Osim toga u momčad se polako vraća karika koja je nedostajala Bayernu protekla četiri mjeseca. Mario Gomez oporavio se od ozljede i dobiva sve veću minutažu koju vrlo dobro koristi. To naravno znači da Mario Mandžukić gubi svoju poziciju startera, no koliko god to nama bilo žao suša golova koja traje 357 minuta ne ide mu u korist i sasvim je normalno da trener u takvoj situaciji pribjegava nasjigurnijem rješenju, a to je u ovom trenutku ipak stroj za golove zvan Mario Gomez. Ostatak momčadi trebao bi biti sukladan onom što je Heynckes uigravao većim dijelom sezone. U obrani Alaba, Lahm, Boateng i Dante, a u veznoj liniji Martinez, Schweinsteiger, Muller, Kroos i Ribery. Ovaj skup igrača dovoljno je dobar da pobijedi bilo koju momčad svijeta tako da je za očekivati da će bez problema riješiti M'gladbach.

No u cijeloj priči postoji i jedna ‘kvaka'. Borussia M'gladbach je pravi ‘dark horse' za Bayern. U posljednjih šest utakmica Bayern je protiv ovog suparnika slavio samo jednom dok je M'gladbach upisao dvije pobjede uz tri neriješena ishoda. To je prilično čudno s obzirom na razliku u kvaliteti i poziciju na tablici, no očito je da Bayernu nikako ne leži način na koji Borussia igra pa će biti zanimljivo kako će danas riješiti ovu ‘žilavu' enigmu.

U svjetlu posljednjih rezultata treneru Borussie Lucianu Favreu ne nedostaje razloga za optimizam. Švicarac ima plan kako se suprotstaviti divu iz Munchena i ne želi kvariti svoj skor rezultata koje bilježi u posljednjem razdoblju. U zadnjih sedam utakmica njegova momčad pretrpjela je samo jedan poraz. Razlog zbog kojeg se nalaze tek na osmom mjestu tablice je katastrofalan ulazak u sezonu kada se nisu mogli sastati s pobjedom, no čini se da je ta kriza rezultata iza njih i Borussia sada leti na krilima odličnih igara i optimizma. Uspiju li danas iz ove utakmice izići neporaženi to bi im dodatno raširilo krila i dalo zamah za drugi dio sezone.

Favre je vjeran 4-4-2 formaciji no i treba pretpostaviti da danas neće igrati s dva napadača jer bi to protiv tehnički nadmoćnijeg protivnika bilo ravno samoubojstvu. Pristup za utakmicu je jednostavan. Pokušati zgusnuti sredinu terena, zatvoriti bokove s kojih prijeti najveća opsanost i biti prvi na svakoj odbijenoj lopti. Nije ovo utakmica na kojoj se traži bilo kakav dojam nego samo pozitivan rezultat. Umjetnički utisak manje je bitan ako se lideru otkine pokoji bod. Favre će sigurno tražiti svoje igrače da sitnim prekršajima razbiju ritam igre Bayerna, a zabijanje golova se palnira iz brzih kontranapada i prekida koji su često Bayernova boljka.

Dakle, na prvi pogled se čini da je ovo utakmica koju bi Bayen morao dobiti, no niz pozitivnih rezultata koje je Borussia M'gladbach ubilježila protiv njih sugerira da će ovo biti neizvjestan dovoboj u kojem bi se moglo dogoditi iznenađenje.