10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Nadalovo slavlje

Nadalovo slavlje

Prvi igrač svijeta, Španjolac Rafael Nadal obranio je naslov pobjednika Roland Garrosa, šesti puta otišao do kraja u Parizu te zadržao vodeću poziciju ATP-rang liste. Ovaj naslov uvelike je poseban s obzirom na činjenicu da je Rafa postao tek drugi igrač u povijesti, uz Bjorna Borga, koji je šest puta bio najbolji na pariškoj zemlji. Svoj jubilarni, 10. Grand Slam naslov, Nadal je osvojio s najmanje uvjerljivom igrom zadnjih godina, uzdrman porazima u zadnja dva finalna ogleda prije Roland Garrosa, Madridu i Rimu od  Novaka Đokovića.

Upravo je Srbin propustio priliku da finalnim dvobojem zasjedne na prvo mjesto ljestvice, pojavio se veliki Roger Federer i još jednom poslao svijetu poruku, da njegova teniska era nije završila te da je i dalje, itekeko spreman za najviše domete.

Jučer smo bili svjedoci još jednog velikog ogleda Rafaela Nadala i Rogera Federera. Već pomalo mitsko rivalstvo dvojice najboljih svijetskih  tenisača zadnjih deset godina, okončalo se pobjedom Španjolca,  nakon tri sata i 40 minuta, četiri seta te malog prekida zbog kiše.
Izgubio je Rafa svoju prepoznatljivu dominaciju koja ga je pratila proteklih godina u Roland Garrosu, no ipak, unatoč tome, ostao je sabran, otišao do kraja i čevrti puta bio bolji od Švicarca u finalima ovoga turnira. Meč je mogao završiti i ranije, u tri seta, no veliki Švicarac okrenuo je 4-2 u trećem setu Nadala te dobio set sa 7-5. U meču s dosta dramatičnih preokreta, bolje se snašao Španjolac te u četvrtom setu potvrdio svoju pobjedu. Ovim trijumfom Nadal je poveo 17-8 u međusobnim ogledima protiv Federera , te je slavio u posljednjih 9 od 11 mečeva njih dvojice. 46. je ovo ukupno naslov za Španjolca, od čega  čak 32. na zemljanoj podlozi.

Put do ovogodišnjeg naslova na najdražem mu turniru nije bio nimalo jednostavan za Španjolca. Pet setova sa Isnerom, Andujar i mučenje, iako pobjeda u tri seta, nisu dali naslutiti kako se radi o branitelju naslova. Treće i četvrto kolo donijeli su mu mečeve s dva Hrvata. Veić i relativno laka pobjeda te Ljubičić u osmini finala. Ljubo nije dobro odigrao, servis ga nije najbolje služio i to je rezultiralo kapitulacijom posljednjeg Hrvata u turniru. Kako je turnir odmicao Rafa je igrao bolje, nanizao je Soderlinga, Murraya te na koncu Federera u finalu.

Nadal nema vremena za predah, već je u Londonu, Queens je na rasporedu. Prošle godine porazio ga je sunarodnjak Feliciano Lopez u četvrtfinalu. Treba isprobati podlogu, prilagoditi se travnatim terenima. Wimbledon je pred vratima, uvijek poseban, uvijek dramatičan. Bit će zanimljivo, Španjolac brani naslov ( prošle godine u finalu bolji od Čeha Tomaša Berdycha), Federer vjeruje da baš on može do kraja, Đoković želi što prije zasjesti na čelo ATP ljestvice.