10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Napoli na užarenom San Paolu dočekuje Lazio

Napoli na užarenom San Paolu dočekuje Lazio

Peto kolo Serie A donijet će nam nekoliko zanimljivih utakmica. Navijači Milana i Intera s nestrpljenjem čekaju prave partije svojih klubova koji su dosad igrali ispod razine svog renomea, Sampdoria u odličnoj formi ide na noge osrednjoj Romi, ali najatraktivnija utakmica kola odigrat će se u Napulju gdje domaćin Napoli dočekuje rimski Lazio. Po onome što su dosad pokazala ova dva kluba utakmica bi trebala biti šlager večeri.

U nogometom zaluđenom gradu kakav je Napulj svaka je utakmica praznik za lokalne navijače, a kad vam u grad stiže Lazio, koji iza sebe također ima vojsku navijačkih fanatika, onda je dekor za ovu utakmicu zajamčen. Utakmica još više dobiva na težini kada se baci pogled na prvenstvenu tablicu i na dosadašnji učinak ova dva kluba. Napoli je treći i još nije izgubio utakmicu ove sezone, a samo bod iza u stopu ga prati Lazio koji je nakon tri uvodne pobjede ipak upisao i prvi ovosezonski poraz od Genoe. Utakmica treće i četvrte momčadi prvenstva time još više dobiva na značaju jer u slučaju pobjede oba kluba se mogu priključiti Juventusu na samom vrhu tablice.

U posljednjih šest međusobnih susreta Lazio ima malo bolji skor. Rimski klub dobio je dvije utakmice, dok je Napoli ubilježio jednu pobjedu u utakmici koju će navijači pamtiti po odličnom nogometu i rezultatu 4:3. Ostale tri utakmice su završile podjelom bodova. Vidljivo je i po toj statistici da su ova dva protivnika uvijek tu negdje kalitetom i izvedbom na terenu. Tako je i ove sezone. Osim što ih dijeli samo jedan bod i učinkovitost im je podjednaka. Lazio je zabio 7 golova ove sezone, a Napoli samo jedan više dok su im obrane potpuno izjednačene s po dva primljena pogotka sa svake strane. Vidljivo je odmah da će ovo biti vrlo napet dvoboj podjednakih protivnika koji su u podjednako dobroj formi no to bi samo trebalo povećati neizvijesnost utakmice.

Napoli će u utakmicu krenuti u svojoj poznatoj 3-5-2 formaciji koju već duže vrijeme forsira njihov trener Walter Mazzarri. U takvom rasporedu ponekad se događa da jedan od dvojice napadača igra malo povučenije u ulozi polušpice koja se priključuje u sam vrh napada, ali večeras to ne bi trebao biti slučaj jer Napoli igra pred svojojm publikom čiji mentalitet ne dozvoljava kalkulacije na svom terenu. Izgledno je da će napad predvoditi Makedonac Goran Pandev u paru s apsolutnim vladarem Napolijevog napada i najboljim igračem momčadi Edinsonom Cavanijem. Njih dvojica garancija su učinkovitosti ove momčadi. Pandev je robustan napadač koji može zadržati loptu i idealno uposliti Cavanija koji svojom ‘životinjskom' eksplozivnošću i razornim udarcem može iz svake situacije poentirati. Od osam ovosezonskih golova njih dvojica zabili su tri, a izgledno je da će zabiti i na ovoj utakmici. Da bi to uspjeli trebat će im pomoć veznog reda kojim dirigira Marek Hamšik. Omaleni Slovak je motor ove momčadi koji svojom pokretljivošću i driblingom uvijek može stvoriti višak igrača, a to će u ovakvoj neizvijesnoj utakmici biti velika prednost na strani Napolija. Obranu momčadi standardno će činiti Cannavaro, Britos i Aronica. Samo dva primljena gola ove sezone dokaz su da oni dobro rade svoj posao i da će svaki napad protiv njih imati velike probleme da dođe u šansu.

No ima i Lazio svoje adute jer da nema ne bi bio tako visoko u poretku ove sezone. Rimljani u ovaj dvoboj ulaze ohrabreni svojom formom i rezultatima. Maleni problem za njih bi mogla predstavljati činjenica da su prošlog tjedna igrali napornu utakmicu Europske lige protiv Tottenhama, a umor iz te utakmice već je uzeo danak u prošlom kolu protiv Genoe koja je to dobro iskoristila i nanijela Laziu prvi poraz ove sezone. Hoće li se taj umor osjetiti i danas teško je reći, ali je za pretpostaviti da je trener Petković obavio nekoliko regeneracijskih treninga koji su obvezni ako momčad igra u ritmu subota-srijeda.

Lazio će se Napolitancima suprotstaviti u formaciji 4-4-1-1 što je zapravo samo malo defanzivnija varijanta klasične 4-4-2. Ta mala promjena trebala bi omogućiti veznom redu da ima veći posjed lopte i da uspije parirati agilnoj Napolijevoj vezi. Naravno ovisno o rezultatu i fazi utakmice to se može mijenjati u agresivniju i ofanzivniju varijantu. Lazio ima još jednog aduta u rukavu, a to je igra na kontre. Ukoliko Napoli pritisne, što se u jednu ruku i očekuje, Lazio može čekati pravi trenutak da jurne u kontru. To je luksuz kojeg si Napoli pred svojom publikom ne može priuštiti. S te strane Petković ima više varijanti kako se suprotstaviti svom večerašnjem protivniku.

Ova utakmica trebala bi biti dinamična od prvog sučevog zvižduka. Očekuje se ubitačan tempo s jedne i druge strane, a o koncentraciji napadača jedne i druge momčadi ovisit će broj zabijenih golova. Sigurno je samo da u tom segmentu igre oba kluba imaju jake adute. Klose i Zarate s jedne, a Pandev i Cavani s druge strane. Ovo je možda i najbolja utakmica koju talijanski nogomet može pružiti u ovom trenutku sad kada Inter i Milan ne igraju glavne uloge. Uostalom pobjednik ovog dvoboja će se izravno umiješati u borbu za sam naslov koji je istina još miljama daleko, ali pobjeda jedne ili druge momčadi poslala bi snažnu poruku nepobjedivom Juventusu da ova sezona neće biti samo šetnja.