10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Newcastle i Everton traže prve novogodišnje bodove

Newcastle i Everton traže prve novogodišnje bodove

 Premierligaški klubovi radno su dočekali Božić i Novu godinu. Odmora praktički da nisu ni imali, ali vrh poretka u tom periodu nije se puno promijenio. United je i dalje prvi s velikih sedam bodova viška ispred gradskog rivala Manchester Cityja, a na treće mjesto se uspeo Tottenham koji pokazuje zavidnu formu posljednja dva mjeseca. Danas je na rasporedu utakmica između Newcastlea i Evertona, a to će ujedno biti i posljednja utakmica 21. kola.

Teške dane proživljava Newcastle. Dobar start u sezonu kompromitirali su u posljednjih 11 utakmica u kojima su zabilježili samo dvije pobjede, a to je premalo za klub koji je prošle sezone bio u gornjem dijelu tablice. Svrake su u prošlom kolu doživjele težak poraz od Arsenala koji im je zabio čak sedam pogodaka i to je svakako ostavilo psihološke posljedice na ovu inače solidnu momčad koja je jednostavno upala u seriju loših rezultata pa se sada iz nje ne zna izvaditi. Iz te perspektive ova utakmica za njih je ključna jer ako upišu novi poraz mogli bi pasti na vrlo niske grane s kojih se kasnije teško popeti. Problem je samo što njihov današnji protivnik nije nimalo bezazlen i nije momčad koju biste poželjeli da se na njoj vadite.

Everton je prva momčad van kruga ”pet veličanstvenih” i kotira prilično dobro čak i kada je borba za mjesto koje vodi u Ligu prvaka u pitanju. Momčad Davida Moyesa u prošlom je kolu tijesno izgubila od Chelseaja s 2:1, ali je prije toga imala niz od sedam utakmica bez poraza. Upravo taj kontinuitet Jelavića i co. drži na petom mjestu tablice. Još kada bi malo rjeđe bilježili remije i upisivali pobjede protiv objektivno slabijih protivnika, nogometaši iz Liverpoola bi se borili za sam vrh.

Newcastle i Everton su zapravo kvalitetom podjednake momčadi i s te strane ova utakmica bi trebala biti vrlo zanimljiva. Problem Newcastlea je što trenutno ima ‘bolnicu na kraju grada' u svlačionici. Nedostaju im igrači koji bi sigurno konkurirali za prvu momčad poput Simpsona, Ben Arfe, Anite, Cabayea, Goslinga, Taylora i Gutierreza. To je praktički polovica udarnog sastava i to će definitivno biti veliki hendikep za momčad Alana Pardewa kada večeras istrči na svoj St. James Park. No unatoč izostancima koji će se sigurno osjetiti Newcastle još uvijek ima prilično konkurentan sastav. Svrake bi trebale istrčati u sastavu: Krul,Perch, Williamson, Coloccini, Santon, Tiote, Bigirimana,Cisse, Marveaux, Obertan,Ba. U ovoj postavi ističu se imena paklenih Senegalaca Cissea i Dembe Ba. Ovaj napadački dvojac može stvoriti (i stvara) probleme svakoj obrani, a kombinirano su dosad zabili 16 golova. Budu li njihovi suigrači večeras igrali više na njih mogu se očekivati golovi u mreži Tima Howarda no da bi Newcastle dohvatio pobjedu trebat će im prije svega čvrsta obrana. Onih sedam golova iz prošlog kola trebaju što prije zaboraviti i vratiti vjeru u svoje sposobnosti, a u tome bi im trebao pomoći povratak stopera Williamsona u momčad. S njim će ova propusna obrana dobiti na čvrstoći, ali treba vidjeti kako će se ostatak momčadi ponašati na terenu i jesu li rane od prošlotjednog poraza još uvijek prisutne.

Everton neće puno mariti za probleme koje muče njihove večerašnje suparnike. Oni igraju svoj nogomet i trenutno kotiraju odlično pa će pokušati iskoristiti sve probleme koje Newcastle trenutno ima. Bilo bi iluzorno očekivati da će im i oni zabiti 6-7 golova, ali da je Everton opasan to svakako jest. Preko svog glavnog napadača Nikice Jelavića stvaraju puno problema svakoj momčadi, ali osim Jelavića tu je i vrlo dobri vezni red u koji će se večeras vratiti Marouane Fellaini, njihov ponajbolji igrač koji je neko vrijeme izbivao zbog ozljede. Osim njega veznu liniju će činiti Naismith, Osman, Hitzlsperger i Pienaar. To je zaista respektabilna postava koja je u stanju nanijeti štetu svakome pa tako i Newcastleu.

I Davidu Moyesu će večeras nedostajati nekolicina igrača. Možda će se najviše osjetiti izostanak odličnog Belgijanca Mirallasa. Osim njega nedostajat će mu Gibson i Hibbert. Upitan je i nastup desnog beka Phila Nevillea o čijem će nastupu odlučiti liječnička služba nakon što obavi testiranje njegovog koljena netom prije utakmice. No i bez ovih igrača Everton ima kvalitetan kadar koji se može suprotstaviti Newcastleu. Njihov plan igre je očit već iz postave koju je Moyes najavio. Zgusnuti sredinu terena i dominirati posjedom pa širiti igru na bokove te centaršutevima tražiti Nikicu Jelavića.

Ova utakmica mogla bi biti vrlo zanimljiva i trebala bi biti odlična za gledanje. Newcastleu nasušno treba pobjeda i napraviti će sve da je ostvari, a Everton se nakon prošlotjednog poraza želi vratiti na pobjedničke staze da mu se ne bi dogodila slična negativna serija u kakvoj se nalazi njihov večerašnji protivnik.