10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Nikad jači Umag došao do četvrtfinala

Nikad jači Umag došao do četvrtfinala

U Umagu se ovaj tjedan održava 23. po redu Croatia Open, a natjecanje je stiglo do četvrtfinalnih mečeva. Nakon 5 dana natjecanja u ždrijebu je ostao još samo jedan Hrvat, Marin Čilić koji će danas igrati protiv Amerikanca Waynea Odesnika i tražiti prolazak u polufinale.

Marin Čilić ovu sezonu nije počeo obećavajuće, igrao je po principu toplo-hladno bez nekih značajnijih rezultata. Onda je na red došao travnati dio sezone u kojem je i Marin pronašao neku skrivenu energiju koja ga je odnijela do pobjede na travi engleskog Queensa. Našem Marinu krila su nakon tog rezultata još malo porasla pa je na ovogodišnji Wimbledon otišao s puno optimizma. I nije razočarao. Izgubio je u 4. kolu od kasnijeg finalista Andyja Murraya, ali taj rezultat spada u red njegovih najvećih ostvarenja na travi All England Cluba pa nema reazloga biti nezadovoljan. U takvoj dobroj formi Čilić je došao u Umag u kojem je jedan od glavnih favorita za naslov. Osim dobre forme prednost bi mu mogla biti što je postavljen za drugog nositelja pa je u prvom kolu bio slobodan. U drugom je igrao protiv Brandsa kojeg je lako i uvjerljivo dobio 6:3, 6:2. Današnji Čilićev zadatak se zove Wayne Odesnik 130. igrač svijeta koji ne bi trebao predstavljati veliku prepreku za našeg tenisača. Odesnik nikada nije osvojio ni jedan turnir u karijeri i to će dovoljno reći o njegovoj kvaliteti. Nije loš tenisač i može biti nezgodan, pogotovo na zemlji, ali Marin ne bi trebao drhtati pred tenisačem te kvalitete, pogotovo na svom, domaćem terenu.

U drugom meču dana igraju Fernando Verdasco i Andrey Kusnetsov. Verdasco je ugledno ime svjetskog tenisa i njegove kvalitete su svima dobro poznate. Radi se o klasičnom Španjolcu koji obožava igrati na zemljanim terenima na kojima je ostvario neke od najvećih rezultata u svojoj karijeri. Trenutno je 16. igrač svijeta i definitivno je ogromni favorit u svom današnjem meču protiv malo poznatog Rusa Kusnetsova. Za njega vrijedi slično kao i za Čilića- bude li u optimalnom izdanju prolazi dalje bez problema.

Berlocq i Dologopolov zaigrat će na umaškim terenima negdje oko 20 sati. Bit će to najneizvjesniji meč dana jer se radi o dva dobra tenisača i pitanje je čije će kvalitete više doći do izražaja. Dolgopolov je prošlogodišnji pobjednik Umaga i zna kako je igrati na ovom terenu u kasnijoj fazi natjecanja. Prošle godine je u finalu pobijedio Marina Čilića osvojivši svoj prvi Umag, a to iskustvo moglo bi mu biti od velike pomoći večeras kada s druge strane bude bio neugodni Carlos Berlocq. Za ovog Argentinca vrijedi isto pravilo kao za većinu južnoameričkih tenisača, obožava zemljane terene i igru s osnovne crte. To je Berlocqov glavni forte i ako uspije nametnuti svoju igru ukrajinac Dolgopolov bi se mogao nači u problemima. U meču drugog kola protiv Trungellitija Berlocq je imao problema pa se meč odužio na 3 seta no Argentinac je na kraju ipak slavio. Večeras će ipak protiv branitelja naslova morati odigrati bolji meč ako želi vidjeti polufinale jer Dolgopolov nije nimalo lak zalogaj i za bolje tenisače od njega.

U četvrtom meču dana sastat će se Granollers-Pujol i Bachinger. Granollers je trenutno 24. igrač svijeta i igra svoj najbolji tenis u karijeri. Ljubav prema zemljanim terenima nije zaobišla ni ovog Španjolca kojem je crvena prašina u njegovom teniskom DNK-u, pa se može pretpostaviti da je barem u tom segmentu već prije samog meča u određenoj prednosti. Dosad je u karijeri osvojio 3 turnira od kojih su dva bila na zemljanim terenima pa se stoga na ovog momka mora ozbiljno računati čak i kada je finale u pitanju. No prije toga mora riješiti svoju večerašnju prepreku Matthiasa Bachingera. Ne bi to trebalo biti teško za Španjolca jer Bachinger nije igrač top klase. Zapravo, radi se o 108. igraču svijeta koji dosad u karijeri nikada nije bio u finalu nekog ATP turnira. Iz te perspektive čini se logičnim da će Granollers večeras imati lak posao, no na umaškim turnirima znala su se događati i veća iznenađenja pa bi Španjolac trebao biti oprezan ako želi u polufinale. Sve u svemu uz ozbiljan pristup Granollers bi trebao biti jedan od putnika u polufinale ovogodišnjeg Umaga.

FOTO: croatiaopen.hr