10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Njemačka i Francuska traže potvrdu svoje kvalitete prije EP-a

Njemačka i Francuska traže potvrdu svoje kvalitete prije EP-a

Pripreme za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj na svom su vrhuncu. Još je samo devet dana ostalo do trenutka kada će se lopta zakotrljati istočnoeuropskim nogometnim travnjacima pa su pripreme sada u svojoj najosjetljivijoj fazi u kojoj se testira forma igrača, uigravaju taktike i traži pobjednička forma. Treneri dobro znaju da treninzi ne daju punu sliku stanja u momčadi pa se zato ovih dana igraju prijateljske utakmice diljem Europe. Danas su na rasporedu utakmice  Njemačke i Izraela te Francuske i Srbije.

Na kojem god velikom turniru zaigrala, Njemačka je u pravilu jedan od favorita. Na predstojećem Europskom prvenstvu etiketa glavnih kandidata za naslov još je izraženija nego obično jer Njemačka raspolaže s fantastičnim kadrom mladih nogometaša koji su u stanju donijeti kući naslov prvaka Starog kontinenta. Mnogi nogometni stručnjaci predviđaju im uspješan turnir, ali da bi to ostvarili izabranici Joachima Lowa morat će zaigrati mnogo bolje nego što je to bio slučaju u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Švicarske koju su izgubili s 5:3. Istina je da Njemačka u toj utakmici nije bila kompletna jer su joj nedostajali igrači Bayerna koji su dobili produženi odmor radi naporne klupske sezone, ali svejedno 5 golova u mreži nije nešto što se Nijemcima događa svaki dan. Danas Nationalmannschaft pred sobom ina novu utakmicu protiv neugodne reprezentacije Izraela, ali s razlikom što će sada svi igrači biti na trenerovom raspolaganju. U ovoj utakmici se očekuje da će Low od početka na teren poslati najbolje igrače, one od kojih očekuje da iznesu najveći teret EP-a. To znači da će među vratnice stati Manuel Neuer, u obranu se vraćaju Lahm, Badstuber i Boateng, a u veznu liniju Schweinsteiger, Khedira i Ozil dok bi svoje mjesto u napadu trebao zauzeti Mario Gomez. Dodajte tim igračima Schmelzera, Hummelsa i Mullera i imate prvu postavu Njemačke reprezentacije. Naravno, snaga moćnog Elfa nije samo u njegovoj prvoj postavi već se dobrim dijelom nalazi i na klupi koja obiluje kvalitetnim igračima koji u svakom trenutku mogu ući u igru i donijeti kvalitetu više. Mario Gotze 19-godišnjak iz Borussije Dortmund mogao bi se pokazati kao joker s klupe i igrač koji je u stanju razbiti svaku obranu, što svojim točnim dodavanjima, a što golgeterskim sposobnostima. Tu je još i Toni Kroos koji bi vjerojatno igrao u bilo kojoj drugoj reprezentaciji na svijetu, ali u Njemačkoj će biti 12. ili 13. igrač spreman pomoći svojim ulaskom u igru u bilo kojem trenutku.

Izrael će danas na neki način biti ‘topovkso meso' Njemačkoj koja zagrijava motore za EP jer nema ni približno dovoljnu kvalitetu da se odupre Lowovoj momčadi. Najbolji igrač Yossi Benayoun nije i neće biti dovoljan da se Izrael odupre Njemačkoj, ali njima to nije ni važno jer oni se ionako ne pripremaju za EP. Njihov glavni cilj uigravanje momčadi koja će nastupati za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu. Na ovoj utakmici treba očekivati puno golova, vjerojatno tri ili čak više. Teško je vjerovati da će se Izrael grčevito braniti u ovoj opuštenoj prijateljskoj atmosferi, a to znači da će sigurno biti prostora za njemačke napadače koji svoje prilike moraju iskoristiti kako bi dokazali svom izborniku da na njih može računati kada na red dođu utakmice koje se ‘broje'.

Drugi najatraktivniji susret dana igra se između Francuske i Srbije. Kao i u utakmici Njemačke i Izraela i ovdje će jedna reprezentacija igrati na EP-u, a druga će ga gledati na televiziji. Naravno Francuska je ta koja ide na kontinentalnu smotru, uvijek opasna i nepredvidljiva, a ovaj put i motivirana da dokaže svijetu kako nakon sramotnog SP-a u Južnoj Africi još uvijek ima kvalitetu za najviše dosege. Francuze malo tko vidi kao konačne pobjednike EP-a, ali ne treba zaboraviti da Francuzi znaju kako se osvajaju naslovi, a kad se tome pridoda njihova kvaliteta koja definitivno postoji onda je jasno da ih ne treba unaprijed otpisivati.

Večeras će Francuzi imati ozbiljan ispit zrelosti protiv neugodne Srbije koju je nedavno preuzeo Siniša Mihajlović. Srbija neće vidjeti ovo europsko prvenstvo, ali se pod vodstvom novog izbornika ozbiljno priprema za predstojeće kvalifikacije za SP u kojima će među ostalima igrati i protiv Hrvatske. Da Mihajlović misli ozbiljno vidjelo se prije nekoliko dana kada je Srbija igrala prijateljsku utakmicu protiv Španjolske koju je doduše izgubila s 2:0, ali u kojoj je pokazala svoju kvalitetu unatoč porazu.

Danas ih očekuje slična utakmica s Francuzima s razlikom što se njih ipak može pobijediti. Hoće li uspjeti ovisi o ozbiljnosti pristupa, ali i o momčadi koju će Laurent Blanc poslati na travnjak. Moguće je da Francuzi ne nastupe u najjačem sastavu i da tijekom utakmice naprave mnogo izmjena koje mogu razbiti tečnost njihove igre, a to bi Srbi mogli iskoristiti. U svakom slučaju treba očekivati utakmicu suprotnu onoj Njemačke i Izraela jer razlika u kvaliteti nije toliko velika pa na ovoj utakmici ne treba očekivati neku golijadu.