10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Počinje rasplet u skupini A

Počinje rasplet u skupini A

Prvo kolo europskog prvenstva ostalo je iza nas i dalo nam mnoge odgovore o kvaliteti i pripremljenosti pojedinih reprezentacije. Maske su pale i sada se sve zna, a već danas kreće druga runda u zgusnutom rasporedu EP-a. Na teren će ponovo momčadi iz grupe A u kojoj Grčka igra protiv Češke, a Rusija protiv domaćina Poljske.

Utakmica Grčke i Češke na prvi pogled ne bi trebala ponuditi veliki spektakl, što zbog manjka kvalitete, a što zbog načina na koji ove reprezentacije igraju. Grčka je u prvom kolu sretno i spretno remizirala s Poljskom primijenivši svoj klasični poučak o defanzivnom nogometu koji im je i ovaj put donio bod, a da je Karagounis bio precizniji i iskoristio penal, Grčka bi sada dijelila 1. mjesto skupa s Rusijom. Ovako im ostaje da protiv Češke pokušaju izboriti kakvu takvu pobjedu koja bi ih onda bacila u borbu za prolazak skupine. Grčka ponovo nije favorit ovog dvoboja i ponovo neće igrati napadački i riskantno bez obzira što će se na drugoj strani nalaziti Češka koja je daleko od svojih najboljih izdanja i koja je u 1. kolu doživjela totalni potop od raspoloženih Rusa. Naši najdraži jadranski gosti protiv Grčke će tražiti svoj prvi bod na turniru, ali realno samo ih pobjeda vraća u igru za prolazak skupine. Češka protiv Rusije nije pokazala ništa. Velikim dijelom za to je zaslužna Zbornaja koja je odigrala impresivnu utakmicu i s 4 gola potopila bilo kakve nade Češke, ali je izgledalo da ni Češka nije dala sve što u ovom trenutki ima za ponuditi. Protiv Grčke izbornik Bilek će morati izvući više iz svojih igrača, a vjerojatno će i mijenjati taktiku pa bi u pomoć Milanu Barošu mogao poslati još jednog napadača kako bi što lakše i što prije probio čvrstu Grčku obranu. Ključ za Češku u ovoj utakmici je zabijanje ranog pogotka koji će natjerati tehnički slabe Grke da se otvore, a to onda znači i puno više prostora iza njihovih leđa kojeg bi tehnički bolja Češka mogla iskoristiti.

Naravno i momčad Fernanda Santosa ima svoj plan za Čehe. Čvrsto i odgovorno igrati obranu i tražiti priliku iz prekida. Protiv Poljske to je dobro funkcioniralo te je naplaćeno jednim bodom, a žele li Grci napraviti još korak više i uzeti sva tri boda koja bi ih prometnula u ozbiljnog kandidata ua prolazak skupine morat će ipak pokušati zabiti i kroz igru. Grčka nikada nije favorit, ali oni tako najviše i vole. Na kraju su ionako oni ti koji slavodobitno ispune svoje ciljeve. Ova utakmica ne bi trebala ponuditi spektakl i golijadu i čini se zrelom za neriješen ishod, te bi mogla jako podsjećati na onu Grčke i Poljske iz prvog kola.

Druga utakmica dana trebala bi biti poslastica. Domaćin Poljska igra protiv Rusije koja je do sad pokazala najljepši nogomet na turniru. Rusima svakako u prilog ide i skupina u kojoj su glavni favoriti za prolaz, ali malo tko je očekivao onakvu predstavu kakvu su oni odigrali protiv Češke. Poljaci bi ipak za momčad Dicka Advocaata trebali biti malo tvrđi orah. Poljska u svojim redovima ima Roberta Lewandowskog koji je u stanju ugroziti Ruska vrata, ali Poljska ima i podršku cijele zemlje i milijuna navijača koji će je tjerati da ide i preko svog maksimuma. To ne znači da će to biti dovoljno da se dobije Rusija, ali će Poljaci učiniti sve da spriječe Ruse da se kvalificiraju za četvrtfinale već nakon drugog kola. Rusi su svojom predstavom iz prvog kola vjerojatno iznenadili i sami sebe pa će na kilima dobre forme i euforije pokušati biti prva momčad koja se kvalificirala za četvrtfinale. Igrački kadar Zbornaje zaista je impresivan i daleko je najjači u ovoj skupini, ali osim individualaca Rusija ima i dobru momčadsku igru kojom dirigira mlada zvijezda Alan Džagoev. On se pokazao kao najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira te je svom izborniku poručio da na njega može ozbiljno računati. Uz njega tu je i ubojiti napad koji je zasad zabio najviše golova na prvenstvu. Pogrebnjak, Keržakov i Pavljučenko garancija su učinkovitosti, a pokažu li samo djelić svog umijeća protiv Poljske to bi trebalo biti dovoljno za pobjedu i prolaz skupine.