10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / PSG ‘mrvi’ sve pred sobom, a večeras je na redu Bastia

PSG ‘mrvi’ sve pred sobom, a večeras je na redu Bastia

U francuskoj prvoj ligi ništa novog, bogataši iz Pariza uredno isporučuju dobre utakmice i sjede na čelu prvenstvene kolone. Iza njih se nekako drži Lyon s tri boda zaostatka, prati ih Marseille koji je još tri ‘koraka' iza i to je uglavnom to. Ostatak lige igra svoje prvenstvo bez realne mogućnosti da se uključi u borbu za vrh.

Danas ćemo gledati nastavak takvog scenarija kada PSG na svom Parku prinčeva dočeka slabašnu Bastiu. Nema se tu što puno lamentirati o razlici u snazi ovih dviju momčadi. PSG je jedna od najboljih momčadi svijeta i vodeća momčad lige, a Bastia se drži na 13. mjestu tablice i zapravo ne predstavlja nikakvu prijetnju Ibrahimoviću i društvu. Sve osim uvjerljive pobjede PSG-a bila bi senzacija, ali do nje danas vjerojatno neće doći.

Ovdje se više radi o PSG-u kao novom važnom faktoru na svjetskoj nogometnoj karti. Zanimanje javnosti za taj klub posljednji put je bilo ovako izraženo još dok je  Ronaldinho igrao u njihovom dresu, a od tad je prošlo gotovo 10 godina. Nakon što je Brazilac otišao u Barcelonu PSG je potonuo u prosječnost francuske lige i ničim se nije posebno isticao u vrijeme kada je Lyon redao naslov za naslovom. No svjetla reflektora ponovo su obasjala ovaj klub kad su arapski bogataši otkupili klub i u njega ubrizgali ogromnu količinu novca. PSG je preko noći postao konkurentan na nogometnom tržištu, a u svlačionicu su slijetale redom svjetske nogometne zvijezde, jedna za drugom. Alex, Maxwell, Motta i Pastore otvorili su sezonu lova na zvijezde. Nastavilo se s ‘pljačkom' talijanskog tržišta. S Apenina su došli Verratti, Lavezzi, Thiago Silva i Carlo Ancelotti. No sve bi to bilo malo da u njihove redove nije sletio Zlatan Ibrahimović, igrač koji je udario pečat na novi, svjetski status ovog kluba. Njegov potpis donio je klubu ono što Barca i Real imaju u Messiju i Ronaldu- neku nevidljivu dimenziju koju samo superstar može unijeti u klub. Osim toga Ibra je podigao i razinu igre. Zabija kao na tekućoj vrpci, prvi je strijelac lige i može se reći da igra najbolji nogomet u životu. On je ogromne ambicije kluba ‘natovario' na svoja leđa i zasad još uvijek odolijeva pritisku. Dapače, njegova karizma i umijeće tjeraju strah u suparničke kosti.

No da Ibra ne bi sav taj teret morao nositi sam čelnici kluba su odlučili dovesti mu veliku pomoć u liku i djelu ni manje ni više nego Davida Beckhama. Ako je Ibra donio klasu i umijeće u klub Becks je donio glamur i sve ono što se veže uz njegovo ime posljednjih 10-ak godina.  Štoviše ne može se reći ni da će Beckham puno profitirati ovim ugovorom jer se odrekao cjelokupne plaće u korist dobrotvornih udruga, čime je pokazao veliku dozu osjećaja za humanitarni rad, ali i profesionalizam kakvim se malo koji nogometaš može podičiti. Beckham bi trebao biti adut Carla Ancelottija kada krene natjecanje u Ligi prvaka jer njegovo iskustvo igranja na najvišoj razini je od neprocjenjive važnosti za ovu novopečenu mega-momčad, a profesionalac poput legendarnog Beckhama može biti veliki kohezivni faktor u svlačionici.

Prokušani recept Manchester Cityja, Chelseaja i Anžija daje rezultate i u Parizu. Ovaj obrazac stvaranja kluba polako postaje sasvim normalna pojava u svijetu nogometa. Slikovito rečeno, ako se već igrači ne smiju dopingirati onda se ‘dopingira' klub ogromnim količinama novca. I to sasvim legalno.

PSG se trenutno nalazi u nizu od 12 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, a od toga je čak 11 pobeda. U tom periodu gol razlika im je +26 i trenutno se čini da im nitko ne može stati na put, barem ne u domaćoj ligi. Sve to nije nimalo ohrabrujuće za malenu Bastiu koja danas mora ući u neravnopravnu borbu s ‘Golijatom'. Jedino pozitivno za goste je to što oni nemaju ništa za izgubiti u ovoj utakmici jer ako izgube to će biti ‘normalno', ali ako dobiju onda će biti glavna vijest u francuskim sportskim novinama. Ova utakmica samo je jedan koračić za PSG prema konačnom cilju, a to je dominacija u domaćoj ligi i pohod na vrh Europe. Bastia će biti uvjerljivo poražena na tom putu, ali će sigurno skupo prodati svoju kožu.

Budućnost za PSG također izgleda blistavo. Odličnu momčad već imaju , a u posljednje vrijeme se sve glasnije spominju imane Cristiana Ronalda i Josea Mourinha kao novih akvizicija za nastavak puta na nogometni Olimp. Kada bi to uspjeli realizirati pokazali bi da misle vrlo ozbiljno jer onaj tko Realu odvede najboljeg igrača i trenera sigurno ima što za reći i ostalim velikanima poput Bayerna, Barcelone ili Manchestera.