10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Razbuđeni Inter u lovu na vrh tablice

Razbuđeni Inter u lovu na vrh tablice

Nakon tri tjedna stanke na travnjake se vraćaju igrači talijanske Serie A. Danas su na rasporedu dvije utakmice 17. kola u kojima Siena kao domaćin dočekuje Lazio, dok će Inter na svom travnjaku dočekati Parmu. Ostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju.

Inter se nakon očajnog početka sezone pomalo stabilizirao kako igrom tako i rezultatom. Očito je promjena trenera urodila plodom jer se nakon dolaska Claudia Ranierija momčad uspjela plasirati u drugu fazu Lige prvaka, a u domaćem prvenstvu je nanizala nekoliko dobrih partija koje su je vratile u gornji dio tablice. To je još uvijek miljama daleko od onog goropadnog Mourinhovog Intera koji je prije dvije sezone rušio sve prepreke da bi na kraju u velikom stilu ostvario treble, ali je dobar znak za nastavak sezone u kojoj Inter mora popraviti dojam iz jesenskog dijela prvenstva. Primarni cilj društva iz Appiano Gentilea je osigurati poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Trenutno su još uvijek daleko od tog mjesta i za njim zaostaju 6 bodova. Nije to nedostižna bodovna razlika, ali protivnici koji drže te pozicije ove godine igraju u velikoj formi i Inter će morati početi pobjeđivati u serijama kako bi se ugurao u to društvo.  Doduše, Inter je prvi dio prvenstva završio serijom od četiri uzastopne pobjede, a priliku da produže tu seriju imaju večeras protiv Parme koja u posljednjih 6 utakmica ne zna za pobjedu. Čini se da Ranieri nije mogao poželjeti boljeg protivnika na startu drugog dijela prvenstva pogotovo ako uzmemo u obzir da Inter od 1999. godine nije izgubio prvu utakmicu u novoj godini. Ranieri za večerašnji ogled ima spreman gotovo cijeli igrački kadar. Ozlijeđeni su samo Cristian Chivu i Emiliano Viviano dok Diego Forlan vjerojatno neće biti spreman započeti utakmicu od prve minute jer je tek prošao dugotrajan oporavak od ozljede. Ova utakmica mogla bi biti važna i upravi kluba na čelu s Massimom Morattijem jer bi negativan rezultat još više pojačao interes klupskih čelnika za dovođenjem pojačanja u zimskom prijelaznom roku. Talijanski mediji pišu da Moratti svim silama u klub želi dovesti Carlosa Teveza, a eventualni negativan rezultat večeras bi bio jasan signal predsjedniku da mora ojačati momčad ako želi izboriti mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Parma u ovom trenutku ne izgleda kao momčad koja može parirati Interu. Cijele sezone bilježi neuvjerljive nastupe i trenutno se nalazi na 13. mjestu. Trenera Franca Colombu najviše može brinuti podatak da je njegova momčad ove godine ostvarila samo jednu pobjedu na gostujućim terenima (Napoli), a k tome ima i treću najlošiju obranu lige. Sasvim dovoljno razloga za brigu pred večerašnji ogled s velikim Interom. Ipak, Parma nije bezopasna momčad. Ove sezone igrači Parme zabili su 21 gol (samo 1 manje od Intera), a u posljednje dvije utakmice zabili su ih 6. Napadački dvojac, predvođen njihovim prvim strijelcem Sebastianom Giovincom koji je do sad zabio 7 golova i iskusnim veteranom Hernanom Crespom,  može svakoj obrani stvoriti mnogo problema. Upravo bi Giovinco trebao predstavljati najveću opasnost za Interovu obranu. Svojom polivalentnošću, brzinom i instinktom za gol stvara mnogo muke suparničkim obrambenim igračima, a protiv jake ali spore Interove obrane bi njegove kvalitete mogle doći do izražaja pogotovo bude li Parma forsirala brze kontranapade. Prvi uvjet za pozitivan rezultat na San Siru je da momčad odigra taktički disciplinirano i bez pogrešaka u obrani kojima su igrači Parme ove godine prilično skloni. Parma je objektivno slabija momčad i poslužit će se svim oružjima kako bi ostala neporažena, a i nepopularni „bunker“ je sigurno jedna od opcija. Teško je očekivati da će se slabija momčad na gostujućem terenu nadigravati s objektivno jačim suparnikom.

U slučaju da Parma večeras priredi iznenađenje i pobijedi Inter prekinula bi svoj niz od 6 utakmica bez poraza, ali i Interov niz od 13 godina neporaženosti u prvoj utakmici nove godine. Ako netko zna kako to učiniti to je Parma jer je upravo ona davne '99 posljednja nanijela poraz Interu na otvaranju drugog dijela sezone.