10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Realu minimalna pobjeda, Modrima ovacije Maksimira

Realu minimalna pobjeda, Modrima ovacije Maksimira

Dugom iščekivanju Dinamove jesenske epizode u Ligi prvaka došao je kraj. Zadnjih dana u Zagrebu sve je podređeno premijeri  Modrih u elitnom nogometnom natjecanju, nitko ne pita za cijene ulaznica ovog prvorazrednog spektakla.

Kraljevski klub ne dolazi baš često u našu domovinu, svjesni su toga navijači Dinama pa su neposredno prije početka utakmice dragocjeni komadići papira dosezali iznose i do 2000 kn. Na crno, naravno. Dekor koji je dočekao aktere predstave bio je dostojan Lige prvaka, ambijent kakav zagrebačke nogometaše nije mogao ostaviti ravnodušnim. Krunoslav Jurčić često je posljednjih dana naglašavao kako je kompaktnost jedan od ključnih segmenata uspjeha protiv slavnog protivnika iz Madrida, u želji da će njegove sugestije biti vidljive na terenu.

Nimalo impresionirani poznatim licima u protivničkim dresovima, lica koja su do sada mogli gledati samo na televizorima iz ugodnih kućnih fotelja,  domaćini su goropadno otvorio utakmicu s ciljem da se nametnu na samom otvaranju utakmice. Ipak, gosti su prvi došli do prilike preko Cristiana Ronalda koji je vješto izbjegao zaleđe no, nije dobro zahvatio loptu prilikom udarca. Ovogodišnje pojačanje iz Benfice, Coentrao okušao je udarac sa ruba šesnaesterca u desetoj minuti  ali, lopta nije išla u okvir Kelavinih vratiju.  Dinamo je igrao dobro. Mladac Mateo Kovačić nije mario za protivnička velika imena, nekoliko sjajnih poteza koji potvrđuju njegov ogroman talent. Lucho Ibanez također je bio iznimno raspoložen, kao i iskusni Jerko Leko koji je bio jedan od najboljih pojedinaca večerašnje predstave. Sammir je često činio potez previše pa isto tako i gubio dosta lopti. Milan Badelj odigrao je solidnu utakmicu. Nekako je kapetan izgledao najviše impresioniran. U 30. minuti Benzema je ostavio bez daha nazočne, ismijao petoricu domaćih igrača, prosljedio loptu Di Mariji koji ne pogađa iz velike blizine ali,  lopta se odbija Ozilu kojem Ivan Kelava kroti udarac i zaslužuje ovacije prepunog Maksimira. Teško je reći kome treba jače zapljeskati, Benzema, sa svojom majstorijom dostojnom divljenja ili Kelavine velike obrane. Modri u 36. minuti imaju priliku utakmice. Dugo će Ante Rukavina pamtiti taj trenutak kada je izbio sam pred Casillasa nakon fantastične asistencije Jerka Leke. Dugo će pamtiti traljav udarac koji je mogao otvoriti širom vrata velikoj senzaciji. Uspjeli su Zagrepčani izdržati nalete madridskog Reala i na odmor otići praćeni gromoglasnim pljeskom navijača.

Do  53. minute na semaforu je stajao početni rezultat, bez pogodaka. Kruženje loptom oko šesnaesterca domaćina započeo Ronaldo, nastavio Marcelo koji asistira Di Mariji za vodeći pogodak. Lijep pogodak koji je Kelavu ostavio ukopanog, bez izgleda za obranu. Živnuli su Madriđani nakon pogotka te su već u sljedećem napadu mogli potvrditi pobjedu da na golu Dinama nije „Sveti Ivan Kelava“. Nakon prebrođenog perioda velike dominacije gostiju,  Modri ponovno podižu razinu igre i bivaju ravnopravni na terenu. U nekoliko navrata se nudila mogućnost za udarac na Casillasova vrata no, Zagrepčani su težili asistencijama koje bi uvijek završavale negdje u nogama Carvalha ili Pepea.

U 73. minuti Marcelo je morao napustiti teren zbog drugog žutog kartona nakon simuliranja unutar šesnaesterca domaćina, u želji da iznudi najstrožu kaznu. Dinamovci su tada dobili krila, vidjeli određene mogućnosti za ugrožavanje gostiju. Tomečak je probao nakon ubačaja Sammira iz slobodnog udarca ali, zadnja linija Reala je blokirala udarac u posljednjem trenutku. Kelava je dobio duel i sa Cristianom Ronaldom u 80. Minuti. Sjajnom je reakcijom sačuvao nadu Modrima. Do kraja je bilo nekoliko poluprilika s obje strane, no rezultat se nije mijenjao.

Šanse je bilo, Dinamovci su pružili fantastičnu partiju, odigrali muški i dokazali kako nisu slučajno sudionici elitnog klupskog nogometnog natjecanja. Iako je Ivan Kelava prvo ime utakmice, iako je Real bio bolja momčad sa više zrelijih prilika, momci Krune Jurčića itekako mogu biti zadovoljni. Iako je uvijek teško nakon poraza, makar doživljen od- ponajbolje momčadi na svijetu.