10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Rivalstvo bez kraja- Đoković i Nadal u finalu

Rivalstvo bez kraja- Đoković i Nadal u finalu

ATP turnir u Rimu došao je do svog velikog finala u kojem će u konkurenciji tenisača snage odmjeriti Rafael Nadal i Novak Đoković. Iako je meč bio zakazan za nedjelju kiša koja je neumorno padala cijeloga dana nije dopustila da se meč održi pa su organizatori odlučili da ćemo odluku o pobjedniku pričekati do ponedjeljka u podne. Naravno, ako se vremenske prilike smiluju.

Rafael Nadal polako nabija komplekse svom sunarodnjaku Davidu Ferreru. Nakon što ga je pobijedio u finalu Barcelone prije tri tjedna sada ga je opet izbacio u polufinalu Rima. Ferrer nikako ne može naći dobitnu formulu za ‘Kralja zemlje' pa čak ni kada igra u vrlo dobroj formi kao što je to bio slučaj i na ovom turniru. Ferrer je prvi set izgubio tijesno, u tie breaku rezultatom 7:6. Imao je 10 break prilika od kojih je iskoristio samo jednu što je bilo premalo da bi se dobilo set protiv Nadala. U drugom setu Ferrer više nije mogao držati ritam koji je diktirao Nadal i jednostavno se raspao te širom otvorio vrata Nadalu da odjuri do ukupne pobjede s lakih 6:0 u drugom setu. Nadal je tom pobjedom povećao prednost u međusobnim susretima protiv Ferrera na 15-4 i izborio još jedno veliko finale u kojem ga čeka njegov trenutno najveći rival Novak Đoković.

Prvi igrač svijeta u polufinalu je, kao i Nadal, imao vrlo teškog protivnika. Nole je svoje finale izborio preko Rogera Federera u dva seta u kojima smo vidjeli odličan tenis i neke spektakularne poene kakve mogu odigrati samo igrači najviše razine. Đoković je sa 6:2 lako odnio prvi set, dobro krenuo i u drugom, ali se Švicarac vratio u meč i izjednačio na 5:5 u drugom setu koji se na kraju odlučivao u tie breaku. Odlučujuća igra otišla je na stranu Srbina i tako je prošlogodišnji pobjednik ovog turnira izborio priliku da ga brani. Neće mu biti lako jer ga ponovo čeka težak meč protiv jedinog igrača koji ga može pobijediti čak i kada je u najboljem izdanju. Nadal je dominantna figura bilo kojeg teniskog meča koji se igra na zemljanoj podlozi tako da će se Đoković morati dobro spremiti da bi izdržao napore u meču koji će biti sve samo ne lagan.

Đoković i Nadal unatoč svojim relativno mladim godinama imaju već dugačku povijest međusobnih susreta. Do sad su se u karijeri na terenima sreli čak 31 put, a trenutno je Nadal u prednosti za samo 3 pobjede. Na zemljanoj podlozi Španjolac je u prednosti 10-2, na travi vodi 2-1 dok je na tvrdoj podlozi Đoković u velikoj prednosti s 11-5. U proteklih godinu i pol dana ovo im je već 9 susret u finalu nekog turnira. Đoković je u tom periodu nanizao 7 uzastopnih pobjeda i činilo se da Nadal nema odgovor za igru prvog igrača svijeta, ali je prošlog mjeseca u Monte Carlu ipak uspio pobijediti Đokovića i skinuti s leđa psihološki pritisak koji su mu stvorili svi ti brojni porazi. Sada će se ponovo sastati u finalu velikog turnira u trenutku kada obojica igraju u odličnoj formi. Izrazitog favorita u ovako tijesnim mečevima nema. Možda je Nadal u blagoj prednosti zbog podloge na kojoj se igra, ali ako netko može nadigrati Španjolca onda je to Đoković. Sigurno je samo da ćemo opet gledati ‘atomski' tenis kakvog su nam ova dvojica uvijek pružala.

Tko će biti pobjednik ovog turnira trebali bismo saznati sutra s početkom u 12 sati ako ne bude kiše koja je organizatorima, ali i igračima već zadala dosta muke. Poznato je da su Nadal i Đoković najglasniji kada organizacija ne ide kao po špagi pa ćemo vidjeti hoće li se poraženi finalist nakon meča žaliti i na taj detalj. Ako ništa barem će imati svjetla pozornice samo za sebe jer su djevojke svoje finale odigrale po rasporedu, u nedjelju s početkom u 13 sati. Meč Sharapove i Li Na zbog prekida uzrokovanih kišom rastegnuo se do večernjih sati, ali je na kraju Ruskinja slavila rezultatom 4:6, 6:4, 7:6 u meču u kojem je čak spašavala i meč loptu protiv vrlo opasne Kineskinje. Ipak, Sharapova se bolje snašla u ovom isprekidanom meču pa je odnijela titulu najbolje. Nama ostaje samo da saznamo hoće li joj društvo na najvišoj stepenici pobjedničkkog postolja praviti Nadal ili Đoković.