10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Šahtar i Juventus odlučuju o sudbini Chelseaja

Šahtar i Juventus odlučuju o sudbini Chelseaja

Liga prvaka polako baca zastore na grupnu fazu natjecanja. Danas ćemo dobiti još neke odgovore na pitanje tko će u kojem natjecanju nastaviti proljetni dio sezone, a tko će otići kući. Sigurno najzanimljiviji susret igra se na Donbass Areni gdje Šahtar dočekuje Juventus.

Ovaj susret nije zanimljiv samo zato što se radi o najjačoj utakmici večeri nego zato što će rezultat ovog susreta izravno odlučivati o sudbini Juventusa i aktualnog prvaka Europe Chelseaja. U slučaju da Juve pobijedi ili remizira, Chelsea će postati prvi šampionski klub koji je ispao već u grupnoj fazi natjecanja. Zato će navijači Bluesa više gledati utakmicu u Donjecku nego onu njihovog kluba za kojeg se očekuje da će lako pobijediti Nordsjaelland. U cijeloj ovoj priči sigurni su samo Šahtar i Nordsjaelland. Prvi sigurno prolazi, a drugi sigurno ide doma.

No to ne znači da Juventusa čeka mnogo lakši posao samo zato što je Šahtar osigurao osminu finala. Utakmica se igra pred ukrajinskom publikom, a ona je navikla da njihov klub pobjeđuje. Uostalom momčad Mircee Lucescua već je u prvoj utakmici u Torinu pokazala da je bolja od Juventusa, no zbog nedostatka mirnoće u završnici nije znala iskoristiti prilike koje je stvarala kao na tekućoj vrpci. To je još jedan razlog za optimizam pred današnju utakmicu. Atmosfera na Donbass Areni sigurno će im dati još veći poticaj da pobijede i svojim navijačima poklone lijep božićni poklon prije zimske stanke. Pred utakmicu s ovako velikim suparnikom kao što je Juventus motivacija nije i neće biti problem za igrače Šahtara. To je klub u vlasništvu superbogatog Rinata Ahmetova koji vrlo dobro plaća sve svoje nogometaše, ali zato i očekuje da se igra do posljednje sekunde i posljednjeg atoma snage. Njegov cilj je dovesti klub na vrh Europe, a to se postiže samo konstantnim pobjeđivanjem bez trenutka opuštanja.

Zbog toga će Lucescu danas na teren izvesti najjače snage koje trenutno ima na raspolaganju. Momčad bi trebala izići u sastavu: Pyatov, Rat, Kucher, Rakytskiy, Srna, Stepanenko, Fernandinho, Willian, Eduardo, Teixeira, Mkhitaryan. U momčadi neće biti Luiza Adriana, prvog napadača momčadi koji je kažnjen neigranjem zbog nesportskog poteza u prošlom kolu. No njegovo mjesto trebao bi zauzeti Eduardo Da Silva koji možda nije u najboljoj formi, ali sigurno nije zaboravio igrati nogomet. On bi trebao biti glavna napadačka igla momčadi, a okomitim dodavanjima bi ga trebali proigravati uigrani Brazilci Teixeira i Fernandinho. Mnogo će ovisiti o igri Williana, malenog i okretnog ‘čarobnjaka' koji jednim potezom lomi obrane i probija golmane. Svi ovi igrači moraju prezentirati igru kakvu su pokazivali dosad. Brzina, tečnost i mnogo točnih dodavanja uz poneki trik u režiji mnogobrojnih brazilskih majstora trebali bi zadavati glavobolje Juventusovoj obrani koja bi se i večeras mogla naći na mukama.

Juventus večeras ima daleko jači motiv od svog suparnika. Talijanska momčad se bori protiv Šahtara na terenu, ali i protiv Chelseaja u mislima jer Londončani čekaju i najmanji kiks ne bi li preskočili Juve i s druge pozicije otišli dalje. Niz nepobjedivosti u domaćem prvenstvu stao je na 49 utakmica i Juve više nema auru nepobjedive momčadi. Prvo Inter pa onda i Milan dokazali su da se Juvea može pobijediti, a sada se Antonio Conte mora pobrinuti da to isto ne uspije i Šahtaru. Momčad iz Torina može i kalkulirati jer im odgovara čak i neriješen rezultat pa možemo očekivati da neće bezglavo juriti po pobjedu nego da će svoje prilike strpljivo čekati i pokušati ih iskoristit. S druge strane igrači se ne smiju potpuno orjentirati na obranu svog gola jer staro je pravilo da onaj tko dođe igrati na neriješeno uglavnom ostane poražen. Zato će i s Juveove strane biti potrebna neka inicijativa, makar iz kontri i polukontri te prekida koji su jako oružje Torineza.

U prošlom kolu Juventus je pokazao da zna igrati ‘tempaški' nogomet te da zna kako slomiti svog suparnika. Isprašili su Chelseaja s 3:0 i doveli se u poziciju da odlučuju sami o sebi. No još uvijek se sjećamo i neriješenog ishoda utakmice protiv najslabbije momčadi u skupini Nordsjaellanda. To pokazuje da se na Staroj dami još uvijek vidi da nije dovršena momčad spremna za najviše domete. Prolazak skupine ipak je dohvatljiv, a momčad koja bi ga trebala izboriti izići će u sastavu: Buffon  Bonucci, Barzagli, Chiellini Lichsteiner, Vidal, Pogba, Pirlo, Asamoah Vučinić, Giovinco.

Sve upućuje na to da nas čeka vatrena utakmica, a o motivaciji Šahtarovih igrača ovisi koliko će biti neizvijesna. Budu li oni na razini prijašnjih susreta Juventus bi lako mogao preseliti u Europsku ligu.