10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Šahtar traži iznenađenje protiv prvaka Europe

Šahtar traži iznenađenje protiv prvaka Europe

Šahtar će večeras na Donbass Areni pokušati napraviti senzaciju i srušiti aktualnog prvaka Europe. Momčad naših reprezentativaca Darija Srne i Eduarda da Silve trenutno ima isti broj bodova kao i Chelsea tako da bi ova utakmica mogla dosta toga odlučivati kada je u pitanju rasplet ove skupine.

Mali Brazil s istoka Europe ili jednostavno Šahtar večeras će pred sobom imati težak zadatak. Srušiti prvaka Europe nikada nije lako, a pogotovo kada igra u formi kakvu pokazuje Chelsea ove sezone. No, optimizma u ovom bogatom klubu ne nedostaje. Svi igrači uvjereni su da mogu učiniti senzaciju i doći do vrijedna tri boda s kojima bi jednom nogom već blili u drugom krugu natjecanja.

“Bit će zanimljiva utakmica i mislim da imamo šanse za pobjedu. S obzirom da igramo kod kuće, mislim da je Šahtar favorit. U posljednje smo dvije godine postali iskusniji i jači, spremni smo za veliko iznenađenje u Ligi prvaka”, prokomentirao je Eduardo Da Silva šanse svog kluba. Dudu vjerojatno neće igrati u prvoj postavi, a malo je i pretjerao kada je rekao da je Šahtar favorit ovog dvoboja no ima istine u tome da njegova momčad može iznenaditi svakoga pa tako i Chelsea. U prošlom kolu protiv Juventusa također im je malo tko davao šanse, ali oni su odigrali 1:1, a da je bilo sportske sreće napunili bi mrežu Gigija Buffona do kraja. No i ovako su pokazali da znaju igrati nogomet i da do rezultata žele doći nadigravanjem.

Njihov brz, atraktivan i direktan nogomet nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni protivnicima nije svejedno kada igrači Mircee Lucescua zaplešu sambu u ritmu svojih mnogobrojnih Brazilaca koji daju tempo i ritam ovoj momčadi. Ilsinho, Fernandinho, Alex Teixeira, Douglas Costa, Luiz Adriano, Dentinho i još neki Brazilci, a pogotovo njihov mali čarobnjak Willian trebali bi biti pogonski gorivo Šahtara i večeras. Njihovo oružje opet će biti napadačka igra bez respekta prema Chelseaju. Uostalom samo tako se može postići ono što Šahtar već godinama pokušava i dobrim dijelom uspijeva, a to je postati europski nogometni gigant. No ima Šahtar i svojih ne tako svijetlih trenutaka. Prošle godine su bili u bitno lakšoj skupini LP, ali su nizom očajnih utakmica uspjeli ispasti iz natjecanja, a to je pokazalo da još uvijek nisu ušli u elitno društvo europskih nogometnih giganata. Ove sezone pokazuju dobru formu pa ako ju održe i večeras i dobiju Chelsea mogli bi barem pokucati na vrata elitnog društva.

S druge strane terena stajat će 11 plavih majica koje su se okitile naslovom prvaka prošle godine. Chelsea je tada pokazao kako se protiv svih izgleda može doći do uspjeha ako je želja jaka. Pehar je sletio u ruke Romana Abramoviča, a on je opijen uspjehom zaposlio Roberta Di Mattea na neodređeno i ‘odriješio vreću'. Pojačao je momčad i dao ju u ruke mladom talijanskom stručnjaku. I opet bogati Rus nije pogriješio. Di Matteo i ove sezone čvrsto vodi Chelsea prema uspjehu. Bluesi su prvi u Premiershipu i vodeću i svojoj skupini LP. Uz to igraju oku ugodan nogomet i ostavljaju dojam vrlo snažne momčadi. Atrakcijom u igri ne zaostaju mnogo za Šahtarom, a uz to imaju potrebnu čvrstoću u defanzivnoj liniji.

Napadački trojac Torres, Mata, Hazard jedan je od najboljih na svijetu uopće, a iako je skupa tek nešto više od dva mjeseca ovaj ‘trozubac' se u igri razumije kao da skupa igraju godinama. Lijepo se to vidjelo u utakmici Chelseaja i Tottenhama prošle subote kada su njih trojica kreirala preokret u utakmici koja je završila 4:2 za Bluese. Uz njih se kao pojačanje ovoj momčadi pokazao i mladi Brazilac Oscar koji se nije prilagodio tako brzo kao Hazard, ali svakom utakmicom pokazuje zašto je doveden. On je veznjak finog tehničkog profila, u stanju podvaliti loptu ‘bez gledanja', ali njegova klasa najbolje se može uočiti kada opali loptu prema suparničkom golu. Tehnički savršeno izrađen udarac gotovo u pravilu ide u okvir goal i zadaje golmanima puno problema. Protiv Juventusa se najbolje vidjela sva moć u njegovog udarca. U samo tri metra primio je loptu leđima riješio se čuvara okrenuo i pogodio Buffonove rašlje s 25 metara. Pravo malo remek djelo koje će morati ponavljati ako želi biti prvotimac Chelseaja.

Večeras se na Donbass Areni očekuje nogometni spektakl jer niti jedna od ove dvije momčadi se neće orjentirati samo na obranu. Šahtar ima obvezu da pred svojim navijačima igra napadački, a Chelsea je dovoljno kvalitetan da se na njihovu agresiju ne mora samo zatvoriti i čekati kontru nego da kroz igru traži svoje šanse. U svakom slučaju utakmica bi trebala biti užitak za gledanje.