10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Sharapova i Murray slave naslove u Cincinnatiju

Sharapova i Murray slave naslove u Cincinnatiju

Drugi poraz sezone za Novaka Đokovića. Morao je predati finalni dvoboj u  Cincinnatiju Andyu Murrayu, koji je ovim naslovom sedmi  puta uzeo turnir Masters serije, ubrizgao si dodatnu dozu samopouzdanja uoči US Opena i četvrti puta slavio protiv Srbina.

Škot ponovno igra dobar tenis. Pokazao je kako je prošlotjedni kanadski poraz od Kevina Andersona bio sam loš dan. Drugi je puta otišao do kraja na ovom jakom Mastersu.

2008. godine također je Đoković bio žrtva.

Od samog otvaranja meča vidjelo se kako najbolji svjetski tenisač nije na svojoj maksimalnoj razini.  Previše neforsiranih pogrešaka, katastrofalan učinak na drugom servisu nisu ostavljali nikakvu mogućnost protiv raspoloženog Murraya. Najbolji britanski tenisač nametnuo se u dominantu figuru finala, na samom startu oduzeo servis protivniku te se već tada dalo naslutiti kako bi mogao ozbiljno prijetiti prvom reketu današnjice. Đoković je čak uspio vratit rano izgubljeni servis i izjednačiti u šestom gemu. No to je bilo sve što je ponudio ove večeri. Novi break za škotsku uzdanicu širom je otvorio vrata prvog seta. Druga dionica nije donijela ništa novo. Nakon 3:0 i dvostrukog breaka za protivnika, Novak Đoković odlučio je stati. Tome je kumovao i jedan promašeni volej kojeg bi u  normalnim okolnostima zakucao bez većih problema. Odlučio je predati meč i sa ovogodišnjim omjerom 57:2 napuniti baterije za vrijeme jednotjedne pauze, te se u miru spremati za veliki nadolazeći izazov.

Pobjednički pokal US Opena još ne posjeduje u svojoj pozamašnoj kolekciji. Trebalo bi godinu okruniti slavljem u New Yorku ali s tim se nebi složio Andy Murray ili Rafael Nadal. Ni Rogeru Federeru nebi odgovaralo.

U ženskoj konkurenciji slavi Maria Sharapova. Ona je u finalnom dvoboju bila bolja od Jelene Janković nakon gotovo tri sata bitke. Dvoboj pun obrata na kraju je pripao Ruskinji koja je tako šesti puta nadvisila Srpkinju. Najplaćenija sportašica današnjice imala je 4:2 u prvom setu, Jelena okreće i slavi 6:4. Nastavila je slično i u drugom setu, povela 2:0, Maria vraća te  u tie breaku osigurava odlučujući set. Treća dionica meča je priča za sebe. Šest uzastopnih breakova sve do rezultata 3:3. Tada Sharapova osvaja svoj servis i pokazalo se to kapitalnim. U konačnici 4:6 7:6 6:3 i naslov za lijepu Mariju.