10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Tko će osvojiti 125. Wimbledon?

Tko će osvojiti 125. Wimbledon?

Najveći svjetski teniski turnir otvara svoje odaje, počinje 125. Wimbledon. Ovaj je utoliko poseban što se puni jubilarnih 10 godina od Hrvatskog slavlja u All England Clubu. Slavlja Gorana Ivaniševića. I jednog od najvećih finala uopće. Wimbledon za ovogodišnje izdanje otvara nove terene, završava 17-godišnji projekt renoviranja najpoznatijeg svjetskog turnira. Ukupni kapaciteti tribina se povećavaju na 38 500, a broj terena  se povećao sa prošlogodišnjih 17 na sadašnjih 19.

Kome će ovogodišnji naslov? Britanci bi zasigurno htjeli da to bude Murray, Fred Perry čeka svoga nasljednika. Perry je tri puta osvajao. Tri za redom. Zadnji 1936. godine. Puno je godina prošlo. Ako Tim Henman, iako dobar tenisač, nije rođeni šampion, Andy Murray dokazuje da  sigurno je. Ima nešto u Škotu. Doma je uvijek najteže, pritisak je velik, je li ovo njegova godina? Ostaje da vidimo. Roger Federer, po mnogima najveći u povijesti, hvata sedmu krunu. Sampras misli da je Roger najbliži naslovu. Borg također daje prednost Federeru. Švicarac igra dobro, finale Roland Garrosa ilustracija je te teze. Rafael Nadal brani naslov, Novak Đoković želi nastaviti godinu iz snova. Po mnogima, unutar ovoga kvarteta, odlučivat će se o novom pobjedniku All England Cluba.

Za danas, prvi dan turnira, vremenska prognoza nije dobra, najavljuje se oblačano vrijeme s povremenim pljuskovima. Da stvar bude gora, takve bi se vremenske neprilike mogle zadržati od jutra do večeri. Za kišu ne trebaju brinuti tenisači i tenisačice koji nastupaju na centralnom terenu. Već tradicionalno, otvaranje centralnog terena je u 14 sati, branitelj naslova Rafa Nadal za protivnika ima Amerikanca Michaela Russella. Iza njih Francesca Schiavone i Jelena Dokić, dok Andy Murray zadnji izlazi na centralni teren, njegov suparnik je Daniel- Gimeno Travero. Tim susretom se zaključuje prvi dan na glavnom stadionu.

Teren broj 1 također otvara vrata u 14 sati po našem vremenu, prošlogodišnja finalistica Vera Zvonareva i Amerikanaka Alison Riske prve su na rasporedu, dok će  nakon njih snage odmjeriti Tomaš Berdych i Talijanska uzdanica Filippo Volandri. Andy Roddick i Andreas Beck zadnji će  na teren.
Ždrijeb je htio da se u prvom kolu sastanu dva Hrvata, Marin Čilić i Ivan Ljubičić. Igrat će ne renoviranom terenu broj 3,izgrađenom za ovogodišnje izdanje Wimbledona. Teren se nalazi na mjestu bivšeg terena broj 2, koji za sobom vuče zanimljivu povijest. „Groblje prvaka“, kako su ga prozvali, nerijetko je bio koban za favorite, na tom igralištu često su se događala brojna rezultatska iznenađenja pa od tuda takav zanimljiv naziv.

Ivo Karlović bi se trebao sudariti sa Srbinom Jankom Tipsarevićem, treći meč iza 13 sati na terenu broj 12. Upitan je nastup Srbina zbog ozljede zadobijene jučer u finalu turnira u Eastbourneu.
Teren broj 16 trebao bi biti sretan za našu Petru Martić koja nastupa treća iza 13 sati, protivnica joj je Vania King. Prije nje na tom terenu svoje obveze moraju odraditi Brazilac Tomasz Bellucci i Nijemac Rainer Schuettler, te 25-postavljeni Argentinac Juan Ignacio Chela i Australac Marinko Matošević.

Utorak na teren istrčava i Ivan Dodig, nakon finala Hertogenboscha i poraza od Tursunova.Dodigov protivnik je kvalifikant, mlađahni Amerikanac Ryan Harrison s kojim se do sada nije sastajao. Mirjanu Lučić čeka 24-postavljena Slovakinja Dominika Cibulkova.