10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Tottenham traži potvrdu prolaska protiv Panathinaikosa

Tottenham traži potvrdu prolaska protiv Panathinaikosa

Jučer smo doznali imena klubova koji će igrati u knock-out fazi Lige prvaka, a večeras ćemo saznati rasplet Europske lige. U ‘moru' utakmica koje se večeras igraju diljem Europe možda najatraktivniji je susret između Tottenhama i Panathinaikosa, tim više što su oba kluba još uvijek u igri za prolaz skupine i baš će njihova utakmica odlučiti tko će se uz Lazio plasirati u drugi dio natjecanja. Rasplet skupine J počinje u 21.05 sati.

Tottenham će na svom White Heart Laneu večeras ugostiti grčki Panathinaikos. Londončani trenutno zauzimaju drugo mjesto skupine sa sedam bodova, no Panathinaikos ima dva boda manje i u slučaju pobjede bi preskočio Tottenham te otišao kao drugi putnik u sljedeći krug.

Da je ovo Tottenham od prije godinu ili dvije dana rekli bismo da je takav rasplet vrlo realan jer je poznato da engleski treneri ne cijene ovo natjecanje onoliko koliko bi trebali i da im ono uglavnom služi kao poligon za testiranje mladih igrača i davanje prilike onima koji tijekom sezone nemaju veliku minutažu da se dokažu. Takav je bio i Harry Redknapp, no dolaskom Andre Villas Boasa stvari su se promijenile. Portugalac je ovo natjecanje osvajao s Portom i zna cijeniti trofeje pa u njegovoj momčadi danas neće biti opuštanja. Osim Balea i Dawsona koji vuku ozljede te Assou-Ekotta, Kaboula i Parkera koji su van pogona duže vrijeme, svi ostali prvotimci Tottenhama će biti na raspolaganju i neće imati poštedu. Villas Boas nastoji produžiti odličnu formu koju njegov klub pokazuje u zadnje vrijeme. Četiri uzastopne pobjede u svim natjecanjima raširile su krila ovoj momčadi koja osim što se bori za prolazak skupine EL trenutno u domaćem prvenstvu zauzima četvrto mjesto. Ispred Tottenhama u prvenstvu se nalaze samo United, City i Chelsea.

Svoju momčad je prije utakmice pohvalio sam AVB: ” Želimo i dalje ozbiljno shvaćati ovo natjecanje i nastavit ćemo s borbom za prolazak skupine. Nadamo se da možemo proći jer nam je to trenutno glavni cilj.”, rekao je portugalski stručnjak. Osvrnuo se i na izostanak Garetha Balea rekavši da ” veliki igrači svima nedostaju pa ni Bale nije iznimka”, ali da će se znati snaći i bez njega jer ”ima i drugih opcija”.  Tu je mislio na Moussu Dembelea koji se vratio u momčad, a i Clint Dempsey je u posljednje vrijeme pokazao odličnu formu te može pokriti poziciju na desnom krilu. Osim toga Jermain Defoe prolazi najbolje trenutke svoje karijere tako da Villas Boas ne bi trebao previše osjećati izostanak svoj najboljeg igrača.

Trener Tottenhama osvrnuo se i na današnjeg protivnika: “Panathinaikos se doveo u sjajnu situaciju pred današnju utakmicu,” rekao je. “Vratili su se iz mrtvih ali mi smo bili odlični u ovoj grupnoj fazi, ponosni smo na ovo natjecanje i ako prođemo dalje biti ćemo vrlo sretni.”

Panathinaikos pamti i bolje dane od onih koje sada prolazi. U domaćem prvenstvu tek su na šestom mjestu s ogromnih 16 bodova za vodećim Olympiakosom. Loše su krenuli i u uvodnim kolima europske lige no nekako su se ipak doveli u situaciju da još uvijek odlučuju o svojoj sudbini. Večerašnji zadatak nije nimalo jednostavan. Doći u goste razigranom Tottenhamu i računati na pobjedu ne mogu ni mnogo jači klubovi, ali to ne obeshrabruje njihovog trenera Juana Ramona Rochu.

“Igrači i ja vjerujemo da možemo pobijediti, ali smo realni – Tottenham je jedan od njaboljih klubova na Otoku i imamo velik respekt prema njima,” rekao je. “Momčad sam preuzeo tek prije 20 dana tako da se moj rad još uvijek ne vidi, ali Panathinaikos nije momčad koja do pobjede dolazi defanzivnom igrom. Želimo igrati napadački, atraktivan i učinkovit nogomet, to je plan ne samo za današnju utakmicu nego i za ubuduće”.

Trener Rocha na raspolaganju će imati sve igrače, a sastav koji će izvesti biti će vrlo sličan ili isti onom koji je prošle subote u domaćem prvenstvu pobijedio Panions. Glavni napadač večeras bi trebao biti Toche, a odmah iza njega kao lutajuća špica bi trebao ordinirati Sissoko. Standardna bi trebala biti i posljednja linija obrane. Iskusni Seitaridis zahedno s Joseom Velasquezom bi trebao činiti stoperski dvojac. Dakle, najjače što Panathinaikos ima poslat će na teren te se nadati da će to biti dovljno za pobjedu jer je to jedini rezultat koji ih vodi u drugi krug.