10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Turska ‘sparira’ s domaćinom prvenstva

Turska ‘sparira’ s domaćinom prvenstva

Domaćin europskog prvenstva Ukrajina večeras će odraditi generalnu probu prije početka velikog natjecanja od kojeg ima velika očekivanja. Za protivnika su odabrali reprezentaciju Turske koja ovog ljeta neće nastupati na kontinentalnoj smotri, ali može poslužiti kao jak ispit i dobra priprema prije početka prvenstva.

Ukrajina je kao domaćin dobila izravnu ulaznicu na EP što znači da nije morala igrati kvalifikacije kao većina ostalih zemalja. To u ovom trenutku može biti veliki hedikep za momčad Olega Blokhina jer njegova reprezentacija nije odigrala natjecateljsku utakmicu još od studenog 2009. godine. Takvu dugačku pauzu Ukrajinci su pokušali nadoknađivati igrajući prijateljske utakmice protiv jakih suparnika poput Nizozemske, Čilea, Brazila i Francuske, ali koliko god te reprezentacije bile moćne prijateljska utakmica ne može ponuditi pravo stanje stvari u momčadi niti oslikati pravi odnos snaga. S druge strane u tom periodu od dvije i pol godine Ukrajinci su bili lišeni bilo kakvog stresa koji sa sobom nose kvalifikacije, a mogli su se i dobro osvježiti kako bi spremni dočekali EP u svojoj zemlji. Hoće li im to biti prednosti tek će se vidjeti, a dobar pokazatelj bi mogla biti večerašnja utakmica protiv vrlo opasne Turske.

Ukrajina svojom kvalitetom spada u sredinu svjetskog nogometnog poretka. Momčad posjeduje nekoliko poznatih igrača poput Timoščuka, Milevskog ili legendarnog Ševčenaka, ali ostatk ekipe čine uglavnom prosječni igrači koji teško mogu ispuniti ambicije svojih navijača kada je u pitanju plasman na kraju ovog EP-a. Naravno bilo bi pogrešno smatrati ovu momčad lošom, ali da ju je teško zamisliti kao važan faktor na predstojećem EP-u, jest. Moglo bi se to pokazati i večeras protiv Turske koja svojim stilom igre nikako ne odgovara sovjetskoj školi nogometa. Ukrajinci bi mogli imati velikih problema protiv neopterećene Turske koja je u ovom razdoblju pripremnih utakmica pokazala kako svojim potencijalom pripada u izabrano društvo koje će igrati na EP-u.

Abdullah Avci preuzeo je Tursku nakon Hiddinkovog ispadanja protiv Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama. Iako je kratko na klupi već je zabilježio nekoliko lijepih rezultata za kormilom ove momčadi. Pobijedio je Bugarsku, a nogometnim svijetom bučno je odjeknula i nedavna pobjeda Turske protiv Ronaldovog Porugala. Sve to pokazuje da Turci imaju razloga žaliti što su ispali u dodatnim kvalifikacijama, ali to su sada njihovi problemi. Dok se drugi pripremaju za euro-nastupe oni imaju ulogu sparing partnera no čini se da su je vrlo ozbiljno shvatili. Turska ne daje popusta nikome pa tako neće ni Ukrajini kada se večeras sastanu u Ingolstadtu na Audi Areni. Avci u svojim rukama ima vrlo jaku momčad koju u ovom razdoblju prije kvalifikacija za svjetsko prvenstvo mora dobro selektirati i uigrati. Sahin, Altintop, Arda i Emre su igrači najviše svjetske klase, a ni ostatak ekipe ne zaostaje previše za njima. Svojim maštovitim i razigranim stilom igre s puno vica i kreacije trebali bi predstavljati veliku prijetnju svojim večerašnjim protivnicima koji ukoliko žele izbejći poraz moraju odigrati kao da se radi o pravoj utakmici.

Za Ukrajinu ne bi bilo dobro izgubiti ovaj susret iako on nema nikakvu praktičnu važnost, moral ekipe samo 5 dana prije početka EP-a bio bi opasno narušen pa će zato Ukrajinci dati sve od sebe kako bi izbjegli poraz u ovom susretu koji im može malo toga donijeti , a puno odnijeti. S druge strane Turci im neće dati nikakav popust, ali s obzirom da se radi o prijateljskoj utakmici neće se tu ići u ‘kost' jer bi za Ukrajinu bila velika šteta kada bi im se u ovoj kritičnoj fazi priprema ozlijedio neki važan član postave.