10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Udinese ide po prve bodove, Napoli dočekuje Parmu

Udinese ide po prve bodove, Napoli dočekuje Parmu

Nedjelja nam donosi bogat nogometni dan na Apeninima. Serie A nastavlja se svojim trećim kolom u kojem ćemo dobiti jasniju sliku o odnosima snaga među klubovima u novoj sezoni.

Pregled kola počet ćemo utakmicom Siene i Udinesea. Nije to najatraktivniji dvoboj dana, ali je vrlo važan za Udinese koji još uvijek nije upisao niti jedan bod u tekućoj sezoni. Dvije utakmice i dva glatka poraza od Fiorentine i Juventusa razlog su za zabrinutost Udineseovog trenera Francesca Guidolina. Momčad mu igra slabo i beskrvno, a čini se kako nije ni najboje fizički pripremljena na početku ove sezone. U prve dvije utakmice protivnici su ih slomili tempom, a i sami igrači Udinesea su radili neke kardinalne greške koje se na ovoj razini ne bi smjele činiti. Obrana je zasad najgori dio Udinesea. U samo dva kola primili su već šest golova, a pritom su zabili samo dva. Preslab je to učinak za momčad koju su mnogi prije sezone vidjeli pri vrhu poretka, ali s obzirom na dosadašnji učinak ni ovo 16. mjesto nije loše za njih u ovom trenutku. Srećom za Udinese njihova dva poraza nisu dovoljna da bi držali začelje tablice. Na njemu još uvijek stanuju Siena i Atalanta koje su u novu sezonu krenule s bodovnim minusom kao rezultatom kažnjavanja u jednoj od brojnih afera koje su ovog ljeta pogodile talijanski nogomet.

Guidolin će protiv Siene tražiti odgovornu i taktički besprijekornu igru svoje momčadi. Dojam i ljepota u ovom trenutku nisu bitni nego je bitno kako-tako uzeti prve bodove da momčad ne bi upala u još veću psihološku krizu koja se može dogoditi ako se upiše nekoliko utakmica bez pobjede. Siena se čini kao idealan takmac za Udinese u ovom trenutku. Kvalitetom je slabija, a k tome se nalazi iza njih na tablici. Mali problem za Udinese mogao bi biti što igra na gostujućem stadionu, no u ovom trenutku Di Natale i društvo iz Udina ne smiju kalkulirati nego moraju krenuti po pobjedu. U prošlom kolu protiv Juventusa Guidolin je postavio oprezniju formaciju koja je čekala protivnikovu grešku da bi krenula u brzu kontru, ali takav pristup večeras neće proći. Udinese mora od starta utakmice igrati kroz posjed lopte i stvarati konstantan pritisak na obranu Siene. Samo tako će doći do prvih bodova u novoj sezoni i napokon se pomaknuti s mrtve točke. Ova utakmica trebala bi biti tvrda i zapravo nezanimljiva za gledanje, ali ulog je za oba kluba velik. Udinese mora ovdje uhvatiti barem bod, a Siena je već ionako u bodovnom minusu zbog kazne  koju je dobila od saveza pa joj je zbog toga svaki bod zlata vrijedan. U posljednjih 6 utakmica između ova dva protivnika Udinese je upisao 3 pobjede, Siena jednu, a jedan je susret završio bez pobjednika. Također treba naglasiti da je u svim tim utakmicama, osim u posljednjoj koju je Siena dobila s 1:0, bilo golova s obje strane.

Za drugu utakmicu smo odabrali sraz Napolija i Parme. To bi trebao biti susret prepun dinamike i tempa, zapravo baš onakav na kakve smo navikli kada se utakmice igraju na vrućem stadionu San Paolo pred 76 tisuća nogometnih fanatika. Napoli je i u ovu sezonu krenuo furiozno pa s dvije uvjerljive pobjede trenutno drži drugo mjesto poretka. Dobre partije nisu slučajnost jer unatoč višemilijunskim ponudama Walter Mazzarri je uspio zadržati na okupu većinu svojih najboljih igrača. Otišao je samo Lavezzi i to u PSG koji je poslao bezobraznu ponudu koja se nije mogla odbiti. No Cavani, Inler, Hamašik, Pandev i Maggio su još uvijek ovdje i čini se da će ponovo biti velika snaga talijanskog nogometa.

Danas protiv Parme treba očekivati napadački nastrojen Napoli u formaciji 3-5-2 s Cavanijem i Vargasom u špici. To je ubojit dvojac fantastičnih nogometaša koji redovito zabijaju. U tome naravno prednjači Edinson Cavani koji je svojim igrama za Napoli stekao status božanstva u Napulju, nešto kao Maradona prije dvadesetak godina. Dakle, za napad se ne moraju brinuti, a ni vezni red nije mnogo slabiji. Tu će i ove sezone carevati Marek Hamšik, odlični veznjak kojem pripadaju velike zasluge za dobre igre Napolija u nekoliko proteklih sezona. Društvo će mu praviti još Zuniga, Inler i Behrami, a to je kvartet koji može izdominirati bilo kojeg protivnika u svakom pogledu nogometne igre.

Parma također nije loše ušla u sezonu. Dosad je zabilježila pobjedu i poraz smjestivši se u sredinu tablice, baš tamo gdje i pripada. Momčad kojom raspolaže bivši talijanski izbornik Roberto Donadoni nije loša. Dapače, ima ovdje nekoliko vrhunskih nogometnih znalaca koji su nekada igrali u velikim talijanskim klubovima. Takav je Amauri, robusni napdač koji je donedavno tresao mreže za Juventus, a sada svoje umijeće naplaćuje u Parmi.

Parma je tradicionalno ofanzivna momčad koja ne zna igrati bunker i iz tog razloga se na utakmici s Napolijem može očekivati dosta golova i lijepih akcija. Trebao bi ovo biti nogometni spektakl i jedno nogometno nadigravanje u kojem će svi moći uživati. Napoli je na svom stadionu uvijek favorit, ne samo protiv Parme nego i protiv mnogo jačih klubova, ali unatoč tome Parma ima snagu da zabije gol, a samim time i iznenadi.