10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / ‘Ukrcavaju’ se posljednji putnici za Europsku ligu

‘Ukrcavaju’ se posljednji putnici za Europsku ligu

I drugo UEFA-ino europsko natjecanje došlo je do uzvratnih utakmica play-off faze. Europska liga večeras nam nudi uzbuđenja i odgovore tko će se plasirati u grupnu fazu natjecanja. Neki klubovi pitanje prolaska praktično su riješili već u prvom susretu, a nekima će sudbina biti riješena tek kada večeras čuju posljednji sučev zvižduk.

U skupinu sigurnih putnika u EL bez ikakve zadrške možemo svrstati Athletic Bilbao. Prednost od 6:0 koju imaju nad finskim HJK-om je takva da bi večeras trener Athletica Marcelo Bielsa mogao mirne duše na teren poslati i juniore, a da se to ne osjeti na rezultatu. Ne vjerujemo da će El Loco napraviti baš toliko drastičan potez, ali vjerojatno je da će na teren izići šarolika, kombinirana postava koja će također imati zadatak da pobijedi i ovu utakmicu. S obzirom na razliku u kvaliteti to će se vjerojatno i dogoditi. U sličnoj situaciji nalazi se i nizozemski PSV kojeg je ždrijeb pomazio kada su u ovoj fazi natjecanja izvukli crnogorsku Zetu. Lakšeg protivnika nisu mogli poželjeti, a da je tako pokazali su u prvoj utakmici kad su napunili Crnogorce s 5 golova. Njihov pucački trening nastavit će se i večeras, a s obzirom na to da PSV ovu utakmicu igra na svom terenu i pred svojom publikom treba očekivati još jednu golijadu koja će potvrditi ono što već znamo, da je PSV siguran putnik u EL. U ovu skupinu ‘sigurnih' možemo svrstati i Club Brugge. Belgijanci su u prvoj utakmici s 3:0 pobijedili Debrecen, pokazali da su bolja momčad i sad mirno iščekuju uzvratni susret koji je zapravo samo odrađivanje posla. Istim rezultatom su i Young Boysi pobijedili Midtjylland tako da i Švicarcima večerašnja utakmica predstavlja kontroliranje rezultata i čekanje posljednjeg sučevog zvižduka.

U drugu skupinu spadaju momčadi koje su u prvoj utakmici odradile dobar posao, ali ipak ne mogu biti do kraja mirne kada je u pitanju prolaz. Takva momčad je Steaua koja je prvi susret dobila u gostima, uvjerljivo s 2:0. Protivnik joj je Ekranas, skromna momčad iz Litve koja će teško preokrenuti vodstvo Rumunja. No bilo je i većih preokreta u nogometu i zato igrači Steaue moraju biti ozbiljni, a to samo znači da moraju zabiti još koji gol na večerašnjoj utakmici. S te strane i njihova pobjeda večeras ne bi trebala biti upitna. Identičan rezultat iz prve utakmice u uzvrat nosi i Levante. Mali španjolski klub polako izrasta u važnog europskog igrača, a to su pokazali protiv Motherwella u prvoj utakmici kada su u Škotskoj zabili 2 gola. Što je još važnije nisu ni primili tako da bi i oni uz određenu dozu opreza trebali uspjeti proći dalje. Levante večeras neće nužno juriti po pobjedu nego će čekati priliku da kroz kontre ugrozi Škote. Otvoriti se i napasti bilo bi prerizično u situaciji u kojoj i prije utakmice imaju prednost od 2:0 koja bi im trebala biti dovoljna za konačni cilj.

U posljednju skupinu ćemo staviti utakmice u kojima je još uvijek sve otvoreni i neizvijesno, a takvih će večeras biti nekoliko. Neftci i APOEL odigrali su prvu utakmicu 1:1. Može se reći da je to i očekivano jer se radi o dvije izrazito tvrde ekipe kojima je glavna misao vodilja kako sačuvati vlastiti gol. Uostalom, APOEL se takvim nogometom proslavio prošle godine kada je došao do četvrtfinala Lige prvaka. Sada s prve utakmice nose prednost pogotka u gostima, a k tome Neftci mora igrati na njihovom stadionu u čijoj se atmosferi nisu snalazili ni puno moćniji klubovi. Na Cipru su pali Zenit, Šahtar i Porto. Čini se da će ista sudbina na kraju zadesiti i Neftci. Jednako neizvijesno biti će i na utakmici Anžija i AZ-a. Bogati ruski klub Sulejmana Kerimova prvu je utakmicu dobio na svom terenu s 1:0 pogotkom Traorea, ali treba vidjeti kao će se snaći  kada dođe na gostujući teren. AZ nije mali klub već se radi o prokušanoj kvaliteti i sigurno je da će igrači G. Verbeeka učiniti sve da anuliraju prednost Anžija. Gledano samo po igračima Anži je kvalitetniji jer u svojim redovima ima Žirkova i Eto'oa te još nekoliko dokazanih internacionalaca, ali čini se da ni nakon dvije godine to još uvijek nije uštimani orkestar. To je prilika za AZ da svojom momčadskom igrom pokušaju preokrenuti vodstvo koje Anži donosi iz prve utakmice. Pogodak zaostatka će večeras imati i Partizan. Srbi su prvu utakmicu izgubili s 3:2 od Tromsoa u gostima, ali iako su izgubili uspjeli su zabiti 2 gola, a to bi se u ovakvim tijesnim dvobojima moglo pokazati ključnim kada se bude odlučivalo o pitanju prolaska dalje. Tromso nije kvalitatniji od Partizana, a to bi se trebalo vidjeti i večeras kada ‘Crno-beli' istrče na travnjak stadiona JNA. Uz bučnu podršku svojih Grobara Partizan bi trebao smoći snage da na kraju ipak izađe kao pobjednik ovog dvoboja. Posljednja utakmica na koju ćemo se osvrnuti je ona Liverpoola i Heart of Midlothiana. Za ovaj drugi klub vjerojatno su rijetki čuli, ali radi se o klubu koji je prošlu sezonu završio na 6. poziciji škotskog Premiershipa, a sada ima priliku iznenaditi nekad velikog Liverpoola. Prvu utakmicu Redsi su dobili sa samo 1:0 i tako produžili neizvijesnost oko prolaska dalje. O razlici u kvaliteti ovih dviju momčadi bespredmetno je uopće razgovarati, ali Heart svoju šansu neće tražiti kroz kvalitetu nego kroz srčanost, baš kako mu i ime govori. To je tipična Otočka momčad koja igra na snagu i duge lopte, a ako samo jedna od njih uđe iza Reine Liverpool bi mogao doživjeti još jednu sramotu.