10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Vraća li se Chelsea u borbu za naslov?

Vraća li se Chelsea u borbu za naslov?

Dok su druge europske lige uglavnom odigrale sve utakmice prvog dijela sezone, za Engleze nema odmora.

Večeras je na rasporedu posljednja utakmica 17. kola Premieshipa u kojoj se sastaju Tottenham i Chelsea. Na White Hart Laneu se sastaju treća i četvrta momčad dosadašnjeg dijela prvenstva, a eventualna pobjeda i jednima i drugima ostavlja realne šanse u borbi za naslov prvaka. Imperativ pobjede velik je i zbog činjenice da u oba manchesterska kluba uvjerljivo pobijedila u svojim utakmicama ovog kola.

Tottenham je u zadnjih 13 utakmica ubilježio 11 pobjeda pa se nadaju da će ovakvu dobru formu održati i u večerašnjoj utakmici. Pobjeda bi im osim 3 boda donijela i samopouzdanje zbog činjenice da se mogu nositi i s nominalno najjačim suparnicima u ligi. Momčad Harryja Redknappa oslabljena je za usluge stoperskog dvojca, Dawsona i Kinga, ali najveći hendikep predstavljat će im izostanak Garetha Balea, uz Luku Modrića, najboljeg igrača momčadi. Pod upitnikom za večerešnji ogled su još i Defoe i Adebayor, ali pretpostavlja se da će obojica biti spremni za utakmicu. Bez Balea Tottenham bi mogao imati problema pri razvijanju svoje igre preko bokova, što im je inače velika snaga u odnosu na ostale protivnike. Bez obzira na to Redknapp ove sezone ima zadovoljavajući broj kvalitetnih pojedinaca u rosteru pa bi ovaj izostanak trebao pokriti nekim drugim taktičkim varijantama. Od hrvatskog trojca, Modrić je siguran starter (bez njega je Tottenhamova igra nezamisliva), dok će Ćorluka i Kranjčar, koji se vratio nakon ozljede, čekati priliku s klupe za rezerve.

Chelsea u ovaj dvoboj ulazi s četvrte pozicije. Nije to mjesto koje je očekivao Roman Abramovič kada je ljetos iz Porta doveo mladog portugalskog stručnjaka Andrea Villasa-Boasa, ali to je realnost za Chelsea ovog trenutka. Ove sezone Bluesi igraju po principu toplo-hladno, što dokazuje i činjenica da su ove sezone na gostovanjima osvojili samo 14 od 24 moguća boda. Premalo je to za ambicije Drogbe i društva sa Stanford Bridgea.
Večeras će Villas-Boas poslati na travnjak standardnu momčad u formaciji 4-2-3-1, a u nju bi se nakon lakše ozljede trebao vratiti brazilski reprezentativac Ramires koji će popuniti poziciju zadnjeg veznog. Ofanzivni trojac trebali bi činiti Sturridge, Drogba i Mata, a u obrambeni red vraća se John Terry koji je zalječio svoju ozljedu, pa će, iako nedovoljno spreman, konkurirati za utakmicu. Jedini igrač na kojeg Villas-Boas ne može računati je stoper David Luiz, ali to ne bi trebao biti prevelik hendikep za Chelsea. Najveće Abramovičevo pojačanje iz prošle godine, Fernando Torres, susret bi trebao početi s klupe i čekati prigodu da se dokaže na travnjaku u slučaju da mu se takva prilika uopće ukaže s obzirom na lošu formu u kojoj se nalazi od svog dolaska iz Liverpoola. Od svog dolaska u Chelsea ubilježio je samo 5 prvenstvenih golova- premalo za igrača koji je plaćen 50 milijuna eura.

U ovom derbiju nema favorita, pogotovo jer su obje momčadi ofanzivno orjenitrane i bore se za isti cilj, priključak klubovima iz  trenutno najnogometnijeg engleskog grada, Manchestera.