10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Zagreb Indoors

Zagreb Indoors

Zagreb Indoors došao je do četvrtfinalne faze natjecanja u kojoj Hrvatska ima dvojicu predstavnika, Ivu Karlovića i Ivana Dodiga. Karlović će se danas u borbi za polufinale sastati s Rusom Mikhailom Youzhnyjem, a Ivan Dodig će svoj polufinalni meč pokušati izboriti protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa. U ostalim mečevima sastaju se još Robin Hasse protiv Lukasa Lacka i Michael Berrer protiv Jurgena Melzera. Sam pogleda na imena natjecatelja govori da je ovaj zagrebački turnir postao zaista respektabilan u regionalnim pa čak i europskim okvirima. Ljubitelji tenisa ovih dana  u Zagrebu zaista imaju u čemu uživati, a izbori li barem jedan od naših tenisača finalni meč zadovoljstvo će biti potpuno.

Unatoč činjenici da je turnir u samom startu bio oslabljen otkazivanjem Marina Čilića zbog ozljede koljena i (pre)ranim ispadanjem Ivana Ljubičića domaća publika još uvijek ima razloga za zadovoljstvo. Ivo Karlović relativno lako je  pobijedio Dudija Selu rezultatom 6:3, 6:2. Div sa Šalate je čak 4 puta oduzeo servis svom protivniku dok je Sela samo jednom imao break priliku koju nije uspio iskoristiti. U svoju pobjedu Karlović je ugradio i 12 as servisa, ali ovaj put je pokazao da servis nije njegovo jedino oružje. Dominirao je tijekom cijelog meča i ni u jednom trenutku nije dopustio protivniku da ga obiljnije ugrozi. Karlović je nakon meča zračio samopouzdanjem: „Osjećao sam se odlično. Bio sam opušten, dobro se kretao. Bila mi je ovo jedna od najbržih pobjeda, a nisam imao problema na servisu, osim jedne ‘break' lopte kod 2:2 u drugom setu.” rekao je naš tenisač. Danas je pred Karlovićem u njegovom trećem zagrebačkom četvrtfinalu mnogo teži ispit. Mikhail Youzhny je 35. igrač na ATP listi i 3. nositelj turnira, a u međusobnim susretima s Karlovićem ima stopostotni  učinak od dvije pobjede iz dva susreta. U Zagrebu je 2007. godine igrao polufinale turnira koje je izgubio od Ivana Ljubičića. To su brojke koje ne moraju značiti ništa u današnjem meču, ali mogu Karloviću poslužiti kao izvrsno upozorenje o kakvom se protivniku radi. Karlović nikada nije igrao polufinale svog, domaćeg, turnira pa je sada izvrsna prilika da sebi i publici pokloni taj užitak.

Ni drugi domaći tenisač Ivan Dodig neće imati lagan posao u današnjem meču. Doduše i za njegovog protivnika Marcosa Baghdatisa se može reći da je domaći dečko. Iako je Cipranin on je i „hrvatski zet“ koji je u dugogodišnjoj vezi s našom bivšom tenisačicom Karolinom Šprem. Sigurno će i on zbog toga imati simpatije dijela publike. Baghdatis je na prvom grand slamu sezone u Australiji došao do 3. kola gdje je izgubio od Stanislasa Wawrinke. Nije to loš rezultat za 44. igrača svijeta i sigurno mu je taj rezultat poslužio kao zamašnjak za ovaj turnir gdje zasad jako dobro igra. Četvrtfinale je izborio pobjedom nad Lukaszom Kubotom u 2 seta i bez mnogo muke za razliku od našeg Dodiga koji je protiv Gullerma Garcie Lopeza morao preokrenuti meč nakon što je izgubio prvi set. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala, a i epilog je bio isti- Dodigova pobjeda nakon preokreta. “Izgleda da mi je u Zagrebu suđeno da pobjeđujem nakon mnogo muke. Opet sam odigrao težak meč, ali najvažnije je da sam pobijedio.” rekao je Dodig nakon pobjede.  Danas će se pokazati je li taj težak meč ostavio traga na njegovoj svježini koja će mu sigurno trebati u dvoboju protiv Baghdatisa. Borbeni Dodig je branitelj naslova i tako će se morati postaviti u današnjem meču želi li vidjeti polufinale turnira. Možda bi opet Goran Ivanišević mogao pomoći Dodigu ponekim savjetom kao što je to učinio i prije meča sa Lopezom. Pomognu li mu Ivaniševićevi savjeti i protiv Bghdatisa, Ivan će moći razmišljati i o tome da Ivaniševića zaposli kao stalnog savjetnika.

Danas će prvi na teren izaći Hasse i Lacko, a nakon njih na glavnom terenu, oko 18 sati, igraju Karlović i Youzhny. Dodig i Baghdatis su posljednji par na glavnom teren, pa će na teren tek nakon što Karlović završi svoje četvrtfinale. Na terenu 1 se sastaju Berrer i Melzer oko 17 sati. Oni koji mogu neka svakako posjete zagrebački Dom sportova i bodre naše predstavnike. Zabave i dobrog tenisa neće nedostajati.

FOTO: zagrebindoors.com