10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / Zenit dočekuje Liverpool, a Tottenham i Lyon igraju neizvjesnu utakmicu na White Heart Laneu

Zenit dočekuje Liverpool, a Tottenham i Lyon igraju neizvjesnu utakmicu na White Heart Laneu

Četvrtak je i dalje dan rezerviran za Europsku ligu, natjecanje koje možda nema težinu Lige prvaka, ali svejedno donosi mnoge kvalitetne utakmice. Danas su na rasporedu prve utakmice 1/16 finala, a najzanimljivije bi mogle biti utakmice engleskih predstavnika. Prvo će u 18 sati Liverpool istrčati na travnjak Zenita iz St. Petersburga, a tri sata kasnije Tottenham dočekuje opasni Lyon. Te dvije utakmice trebale bi opravdati očekivanja i pokazati se kao najzanimljivije što EL nudi u svom današnjem programu.

Da milijuni nisu uvijek dovoljni za instant rezultat pokazuje primjer Zenita. Daleko od toga da je Zenit loš, ali kada su šefovi kluba dovodili Hulka, Witsela, Brunu Alvesa i još polovicu ruske reprezentacije vjerojatno nisu očekivali da će biti tek treći u prvenstvu i da će u veljači kopačke njihovih ‘plaćenika' gaziti travnjake Europske lige umjesto onih Lige prvaka. No iz ove kože ne mogu pobjeći i sigurno će tražiti napredak svog kluba na svim razinama pa se ovo natjecanje može shvatiti kao početak priprema za sljedeću sezonu.

Prvi korak na tom putu je utakmica protiv Liverpoola. Prilično nezgodan i težak ždrijeb u ovako ranoj fazi natjecanja. Liverpool naravno nije ni blizu onoga što bi trebao biti, ali je uvijek spreman pomrsiti račune svakome. Da se to ne bi dogodilo Luciano Spalletti će danas na teren poslati najjače što ima na raspolaganju. Napad predvođen Hulkom i Keržakovim raspolaže velikim repertoarom napadačkih mogućnosti pogotovo kada im iza leđa dirigiraju Witsel, Danny i Denisov. Bude li Zenit na terenu imao močadski pristup utakmici i stave li pojedini igrači popout Hulka svoj ego po strani, Liverpool bi trebao pasti.

Možda zvuči okrutno, ali Liverpool danas više nije klub koji bi nekome ulijevao strah u kosti. Deveta momčad Premier lige svake godine je sve dalje od svojih najboljih izdanja, a trofeji su za njih postali nepoznanica. Najgore od svega je što im se sličan scenarij sprema i ove godine. U domaćoj ligi ne mogu parirati pratiti korak s najboljim klubovima i nemaju konstantu, a u Europi su jednostavo preslabi da bi se nosili s klubovima koji su u stanju potrošiti 100 milijuna eura za dva igrača.

Kada pogledate postavu koja će vjerojatno večeras istrčati na teren vidjet ćete razliku u odnosu na Zenit. Reina- Wisdom, Carragher, Skrtel, Enrique- Shelvey, Allen, Henderson- Borini, Suarez i Sterling su igrači koji će pokušati učiniti nemoguće i iz Rusije se vratiti s prednošću za uzvrat. U ovoj momčadi jednostavno nema ‘štofa', a osim Suareza niti jedan drugi igrač ne bi po svojim kvalitetama mogao igrati u Zenitu što dovoljno govori o odnosu snaga ovih dvaju klubova. Osim toga Zenit nikada nije na svom terenu izgubio od engleskih klubova, a sudeći po svemu neće ni večeras.

Drugi engleski predstavnik ipak je mnogo ambiciozniji i opasniji, a po snazi je čak i kandidat za konačni naslov. Tottenham će danas protiv Lyona nastupiti u najjačem sastavu što inače baš i nije običaj engleskih klubova koji javno podcjenjuju ovo natjecanje tako što na teren šalju momčadi bez glavnih igrača. Srećom po navijače Spursa Andre Villas Boas zna što znači osvojiti Europsku ligu i zato joj pridaje veliku važnost pa se oni ne moraju bojati da će se njihova momčad osramotiti protiv nekog mnogo slabijeg kluba. Tottenham igra dobru sezonu. U ligi su na odličnom četvrtom mjestu i njihov glavni cilj je da to mjesto zadrže, a u Europskoj ligi odu što dalje. Zasad im plan odlično funkcionira, a da bi se tako i nastavilo trebat će zasukati rukave i odmjeriti snage s Lyonom koji ove sezone također igra odličan nogomet. Ipak, Tottenham je vrlo jak. Obrana s Vertonghenom i Dawsonom je vrlo čvrsta, vezni red s Parkerom i Dembeleom ima čvrstinu i kreaciju, a krila Lennon i Bale su praktički nezaustavljiva. To se posebno odnosi na Garetha Balea, dečka koji svake sezone igra sve bolji nogomet, a u zadnje vrijeme se ugledao na svoje kolege iz drugih klubova. Što je zajedničko Van Persieu, Ronaldu, Ibrahimoviću i Baleu? Svi oni u većoj ili manjoj mjeri nose ambicije svojih klubova na svojim leđima i svojim zalaganjem i golovima donose svom klubu pobjede i bodove u svim natjecanjima.

Sada će se društvo iz Londona trebati iskazati protiv Lyona koji je drugi u svom prvenstvu. S obzirom na snagu PSG-a to će biti njihov krajnji domet u domaćem natjecanju, ali uz malo sreće i uz igru kakvu su pokazivali u grupnoj fazi natjecanja EL mogli bi svoju šansu za trofej tražiti u ovom natjecanju. Lyon je u 1/16 finala ušao nakon što je u svojoj skupini osvojio 16 od 18 bodova, a pri tom su njegovi igrači zabili 14 golova. Lisando Lopez, Gourcuff, Gomis i ostatak društva su očito napaljeni na današnju utakmicu i zato bez obzira što se igra na gostujućem terenu treba očekivati da će Lyon zabiti pogodak, a da ćemo konačan odgovor na pitanje tko će proći u osminu finala dobiti tek nakon uzvrata.