10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Vijesti / BIH uvodi cenzuru na internet klađenje!

BIH uvodi cenzuru na internet klađenje!

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) donijela je odluku o blokadi pristupa stranicama online kladionica za građane Bosne i Hercegovine.

Svi internet provideri dobili su naputak da blokiraju pristup svim stranica kladionicama u roku od sljedećih 30 dana, a na popisu se već nalaze bet-at-home, Gamebookers, bwin, Unibet, PartyBets, Betfair, Betsson, bet365… Providere koji ovo odbiju napraviti čekaju visoke kazne u iznosu od 1.000 do 50.000 KM.

Kako javljaju naši članovi iz BIH, nekim stranicama je već sada nemoguće pristupiti, a provođenje ovog zakona samo je prvi korak u početku cenzure internet sadržaja.

Pitanje je koliko će sve ovo potrajati, jer cenzuriranje određenih stranica sigurno nije pametno rješenje. U Srbiji je također trebao biti sličan model, ali sve je to na vrijeme poništila nadležna agencija, jer tko u današnje vrijeme ima pravo određivati koje sadržaje treba cenzurirati. Sustav cenzure nas ipak vraća u neka prošla vremena, a ova odluka ipak više govori o sposobnosti onih koji su istu donijeli.

U Hrvatskoj je online klađenje regulirano zakonom i svatko tko priređuje isto mora godišnje uplatiti tri milijuna kuna u državnu blagajnu.

Postoje metode kojima se može zaobići ova zabrana, a jedna od njih je proxy server.